ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 16 Μάρτη 2017
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Με πίστη για την πρόκριση

Με την ευκαιρία για νίκη του πρώτου αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» να έχει περάσει ανεκμετάλλευτη, δυσκολεύοντας αρκετά το έργο του, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε τη Μπεσίκτας (20.00 Cosmote Sports 2) στην Κωνσταντινούπολη, στον επαναληπτικό αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των «16» στο Europa League. Με το 1-1 του πρώτου αγώνα να δίνει προβάδισμα για την πρόκριση στην τουρκική ομάδα, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να ανατρέψουν τα σε βάρος τους προγνωστικά. Σημειωτέον, εκτός της νίκης η ελληνική ομάδα προκρίνεται και σε οποιαδήποτε ισοπαλία με σκορ μεγαλύτερο από 1-1. Με σαφώς μεγαλύτερη ηρεμία, μετά από την επικράτηση σε βάρος του Ατρόμητου για το πρωτάθλημα, που τερμάτισε ένα αρνητικό σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη, στους «ερυθρόλευκους» δεν κρύβονται οι στόχοι για απόψε. Οπως τόνισε και ο υπηρεσιακός τεχνικός Βασίλης Βούζας, η νίκη που δεν ήρθε στο πρώτο παιχνίδι παραμένει αντικειμενικός σκοπός και για την αποψινή αναμέτρηση, έστω και αν τα πράγματα φαντάζουν πλέον πιο δύσκολα. Για τον ίδιο, οι παίκτες του είναι υποχρεωμένοι να εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες για πρόκριση, δίνοντας το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Οπως τόνισε, το παιχνίδι δεν θα έχει και μεγάλες διαφορές από το προηγούμενο στο Φάληρο, αφού πλέον οι δυο ομάδες γνωρίζονται μεταξύ τους, και γι' αυτό το λόγο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες. Ο Ελληνας τεχνικός επισήμανε πως η προσοχή στην άμυνα προκειμένου να σταματήσουν την ταχύτητα των αντιπάλων είναι βασικός τομέας όπου θα εστιαστούν τα πλάνα για τον αγώνα.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στον Ολυμπιακό μετά και την ένταξη του Σεμπά στην αποστολή για το παιχνίδι, αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Στην άλλη πλευρά, ο τεχνικός της Μπεσίκτας υποστήριξε πως στόχος της ομάδας του είναι να ολοκληρώσει επιτυχημένα ό,τι ξεκίνησε πριν από μια βδομάδα. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δίνει πλεονέκτημα στην ομάδα του, όμως η νίκη είναι αυτοσκοπός.

Τα άλλα παιχνίδια

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Εuropa League διεκδικεί απόψε ο Ολυμπιακός, με αντίπαλο τη Μπεσίκτας

Eurokinissi

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Εuropa League διεκδικεί απόψε ο Ολυμπιακός, με αντίπαλο τη Μπεσίκτας
Το γερμανικό ντέρμπι της Γλάντμπαχ με τη Σάλκε (22.05 Cosmotes Sports 7), με τους ανοιχτούς λογαριασμούς από τον πρώτο αγώνα (1-1), και η προσπάθεια της Ρόμα να ανατρέψει το σε βάρος της 4-2 απέναντι στη Λιόν (22.05 Cosmote Sports 5) ξεχωρίζουν στο υπόλοιπο αποψινό πρόγραμμα. Τα άλλα παιχνίδια: 20.00: Κράσνονταρ - Θέλτα (Cosmote Sports 8), Γκενκ - Γάνδη (Cosmote Sports 3). 22.05: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ροστόφ (Cosmote Sports 4), Αντερλεχτ - ΑΠΟΕΛ (Cosmote Sports 3), Αγιαξ - Κοπεγχάγη (Cosmote Sports 3).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Χωρίς περιθώρια στα δύσκολα

Προερχόμενος από δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες, και μάλιστα με αντιπάλους που θεωρούνταν στα μέτρα του (Νταρουσάφακα, Ζαλγκίρις), η επιστροφή στο ΟΑΚΑ για τον Παναθηναϊκό κάθε άλλο παρά ηρεμεί τα πράγματα. Οι «πράσινοι» φιλοξενούν την πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ρεάλ Μαδρίτης (21.15 Novasports 2) για την 26η αγωνιστική, σε έναν αγώνα δύσκολο αλλά και ιδιαίτερα καθοριστικό.

