ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2016
Σελ. /24
ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕ ΓΙΑ ΤΟ 20ό ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Πλατύ μαχητικό άνοιγμα με μεγάλη ανταπόκριση

«Καλημέρα! Φέραμε τον "Ριζοσπάστη", με τις Θέσεις για το Συνέδριο του ΚΚΕ...»: Κάπως έτσι ανοίγει η συζήτηση σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς και εργατικά - λαϊκά σπίτια σε όλη την Ελλάδα κατά τη μεγάλη πανεξόρμηση, η οποία είναι ακόμα σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται αύριο.

Από το Σάββατο το απόγευμα χιλιάδες μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, με μαχητικότητα και ενθουσιασμό, υλοποιούν το σχεδιασμό της διακίνησης που αποφάσισαν αμέσως μόλις η ΚΕ ανακοίνωσε τη δημοσίευση των Θέσεων με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη».

Σύμφωνα με τα μέχρι χτες στοιχεία, μάλιστα, η προσπάθεια αυτή των Οργανώσεων στέφεται με μεγάλη επιτυχία. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα χτεσινά στοιχεία η ΚΟ Αττικής διακίνησε πάνω από 30.000 φύλλα, ενώ η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας πάνω από 8.000 φύλλα. Σημειώνουμε ότι σε αυτά τα νούμερα δεν υπολογίζεται η διακίνηση που έγινε μέσω περιπτέρων.

Αλλωστε, αυτό το γενικά καλό κλίμα εισπράττουν τα συνεργεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όπου κι αν απευθύνονται με τις Θέσεις. Η καλή αρχή που σηματοδοτεί αυτή η πανεξόρμηση για το 20ό Συνέδριο του Κόμματος αποτελεί παρακαταθήκη για τη συνέχεια, για την ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα γύρω από τα σπουδαία ζητήματα που θίγουν οι Θέσεις της ΚΕ.

Ταυτόχρονα, η μάχη της διακίνησης δείχνει τις δυνατότητες που υπάρχουν για σταθερά αυξημένη κυκλοφορία του «Ριζοσπάστη». Οι δυνατότητες αυτές αναδείχθηκαν με τον καλύτερο σχεδιασμό, που «πάτησε» σε όλο τον περίγυρο των ΚΟΒ και αξιοποίησε αρκετούς από τους φίλους και τους οπαδούς. Δεν είναι τυχαίο ότι Οργανώσεις που έχουν διαμορφώσει ένα σταθερό δίκτυο διακίνησης της εφημερίδας, κατάφεραν να φτάσουν στον κόσμο αυτό αρκετά γρήγορα, ώστε να μπορέσουν να κάνουν πιο πλατύ άνοιγμα τις επόμενες μέρες. Τώρα, όλες οι Οργανώσεις αξιολογώντας αυτή την προσπάθεια αντλούν πολύτιμη πείρα που πρέπει να αξιοποιηθεί για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη».

Σε δεκάδες χώρους δουλειάς

Διακινώντας τον «Ριζοσπάστη» σε γκαράζ πλοίου
Διακινώντας τον «Ριζοσπάστη» σε γκαράζ πλοίου
Πενταπλάσιο αριθμό φύλλων από το συνηθισμένο διακίνησε η ΤΟ Τηλεπικοινωνιών της ΚΟ Αττικής πραγματοποιώντας δεκάδες εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς. Από το πρωί του Σαββάτου τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ ξεκίνησαν τη διακίνηση σε μια σειρά μεγάλους και μικρότερους χώρους δουλειάς, μεταφέροντας σε εκατοντάδες εργαζόμενους το κάλεσμα να προμηθευτούν τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» με τις Θέσεις της ΚΕ. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, έγιναν δύο και τρεις εξορμήσεις έξω από τον ίδιο χώρο, κυρίως έξω από μεγάλα τηλεφωνικά κέντρα, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι βάρδιες των εργαζομένων. Για την επιτυχία της πανεξόρμησης είχε προηγηθεί ανάλογη προετοιμασία: Στους χώρους είχαν αναρτηθεί αφίσες, είχαν μοιραστεί ανακοινώσεις και είχε γίνει κάλεσμα από τα μέλη της ΚΝΕ και του Κόμματος στους συναδέλφους τους να προμηθευτούν τον «Ριζοσπάστη» της Κυριακής. Σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν οργανωθεί περιοδείες με στελέχη του Κόμματος, όπου η συζήτηση για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ συνοδεύτηκε με κάλεσμα στους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην πλατιά συζήτηση που επιδιώκει να ανοίξει το Κόμμα μαζί τους και με αφορμή το επικείμενο Συνέδριο. Εκτός από τους χώρους δουλειάς, εξορμήσεις έγιναν και σε γειτονιές, στα σπίτια εργαζομένων στον κλάδο.

