ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Γενάρη 2015 - 2η έκδοση
Σελ. /24
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ
Το ΚΚΕ μόνη εγγύηση για πάλη ενάντια στο αντιλαϊκό οπλοστάσιο

Σε συγκέντρωση εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο μίλησε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Αττικής

«Απευθυνόμαστε στο λαό, στους εργαζόμενους, στον κόσμο εκείνο που λέει ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Τον καλούμε να απορρίψει και αυτούς που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, και όσους τον καλούν να βαδίσει στον ίδιο δρόμο, στο δρόμο της ΕΕ και των μονοπωλίων».

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Αττικής Γιάννης Γκιόκας, σε συγκέντρωση εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Το στέλεχος του ΚΚΕ στάθηκε ιδιαίτερα σε αυτό που όλα τα κόμματα ονομάζουν «επόμενη μέρα». Αναλύοντας την κατάσταση που θα έχει να αντιμετωπίσει ο λαός μετεκλογικά, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι δε χρειάζονται νέοι νόμοι από την οποιαδήποτε κυβέρνηση για να χειροτερέψει η ζωή μας, καθώς υπάρχει ένα ολόκληρο αντιλαϊκό οπλοστάσιο, διαμορφωμένο σε μια σειρά από τομείς, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Ασφάλιση κ.α., που είναι υπεραρκετό για να επιδεινώσει τη ζωή μας. Ανέφερε πολλά σχετικά παραδείγματα με πιο χαρακτηριστικό την αντιασφαλιστική νομοθεσία. Υπογράμμισε ότι υπάρχει νόμος που επιβάλλει ότι οι όποιες παροχές των Ταμείων θα εξαρτώνται από τη βιωσιμότητά τους, επομένως δεν χρειάζεται κανένας νέος νόμος για μείωση συντάξεων και νέα επίθεση στα εισοδήματα. «Ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων», σημείωσε.

Ο υποψήφιος του ΚΚΕ έκανε λόγο για ψίχουλα που υπόσχονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία δεν ανακουφίζουν το λαό από τα βάσανά του, τονίζοντας: «Μάλιστα, κανένας δεν εγγυάται ότι δε θα χειροτερέψει η κατάσταση. Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν αστερίσκοι που αποτελούν τη γέφυρα για να αθετηθούν την επόμενη μέρα. Και οι μεν και οι δε επικαλούνται την "ανάπτυξη", την "ανάκαμψη", πάντα με κριτήριο τις επενδύσεις, την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα. Ομως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί εκείνες οι εποχές που το κεφάλαιο μπορούσε να αναπτύσσεται και ταυτόχρονα να κάνει και κάποιες παροχές στους εργαζόμενους, πάντα πίσω από τις ανάγκες τους».

Καλώντας σε ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές, ο Γ. Γκιόκας ανέφερε ότι την επόμενη μέρα ο λαός το χρειάζεται πιο δυνατό γιατί χρειάζεται δυνατή αντιπολίτευση. Οπως είπε, «κυβέρνηση θα υπάρχει, είτε αυτοδύναμη, είτε συνεργασίας. Αλλωστε, οι διαφορές δεν είναι αγεφύρωτες ανάμεσα στα υπόλοιπα κόμματα και αυτό φαίνεται χαρακτηριστικά από τις εύκολες μεταγραφές στελεχών ανάμεσά τους. Απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση πραγματικά χρειάζεται ισχυρό το ΚΚΕ μέσα κι έξω από τη Βουλή. Για να ανακόψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές και να ανοίξουμε τον άλλο δρόμο που είναι αναγκαίος: Με αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Αυτό μπορεί να το εγγυηθεί μόνο το ισχυρό ΚΚΕ».

Τέλος, και με αφορμή ερώτηση που του τέθηκε για την ανοχή που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΚΕ ενόψει του σχηματισμού κυβέρνησης, σημείωσε: «Δεν είναι αφελείς στον ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρουν πολύ καλά ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμπράξει, να δείξει ανοχή στην πολιτική τους, στη στρατηγική της ΕΕ και των μονοπωλίων. Ψάχνουν όμως να βρουν άλλοθι στις υποχωρήσεις τους και απευθύνονται στο λαό. Από αυτόν ζητάνε ουσιαστικά ανοχή, για να τον έχουν υποταγμένο και εγκλωβισμένο σε αυταπάτες. Θέλουν να ξεμπερδεύουν με ενοχλητικές φωνές την επόμενη μέρα στο λαό και στο κίνημα με ένα δυνατό ΚΚΕ».

ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ
Ρεαλισμός για το λαό είναι ο αγώνας για την ικανοποίηση των αναγκών του

Με τους εργαζόμενους της «Βιοκλινικής» συζήτησε η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Θεσσαλονίκης

Από την περιοδεία της Ελ. Γερασιμίδου στη «Βιοκλινική»
Από την περιοδεία της Ελ. Γερασιμίδου στη «Βιοκλινική»
Στο πλαίσιο της πλατιάς πολιτικής εξόρμησης της Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών, η Ελένη Γερασιμίδου, υποψήφια βουλευτής του Κόμματος στη Β' Θεσσαλονίκης, περιόδευσε στη «Βιοκλινική» (πρώην «Γαληνός») του ομίλου «ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ». Συζήτησε με τους εργαζόμενους στο χώρο της ιδιωτικής Υγείας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, την επίθεση που δέχονται γενικότερα από την εργοδοσία του κλάδου, το ρόλο της συμβιβασμένης συνδικαλιστικής πλειοψηφίας στην Ομοσπονδία (ΟΣΝΙΕ) αλλά και τη δυνατότητα που έχουν, μέσα από την ενίσχυση του ΚΚΕ, τη συμμετοχή στον οργανωμένο αγώνα, να εμποδίσουν τα χειρότερα που έρχονται και να ανοίξουν το δρόμο για φιλολαϊκές αλλαγές.