Εχοντας χάσει πολύτιμο έδαφος στα ταξίδια της σε Κωνσταντινούπολη και Κάουνας, η ελληνική ομάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο: Ο στόχος του πλασαρίσματος στην πρώτη τετράδα για το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά έχει απομακρυνθεί αρκετά, η πέμπτη θέση τίθεται υπό αμφισβήτηση, ενώ, εξαιτίας της ρευστής βαθμολογικής κατάστασης στις θέσεις 5-8, οι «πράσινοι» κινδυνεύουν ακόμα και να βρεθούν εκτός οκτάδας και να χάσουν την πρόκριση.

Μ' αυτά και μ' αυτά η νίκη απόψε αποτελεί μονόδρομο για τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα. Καλείται να ξεχάσει τις δύο τελευταίες κακές εμφανίσεις και να θυμηθεί την εικόνα του στο πρώτο ματς των δύο ομάδων στη Μαδρίτη, το οποίο «χτύπησε» στα ίσια και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες (87-84).

Την ίδια στιγμή, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Τσάβι Πασκουάλ, πάνω που χάρηκε για την επιστροφή στη δράση του Τζέιμς Γκιστ, είδε τον Νικ Καλάθη να αποχωρεί από την τελευταία προπόνηση λόγω τενοντίτιδας στο γόνατο και να παραμένει αμφίβολος για απόψε. Για τον Ισπανό κόουτς του «τριφυλλιού», που γνωρίζει πολύ καλά τους σημερινούς του αντιπάλους από την πολύχρονη θητεία του στη Μπαρτσελόνα, η προσήλωση των παικτών του στα αμυντικά τους καθήκοντα είναι το «κλειδί» της αποψινής αναμέτρησης.

ΤΖ. ΜΠΕΡΤΟΜΕΟΥ
Το... ξέκοψε στον Ερυθρό Αστέρα

Την πρόθεση των διοικούντων της Ευρωλίγκας για μια διοργάνωση για λίγους και ισχυρούς έκανε ξεκάθαρη για μια ακόμα φορά ο ισχυρός άνδρας της Λίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, με αφορμή το θέμα που προέκυψε το τελευταίο διάστημα με τον Ερυθρό Αστέρα. Η φημολογία ήθελε τη σερβική ομάδα να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να γίνει η 12η που θα αποκτήσει το λεγόμενο εγγυημένο συμβόλαιο 10ετούς συνεργασίας. Ωστόσο ο Μπερτομέου, μιλώντας στη σερβική ιστοσελίδα «Informer», ξέκοψε αυτό το ενδεχόμενο, τονίζοντας πως τη δεδομένη στιγμή στα σχέδια της Λίγκας δεν υπάρχει ζήτημα παροχής συμβολαίου σε ομάδα από την Αδριατική Λίγκα. Παράλληλα, επισήμανε ότι η Ευρωλίγκα εξετάζει τη μελλοντική αύξηση του αριθμού των ομάδων, ωστόσο διευκρίνισε πως για να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να μελετηθεί το πρόγραμμα και το πώς θα διεξάγονται οι αγώνες.

ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Δοκιμασία στη Γερμανία για τη Φενέρ

Η δοκιμασία της Φενερμπαχτσέ στη Γερμανία με αντίπαλο τη Μπάμπεργκ (21.45 Novasports 1) και τα παιχνίδια σε Κωνσταντινούπολη και Μιλάνο, τα αποτελέσματα των οποίων ενδιαφέρουν άμεσα τον Παναθηναϊκό, συμπληρώνουν το υπόλοιπο σημερινό πρώτο μέρος της 26ης αγωνιστικής.

Για τη Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η εντός έδρας ήττα από τη Μπασκόνια την προηγούμενη αγωνιστική απομάκρυνε το στόχο της τρίτης θέσης, την ώρα που ενδεχόμενη νέα αποτυχία θα θέσει σε αμφισβήτηση ακόμα και την παρουσία της στην πρώτη τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά.