Ο Σ. Τσιμπόγλου μιλάει στους ναυτεργάτες
Ο Σ. Τσιμπόγλου μιλάει στους ναυτεργάτες
Αντίστοιχες εξορμήσεις έγιναν και σε δεκάδες ακόμα χώρους δουλειάς: Σε εργοστάσια, μεγάλα καταστήματα, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, ΟΤΑ κ.λπ.

Σε καράβια στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκαν οι Οργανώσεις των ναυτεργατών, πραγματοποιώντας περιοδεία με επικεφαλής τον Σάββα Τσιμπόγλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι περισσότεροι ναυτεργάτες ήξεραν ότι ο «Ριζοσπάστης» κυκλοφορεί με τις Θέσεις, αφού είχαν ενημερωθεί από τα μέλη του Κόμματος. Κατά την περιοδεία, έγινε συζήτηση στα μηχανοστάσια των πλοίων και άνθρωπο τον άνθρωπο, με αποτέλεσμα να παίρνουν «Ριζοσπάστη» πρώτη φορά αρκετοί ναυτεργάτες. Στη συζήτηση κυριάρχησαν τα συμπεράσματα από την πρόσφατη μεγάλη μάχη που έδωσαν με την 9ήμερη απεργία, που αφήνει παρακαταθήκη για τις επόμενες αναμετρήσεις με το εφοπλιστικό κεφάλαιο και τις αστικές κυβερνήσεις.

Από εξόρμηση της ΤΟ Τηλ/νιών στην «e Value»
Από εξόρμηση της ΤΟ Τηλ/νιών στην «e Value»
Πολύτιμα στοιχεία η συμβολή των οπαδών και το δίκτυο διακίνησης

Κυριακή πρωί, στη Νεάπολη της Νίκαιας: Γίνεται ο καταμερισμός των συνοικιών και η εξόρμηση ξεκινά
Κυριακή πρωί, στη Νεάπολη της Νίκαιας: Γίνεται ο καταμερισμός των συνοικιών και η εξόρμηση ξεκινά
Το πρωί της Κυριακής, στα κομματικά γραφεία στη Νεάπολη της Νίκαιας μπαινοβγαίνουν μέλη και φίλοι του Κόμματος. Παραλαμβάνουν όσα φύλλα απέμειναν από την προηγούμενη μέρα, κουβεντιάζουν λίγο μεταξύ τους και αφού κάνουν τον καταμερισμό των δρόμων που «αναλαμβάνει» ο καθένας, φεύγουν, δίνοντας ραντεβού για το μεσημέρι. Εκεί μπαίνουν και οι «άμιλλες» ανάμεσα στα συνεργεία, για το ποιος θα δώσει τα περισσότερα φύλλα.

