Σάββατο 17 Γενάρη 2015 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ
Το ΚΚΕ μόνη εγγύηση για πάλη ενάντια στο αντιλαϊκό οπλοστάσιο

Σε συγκέντρωση εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο μίλησε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Αττικής

«Απευθυνόμαστε στο λαό, στους εργαζόμενους, στον κόσμο εκείνο που λέει ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Τον καλούμε να απορρίψει και αυτούς που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, και όσους τον καλούν να βαδίσει στον ίδιο δρόμο, στο δρόμο της ΕΕ και των μονοπωλίων».

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Αττικής Γιάννης Γκιόκας, σε συγκέντρωση εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Το στέλεχος του ΚΚΕ στάθηκε ιδιαίτερα σε αυτό που όλα τα κόμματα ονομάζουν «επόμενη μέρα». Αναλύοντας την κατάσταση που θα έχει να αντιμετωπίσει ο λαός μετεκλογικά, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι δε χρειάζονται νέοι νόμοι από την οποιαδήποτε κυβέρνηση για να χειροτερέψει η ζωή μας, καθώς υπάρχει ένα ολόκληρο αντιλαϊκό οπλοστάσιο, διαμορφωμένο σε μια σειρά από τομείς, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Ασφάλιση κ.α., που είναι υπεραρκετό για να επιδεινώσει τη ζωή μας. Ανέφερε πολλά σχετικά παραδείγματα με πιο χαρακτηριστικό την αντιασφαλιστική νομοθεσία. Υπογράμμισε ότι υπάρχει νόμος που επιβάλλει ότι οι όποιες παροχές των Ταμείων θα εξαρτώνται από τη βιωσιμότητά τους, επομένως δεν χρειάζεται κανένας νέος νόμος για μείωση συντάξεων και νέα επίθεση στα εισοδήματα. «Ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων», σημείωσε.

Ο υποψήφιος του ΚΚΕ έκανε λόγο για ψίχουλα που υπόσχονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία δεν ανακουφίζουν το λαό από τα βάσανά του, τονίζοντας: «Μάλιστα, κανένας δεν εγγυάται ότι δε θα χειροτερέψει η κατάσταση. Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν αστερίσκοι που αποτελούν τη γέφυρα για να αθετηθούν την επόμενη μέρα. Και οι μεν και οι δε επικαλούνται την "ανάπτυξη", την "ανάκαμψη", πάντα με κριτήριο τις επενδύσεις, την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα. Ομως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί εκείνες οι εποχές που το κεφάλαιο μπορούσε να αναπτύσσεται και ταυτόχρονα να κάνει και κάποιες παροχές στους εργαζόμενους, πάντα πίσω από τις ανάγκες τους».

Καλώντας σε ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές, ο Γ. Γκιόκας ανέφερε ότι την επόμενη μέρα ο λαός το χρειάζεται πιο δυνατό γιατί χρειάζεται δυνατή αντιπολίτευση. Οπως είπε, «κυβέρνηση θα υπάρχει, είτε αυτοδύναμη, είτε συνεργασίας. Αλλωστε, οι διαφορές δεν είναι αγεφύρωτες ανάμεσα στα υπόλοιπα κόμματα και αυτό φαίνεται χαρακτηριστικά από τις εύκολες μεταγραφές στελεχών ανάμεσά τους. Απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση πραγματικά χρειάζεται ισχυρό το ΚΚΕ μέσα κι έξω από τη Βουλή. Για να ανακόψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές και να ανοίξουμε τον άλλο δρόμο που είναι αναγκαίος: Με αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Αυτό μπορεί να το εγγυηθεί μόνο το ισχυρό ΚΚΕ».

Τέλος, και με αφορμή ερώτηση που του τέθηκε για την ανοχή που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΚΕ ενόψει του σχηματισμού κυβέρνησης, σημείωσε: «Δεν είναι αφελείς στον ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρουν πολύ καλά ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμπράξει, να δείξει ανοχή στην πολιτική τους, στη στρατηγική της ΕΕ και των μονοπωλίων. Ψάχνουν όμως να βρουν άλλοθι στις υποχωρήσεις τους και απευθύνονται στο λαό. Από αυτόν ζητάνε ουσιαστικά ανοχή, για να τον έχουν υποταγμένο και εγκλωβισμένο σε αυταπάτες. Θέλουν να ξεμπερδεύουν με ενοχλητικές φωνές την επόμενη μέρα στο λαό και στο κίνημα με ένα δυνατό ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