Στην Κωνσταντινούπολη η Εφές, που δίνει τη δική της μάχη για να κρατηθεί εντός οκτάδας, φιλοξενεί την πάντα επικίνδυνη Μακάμπι Τελ Αβίβ (19.00 Novasports 3). Οι γηπεδούχοι θέλουν να αποφύγουν δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας «στραβοπάτημα» που θα θέσει σε αμφιβολία το στόχο της πρόκρισης.

Στο Μιλάνο η Αρμάνι φιλοξενεί τον Ερυθρό Αστέρα (21.45 Novasports 3), που με νίκη κάνει σημαντικό βήμα για εξασφάλιση μιας θέσης στην πρώτη οκτάδα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (νίκες - ήττες): Ρεάλ Μαδρίτης 19-6, ΤΣΣΚΑ Μόσχας 19-6, Ολυμπιακός 18-7, Φενερμπαχτσέ 16-9, Μπασκόνια 14-11, Παναθηναϊκός 14-11, Ερυθρός Αστέρας 14-11, Εφές 13-12, Νταρουσάφακα 12-13, Ζαλγκίρις Κάουνας 11-14, Μπαρτσελόνα 10-15, Μπάμπεργκ 9-16, Μακάμπι 9-16, Γαλατασαράι 8-17, Ούνιξ 7-18, Αρμάνι 7-18.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
«Δάγκωσαν» την πρόκριση οι ... αλεπούδες

Η σπουδαία εντός έδρας νίκη της Λέστερ με 2-0 επί της Σεβίλλης, που έστειλε τους πρωταθλητές Αγγλίας στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία τους, ξεχώρισε στο προτελευταίο μέρος των ρεβάνς για τη φάση των «16» της διοργάνωσης. Οι «αλεπούδες», παρά την άσχημη πορεία τους στο πρωτάθλημα και την απόλυση του τεχνικού τους Κλαούντιο Ρανιέρι, συνέχισαν να εντυπωσιάζουν ευρωπαϊκά, φτάνοντας στη νίκη χάρη στα τέρματα των Μόργκαν (27') και Ολμπράιτον (56'), ανατρέποντας την ήττα τους με 2-1 στην Ισπανία. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η απόκρουση πέναλτι από τον τερματοφύλακα της αγγλικής ομάδας, Σμάιχελ, στο 80', η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Μάλιστα ο ίδιος είχε αποκρούσει πέναλτι και στον πρώτο αγώνα. Ο Δανός γκολκίπερ έγινε έτσι ο πρώτος που αποκρούει δύο πέναλτι στην ίδια σειρά αγώνων στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο Τορίνο η Γιουβέντους, με τον αέρα της νίκης της με 2-0 στην Πορτογαλία στον πρώτο αγώνα, επικράτησε και πάλι της Πόρτο με 1-0 (Ντιμπάλα 43', πέναλτι), σφραγίζοντας και αυτή το εισιτήριο για την οκτάδα.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη προκριθεί στα προημιτελικά οι Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.

SUPER LEAGUE
Σοκ στον ΠΑΟΚ με Πρίγιοβιτς

ΠΑΟΚ: Σοκ προκάλεσε στον ΠΑΟΚ ο τραυματισμός του πλέον φορμαρισμένου παίκτη του, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, και μάλιστα σε ένα κρίσιμο διάστημα, με κομβικές υποχρεώσεις για την ομάδα. Ο 26χρονος επιθετικός τραυματίστηκε στην κλείδα στη χτεσινή πρωινή προπόνηση και αργότερα διαπιστώθηκε το μέγεθος του προβλήματος, το οποίο θα τον θέσει εκτός δράσης για 1,5 μήνα.

ΑΕΚ: Παρά την αρχική αισιοδοξία, όπως δείχνουν τα πράγματα, και κόντρα στον Ατρόμητο ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός Πατίτο θα μείνει εκτός αφού αν και έδειξε να ξεπερνάει τον τραυματισμό αισθάνεται ενοχλήσεις λόγω τενοντίτιδας και δεν προπονήθηκε κανονικά. Ο Πατίτο είχε τραυματιστεί στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και έχει ήδη απουσιάσει από τα παιχνίδια με τη Λάρισα, τον Πλατανιά για το Κύπελλο, τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