Οι συνοικίες τόσο του κέντρου του Πειραιά, όσο και της Νίκαιας, του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας, του Κορυδαλλού, του Περάματος κ.λπ. άρχισαν να υποδέχονται τις Θέσεις από το μεσημέρι του Σαββάτου. Μάλιστα, η διακίνησή τους «δέθηκε» με τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις των Οργανώσεων, π.χ. τις προβολές του ντοκιμαντέρ της ΚΕ για τον ΔΣΕ στα γραφεία της ΚΟ Πειραιά και στον Κορυδαλλό, το Σάββατο και την Κυριακή, αντίστοιχα.

Το αποτέλεσμα ήταν σε πολλές συνοικίες, όπως στα Ασπρα Χώματα της Νίκαιας, να εξαντληθούν τα φύλλα από το μεσημέρι του Σαββάτου. Σε αυτό βοήθησε το ότι η ΤΟ Πειραιά έχει διαμορφώσει δίκτυο διακίνησης του «Ριζοσπάστη» σε εκατοντάδες ανθρώπους κάθε Κυριακή, σταθερά. Οπότε με μεγάλη ταχύτητα η εφημερίδα με τις Θέσεις έφτασε στους τακτικούς αναγνώστες από τις πρώτες ώρες, ώστε η Κυριακή και η Δευτέρα να αξιοποιηθούν για πιο πλατύ άνοιγμα και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς.

Ανάμεσα στα ενθαρρυντικά στοιχεία είναι η μεγάλη συμμετοχή των οπαδών και των φίλων του Κόμματος στην εξόρμηση του Πειραιά, αφού ο αριθμός τους είναι τουλάχιστον διπλάσιος σε σχέση με προηγούμενες εξορμήσεις.

Στη Νεάπολη, ο Βασίλης, φίλος του Κόμματος, έφτασε το πρωί της Κυριακής για να πάρει φύλλα που θα δώσει σε γνωστούς του: «Ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει ο λαός από τη φτώχεια και τη δυστυχία είναι να καταλάβει ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή», δηλώνει στον «Ριζοσπάστη» και συνεχίζει εξηγώντας για την αξία της εξόρμησης: «Ο κόσμος δυσανασχετεί, αλλά δεν ξεσηκώνεται. Πρέπει να τον βοηθήσουμε να δει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, να τον ενημερώσουμε ολόπλευρα για τις Θέσεις του Κόμματος, ώστε να δυναμώσει η πάλη του...».

Και η εξόρμηση ξεκινά: Σε κάθε σπίτι η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τα προβλήματα που έχουν τα νοικοκυριά: Ανεργία, χρέη, απλήρωτοι λογαριασμοί, αρρώστιες, απληρωσιά και τόσα άλλα συνθέτουν το «Γολγοθά» που ανεβαίνει κάθε λαϊκή οικογένεια. Τα συνεργεία του Κόμματος συζητούν μαζί τους και τους καλούν να μη σκύψουν το κεφάλι, αλλά να πυκνώσουν τις γραμμές του κινήματος με τη συμμετοχή τους στα σωματεία, στις Λαϊκές Επιτροπές, στις Επιτροπές Ανέργων.

Ξεχωριστή συζήτηση γίνεται με τους πιο νέους ανθρώπους. Στην είσοδο μιας πολυκατοικίας το συνεργείο γνωρίζεται με έναν νέο εργαζόμενο, γύρω στα 30. Τα μέλη του Κόμματος του δείχνουν το βιβλιαράκι με τις Θέσεις και του εξηγούν, καλώντας τον ταυτόχρονα να τις μελετήσει για να συζητήσουν αργότερα: «Οταν το ΚΚΕ κάνει Συνέδριο, συζητάει πλατιά με χιλιάδες εργαζόμενους με βάση τις Θέσεις, σε συσκέψεις και συγκεντρώσεις. Αυτή η διαδικασία δεν έχει καμιά σχέση με τις φιέστες των άλλων κομμάτων για το γυαλί της τηλεόρασης. Είναι μια διαδικασία ουσιαστική και ζωντανή, που δίνει την ευκαιρία στην εργατική τάξη, στο λαό και τη νεολαία να κουβεντιάσουν για τις πολιτικές εξελίξεις, τους κινδύνους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και μπορεί να δώσει απάντηση στον προβληματισμό και την ανησυχία, στο "επιτέλους κάτι πρέπει να αλλάξει"...».

Πολλαπλάσια φύλλα σε Νέα Ιωνία και Αιγάλεω

Από διπλάσια έως τριπλάσια ήταν η διακίνηση από τις Κομματικές Οργανώσεις της Νέας Ιωνίας σε σχέση με τις υπόλοιπες Κυριακές.

Τα ραντεβού για την Κυριακή ήταν τρία - στο κέντρο της Νέας Ιωνίας, στον Περισσό και στην Καλογρέζα - απ' όπου ξεκίνησε η εξόρμηση σε γειτονιές και κεντρικούς δρόμους της περιοχής, πόρτα - πόρτα, καθώς και σε μεγάλα πολυκαταστήματα.

Κόσμος που έχει επαφή με το Κόμμα, ανταποκρινόταν με ενδιαφέρον στο κάλεσμα να μην πάρει μόνο την εφημερίδα, αλλά να μελετήσει το κείμενο των Θέσεων για το Συνέδριο και να συμμετάσχει στις συζητήσεις και τις συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, ενώ αρκετοί ήταν και αυτοί που πήραν για πρώτη φορά την εφημερίδα του Κόμματος.

Η δουλειά αυτή συνεχίστηκε και το απόγευμα, με νέα ραντεβού... και με μόνη δυσκολία τα φύλλα του «Ριζοσπάστη» που αποδεικνύονταν λίγα για το άνοιγμα των Οργανώσεων, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να παίρνουν πρόσθετα φύλλα από τα περίπτερα.

Χτες Δευτέρα, σειρά είχαν οι εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς στην περιοχή (εμπορομάγαζα, εταιρείες τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, τράπεζες κ.ά.), αλλά και στους σταθμούς του Ηλεκτρικού από νωρίς το πρωί, στους εργαζόμενους που πάνε για δουλειά.

Στο Αιγάλεω, ο αριθμός που διακινήθηκε ήταν υπερτριπλάσιος των φύλλων του «Ριζοσπάστη» που διακινείται σε μια συνηθισμένη κυριακάτικη εξόρμηση. Ετσι, το «πρόβλημα» που είχε να αντιμετωπίσει η Οργάνωση το πρωί της Κυριακής είναι πως είχαν απομείνει λιγοστά φύλλα, λιγότερα από όσα χρειάζονταν.

Ο καλύτερος σχεδιασμός συνέβαλε καθοριστικά

Το πανό με την αναγγελία της δημοσίευσης των Θέσεων «προετοίμαζε» τους εργαζόμενους της περιοχής για την πανεξόρμηση
Το πανό με την αναγγελία της δημοσίευσης των Θέσεων «προετοίμαζε» τους εργαζόμενους της περιοχής για την πανεξόρμηση
Ο καλός σχεδιασμός της ΚΟ Πετραλώνων, που είχε προηγηθεί της εξόρμησης, εξασφάλισε ότι θα αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα, ώστε να μη μείνει ούτε ένας άνθρωπος απ' τον περίγυρο της ΚΟΒ που να μην πάρει την εφημερίδα. Ετσι, μέλη και φίλοι του Κόμματος «οργώνοντας» τα Πετράλωνα διακίνησαν περισσότερα από 200 φύλλα.

Αντίστοιχος ήταν και ο σχεδιασμός της ΚΟ Αγ. Αναργύρων. Την προηγούμενη μέρα, στα γραφεία της Οργάνωσης, τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, συζητούσαν με όρεξη, αισιοδοξία και βαθιά κατανόηση ότι η πανεξόρμηση με τις Θέσεις είναι η αρχή μιας απαιτητικής και ουσιαστικής διαδικασίας που θα κορυφωθεί τον ερχόμενο Μάρτη στο Συνέδριο του Κόμματος. Τα φύλλα του «Ριζοσπάστη» χωρίστηκαν και κατανεμήθηκαν, ενώ έγινε κουβέντα για τη σημασία της εξόρμησης και το χαρακτήρα της, ως ένα πλατύ πολιτικό άνοιγμα, καθόλου ξεκομμένο από την επικαιρότητα.

