Πείρα από την πολιτική εξόρμηση που πραγματοποιεί η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ
Η συγκέντρωση της περασμένης Τετάρτης στη Χαλκίδα, με ομιλητή τον Γ. Μαρίνο, αποτέλεσε βασικό σταθμό της πολιτικής εξόρμησης που ξεδιπλώνει η ΤΕ Εύβοιας |
Για την προετοιμασία της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε ένα πυκνό πρόγραμμα περιοδειών, εξορμήσεων και συσκέψεων, που συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία της συγκέντρωσης. Η δραστηριότητα αυτή αποτέλεσε μια σημαντική παρέμβαση του Κόμματος στις εξελίξεις. Εγινε συζήτηση με εκατοντάδες εργάτες στα εργοστάσια της περιοχής, συνέβαλε στη διατήρηση της επικοινωνίας και της επαφής μαζί τους, στην ανανέωση των δεσμών με τον ευρύτερο περίγυρο της Κομματικής Οργάνωσης μέσα στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την κυβερνητική εναλλαγή και την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της συγκυβέρνησης με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
Συνέβαλε ώστε η ΚΟ να μπορέσει να αποκτήσει μια όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική εικόνα των διαθέσεων, των ιδεολογημάτων που επιδρούν στη συμπεριφορά των εργαζομένων, με δεδομένη την όξυνση των λαϊκών προβλημάτων από τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής.
Από τη δραστηριότητα αυτή βγαίνουν ορισμένα πρώτα συμπεράσματα, τα οποία βέβαια θα εμπλουτίζονται από την ένταση της δράσης των κομμουνιστών το επόμενο διάστημα για τη διαφώτιση του λαού, την προβολή της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ, την αμείωτη προσπάθεια για την οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, με πρώτο μεγάλο σταθμό την 1η Μάη.
Αυτά μπορούν να κωδικοποιηθούν στα εξής:
Με σύνθημα: «Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία της κυβέρνησης και της ΕΕ για επέκταση του μνημονίου. Αμεση κατάργηση μνημονίων - εφαρμοστικών νόμων - ανάκτηση απωλειών. Ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους», οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ πραγματοποιούν σε μια σειρά περιοχές της χώρας συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις.
Μεταξύ άλλων, τις επόμενες μέρες πραγματοποιούνται και τα εξής:
Σήμερα, Σάββατο
-- Στις 7 μ.μ. συγκέντρωση στο Παλαιό Φάληρο, στο Πνευματικό Κέντρο «Αγία Βαρβάρα». Θα μιλήσει ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
-- Στις 7 μ.μ. συγκέντρωση στον Αγιο Στέφανο, στο Πνευματικό Κέντρο. Θα μιλήσει ο Γιάννης Πατσής, μέλος της ΕΠ Αττικής.
-- Στις 6 μ.μ. συγκέντρωση στη Σαλαμίνα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.
Αύριο, Κυριακή
-- Στις 11 π.μ., συγκέντρωση στη Νέα Μάκρη, στο Πνευματικό Κέντρο «Βασίλης Ρώτας». Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
-- Στις 11 π.μ. συγκέντρωση της ΚΟΒ Κεντρικού Μενιδίου στο καφέ «Σταύρος» (Αγίας Τριάδος 94). Θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Τη Δευτέρα, 6/4
-- Στις 12 μ. ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής, θα επισκεφτεί το εργοστάσιο «Schneider Electric».
Τη Δευτέρα 6/4
-- Στις 8 μ.μ., συγκέντρωση στο καφενείο «Νικητέας» (οδός Φαρών 206). Θα μιλήσει ο Νίκος Διασάκος, μέλος του ΓΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ.
-- Στις 8 μ.μ., συγκέντρωση στην περιοχή της Φυτειάς, στο καφενείο «Ανατολή», οδός Λακωνικής. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Μπολέτης, Γραμματέας της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ.
Την Τρίτη 7/4
-- Στις 8 μ.μ., συγκέντρωση στην περιοχή της Φυτειάς, στο καφενείο του «ΠΩΛ» (Ακρίτα και Ρουμελιώτη), με ομιλητή τον Δημήτρη Οικονομάκο, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ.
-- Στις 8 μ.μ., συγκέντρωση στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου, στο καφενείο του «Φουνικάκου» (Λείκων και Μπουλούκου), με ομιλητή τον Μπάμπη Λαζαρακόπουλο, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ.
Η ΤΟ Περιστερίου του ΚΚΕ πραγματοποιεί έκθεση βιβλίου έως την Τετάρτη 8/4, στην αίθουσα του Παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων Περιστερίου (Θεοφράστου 6 και Σαράντα Εκκλησιών).
Ωρες λειτουργίας: 10.00 - 13.00 και 17.00 - 21.00.
Παράλληλα, οι ΚΟΒ Περιστερίου του ΚΚΕ καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Ι. Μιχαΐλοβιτς «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ;», σήμερα, Σάββατο, στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο Περιστερίου. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Σπύρος Μπότσης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους αλύγιστους της ταξικής πάλης πραγματοποιούν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Νέα Ιωνία. Αφορμή για την πρωτοβουλία, η απώλεια μέσα στον τελευταίο χρόνο αγαπητών συντρόφων που συνέδεσαν τη ζωή τους με τους αγώνες του λαού μας, τους αγώνες του εργατικού επαναστατικού κινήματος.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6/4, στις 7.00 μ.μ. στο ΚΕΠ Νέας Ιωνίας, με ομιλητή τον Παναγιώτη Παπαγεωργόπουλο, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.
Θα παρουσιαστεί αρχειακό υλικό, θα διαβαστούν τα βιογραφικά των συντρόφων και θα δοθούν τιμητικές πλακέτες στις οικογένειές των Κώστα Σπυρόπουλου, Γιώργου Παπαθανασίου και Δέσποινας Βενετσανοπούλου.