Την ίδια ώρα που ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας χρόνο με το χρόνο επεκτείνεται και αποσπά τεράστια κέρδη από τα λαϊκά στρώματα που αναγκάζονται να καταφύγουν σε αυτόν, οι επιχειρηματίες της Υγείας απαιτούν ολοένα και περισσότερες θυσίες από τους εργαζόμενους του κλάδου, έχοντας για «βοηθό» την πλειοψηφία της ΟΣΝΙΕ, η οποία υπογράφει συλλογικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών πάνω από 15% και σειρά χτυπημάτων στα εργασιακά δικαιώματα.

Ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, σε μια σειρά ιδιωτικές κλινικές, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για μήνες, καλούνται να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις για παραπέρα μειώσεις μισθών, ενώ στις μικρότερου μεγέθους κλινικές επεκτείνεται η εφαρμογή της κατάπτυστης εθνικής σύμβασης.

Η Ε. Γερασιμίδου, μιλώντας στους εργαζόμενους, ξεκαθάρισε ότι όσο το εργατικό κίνημα υποκλίνεται στους στόχους της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, η σημερινή κατάσταση δεν πρόκειται ν' αλλάξει. Οτι η επιλογή κάθε φορά του δήθεν μικρότερου κακού είναι ρεαλιστική μόνο για τις ανάγκες και τα σχέδια της άρχουσας τάξης.

Ρεαλιστικός δρόμος για τους εργαζόμενους, το λαό, είναι ο δρόμος του αγώνα για την ικανοποίηση των αναγκών τους, με αφετηρία την ανάκτηση των μεγάλων απωλειών της περιόδου της κρίσης.

Και κάλεσε τους εργαζόμενους, στις 25 Γενάρη, να δυναμώσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ για να ανοίξουν το δρόμο για τη μοναδική λύση υπέρ του λαού: Τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΣΣΑΣ
Ο λαός χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη μέρα

Περιοδεία του μέλους της ΚΕ και υποψήφιου βουλευτή Β' Πειραιά στο Δημαρχείο Κορυδαλλού

Με τους εργαζόμενους του Δήμου Κορυδαλλού συνομίλησε την Πέμπτη ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στη Β' Πειραιά, στη διάρκεια περιοδείας του στο Δημαρχείο.

Απηύθυνε το κάλεσμα στους εργαζόμενους να μην πέσουν στη παγίδα της όξυνσης της πόλωσης και της άσφαιρης αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων, της νεολαίας, «τον εγκλωβισμό τους στη "λογική" του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και σκέψης».

«Ολες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις», τόνισε, «προσπαθούν να αξιοποιήσουν την εκλογική αναμέτρηση για να μπορέσουν την επόμενη μέρα να συνεχίσουν να προωθούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων, την πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, να χρησιμοποιήσουν τη λαϊκή ψήφο για τη νομιμοποίηση της αντεργατικής πολιτικής, λέγοντας ότι αυτή είναι η θέληση του λαού».

«Το ίδιο», σημείωσε, «θα πρέπει να κάνουν οι άνεργοι, οι εργάτες, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι οι νέοι και οι νέες. Να αξιοποιήσουν τη μάχη των εκλογών και να τη δώσουν με τα δικά τους κριτήρια, έχοντας στο μυαλό τους την επόμενη μέρα».

«Ολες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις», πρόσθεσε, «έχουν ενιαία στρατηγική με διαφορετικό μείγμα, στρατηγική που είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας της πλουτοκρατίας και η διαχείριση της φτώχειας και της εξαθλίωσης»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κόψει τους δεσμούς με το λαϊκό κίνημα», τόνισε, «και αυτό τεκμηριώνεται στο πρόγραμμά του, στην κεντρική πολιτική σκηνή, στην τοπική διοίκηση, στο εργατικό κίνημα». Γι' αυτό την επόμενη μέρα, με όποια κυβέρνηση, «το πάνω χέρι θα συνεχίσουν να το έχουν οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, αυτοί που έχουν τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας», οξύνοντας «τα προβλήματα των εργατικών, λαϊκών οικογενειών».

«Αυτό που κρίνεται σε αυτές τις εκλογές», υπογράμμισε, «είναι αν ο άνεργος, ο εργάτης, ο συνταξιούχους, ο φτωχός αγρότης, αυτοαπασχολούμενος, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, οι νέοι και οι νέες θα μπορέσουν από καλύτερες θέσεις να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική. Εχει αποδειχθεί σε όλες τις φάσεις ότι όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ τόσο πιο δυνατός είναι ο λαός. Γι' αυτό την επόμενη μέρα αυτό που χρειάζεται ο λαός είναι δυνατό ΚΚΕ, δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση για την πάλη και την ανατροπή».

«Ισχυρό ΚΚΕ για να ανοίξουμε το δρόμο για τη μοναδική λύση υπέρ του λαού, τη μονομερή ολοσχερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για τη λαϊκή ευημερία με την εργατική τάξη στο τιμόνι της εξουσίας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