Αποφασιστικά στη διάδοση οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στα ΑΕΙ - ΤΕΙ

Από την εξόρμηση στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας
Από την εξόρμηση στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας
Εδρανο το έδρανο στα αμφιθέατρα και πόρτα - πόρτα στις φοιτητικές εστίες διακινείται ο «Ριζοσπάστης» με τις Θέσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Αττικής, ώστε να φτάσει το κείμενο με το κάλεσμα μαχητικής συστράτευσης και πάλης με την πολιτική πρόταση του Κόμματος σε χιλιάδες παιδιά εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Από τη Δευτέρα τα χαράματα, μάλιστα, σε πολλές σχολές δέσποζαν τα πανό που ετοίμασαν οι ΚΝίτες, με το σύνθημα του Συνεδρίου: «Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ. Για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία. Για την εξουσία - το σοσιαλισμό».

Επί ποδός στην Καισαριανή

Επί ποδός ήταν από νωρίς το πρωί της Κυριακής τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και στην Καισαριανή, συνεχίζοντας την πετυχημένη εξόρμηση του Σαββάτου, με τα φύλλα του «Ριζοσπάστη» στο χέρι. Και η Κυριακή αποδείχτηκε μια καλή συνέχεια, καθώς πλήθος εργαζομένων ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα των κομμουνιστών για τη μελέτη των Θέσεων της ΚΕ, κάτι που θα συμβάλλει στη σταθεροποίηση της επαφής τους με το Κόμμα και την πολιτική του πρόταση.

Στην Καλλιθέα

Με την εφημερίδα στο χέρι, αλλά και τα κουπόνια της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης (Νοέμβρης - Δεκέμβρης), ξεχύθηκαν στους δρόμους της Καλλιθέας οι Οργανώσεις του Κόμματος. Αλλοι σε σπίτια, άλλοι στις πλατείες, όπου έστησαν τραπεζάκια με αφίσες, άλλοι στην αγορά και μπαίνοντας στα μαγαζιά, ρίχτηκαν αποφασιστικά στη μάχη προκειμένου η εφημερίδα και οι Θέσεις του Συνεδρίου να φτάσουν πλατιά στους εργαζόμενους της περιοχής.

Στα Χανιά

Η ανταπόκριση από τους εργαζόμενους στα Χανιά ήταν τόσο θετική, που η διακίνηση ξεπέρασε τις προσδοκίες των Οργανώσεων.

Στη Θεσσαλία

Από την εξόρμηση στην Καρδίτσα
Από την εξόρμηση στην Καρδίτσα
Χιλιάδες φύλλα του «Ριζοσπάστη» διακινήθηκαν, μέσα σε λίγες ώρες, την Κυριακή, στις πόλεις και τα χωριά της Θεσσαλίας. Η εξόρμηση με τα λίγα φύλλα που είχαν απομείνει συνεχίστηκε και χτες Δευτέρα σε επιλεγμένους χώρους, όπως σε εργοστάσια, σχολές του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ.ά.

Στο Νομό Λάρισας, που η μέρα της εξόρμησης για τις Θέσεις συνέπεσε με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος, όπου μίλησε ο Δ. Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δεκάδες συνεργεία βγήκαν, από νωρίς το πρωί, στις συνοικίες, στις γειτονιές και τα εμπορικά κέντρα των πόλεων της Λάρισας, των Φαρσάλων, της Ελασσόνας, της Αγιάς, καθώς και σε δεκάδες χωριά του κάμπου.

Στο Νομό Καρδίτσας η εξόρμηση άρχισε από το βράδυ του Σαββάτου, στην πολιτική συγκέντρωση που οργάνωσε το Κόμμα με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του Κόμματος. Το πρωί της Κυριακής, με τον «Ριζοσπάστη» στα χέρια, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ έφταναν σε κάθε γειτονιά της πόλης, σε καφενεία, αλλά και σε μαγαζιά που ήταν ανοιχτά λόγω του εορταστικού ωραρίου. Αλλα συνεργεία εξορμούσαν σε χωριά, όπου οι αγρότες ετοιμάζονται για τη νέα μεγάλη μάχη στα μπλόκα που θα ξεκινήσει στις 23 Γενάρη.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Χιλιάδες φύλλα διακινήθηκαν Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα από την ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας και το πλατύ άνοιγμα συνεχίζεται με στόχο να φτάσουν οι Θέσεις σε ακόμη περισσότερους εργαζόμενους. Ηδη, από το Σάββατο είχε καλυφθεί το 65% του πλάνου της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, γεγονός που ανέδειξε τον καλό σχεδιασμό και την προετοιμασία των Οργανώσεων, μέσα από έκτακτες συσκέψεις και μαζέματα τις προηγούμενες μέρες.

Από το πρωί του Σαββάτου, εδαφικές και κλαδικές Οργανώσεις μπήκαν αποφασιστικά στη μάχη. Πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις σε μαγαζιά, γραφεία και χώρους δουλειάς, στα αστικά κέντρα και την ύπαιθρο. Σημαντική ήταν η συμβολή της ΚΝΕ, που έδωσε με επιτυχία τη μάχη της εξόρμησης υπερκαλύπτοντας το δικό της αρκετά μεγάλο πλάνο.

Η ΤΕ Βιομηχανίας έφτασε με τον «Ριζοσπάστη» σε δεκάδες χώρους δουλειάς σε όλους τους κλάδους (ανακύκλωση, μέταλλο, τηλεπικοινωνίες, Ενέργεια, κατασκευές - μετρό, λιμάνι, αεροδρόμιο). Εξω από τα εργοστάσια, μέσα στις υπηρεσίες, άνοιγε η συζήτηση με τους εργαζόμενους, με το επίκεντρο του ενδιαφέροντος να στρέφεται γύρω από τις διεθνείς εξελίξεις.

Η ΤΕ Εμπορίου - Υπηρεσιών έγκαιρα είχε σχεδιάσει και προπαγανδίσει την κυκλοφορία των Θέσεων της ΚΕ, με αποτέλεσμα αυτό να εκφραστεί με μαζική απήχηση στον κόσμο. Από το πρωί του Σαββάτου αλλά και την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις στα εμπορικά καταστήματα. Τα φύλλα του «Ριζοσπάστη» είχαν εξαντληθεί έως το βράδυ της Κυριακής.

Οι ΤΕ Κεντροανατολικών Συνοικιών και ΑΕΙ - ΤΕΙ συνδύασαν την πανεξόρμηση με το πολιτικό άνοιγμα μέσα από προγραμματισμένες εκδηλώσεις, συσκέψεις, συνεστιάσεις. Με τους ίδιους όρους, της μαζικής κινητοποίησης οπαδών και φίλων, στο πλάι των κομματικών μελών, δόθηκε η μάχη και από την ΤΕ Βορειοδυτικών Συνοικιών.

Η ΤΕ του Κιλκίς εξάντλησε τον αριθμό των φύλλων που είχε χρεωθεί ήδη από το Σάββατο, ενώ με επιτυχία δόθηκε παντού η μάχη, με τις Οργανώσεις να καλύπτουν και να υπερκαλύπτουν τα σημαντικά μεγάλα πλάνα που είχαν βάλει, όπως π.χ. η ΤΕ Πέλλας και η ΤΕ Χαλκιδικής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