ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Γενάρη 2015 - 2η έκδοση
Σελ. /24
Δεν τους χαρίζουμε τα χρόνια και τα όνειρά μας!

Μόνη κερδισμένη ψήφος για τη νεολαία η ψήφος στο ΚΚΕ

Χιλιάδες νέοι και νέες, μέσα από τις συσκέψεις και την πλούσια δραστηριότητα που αναπτύσσει η ΚΝΕ, έρχονται σε επαφή με το κάλεσμα του ΚΚΕ για τις εκλογές, με την πολιτική του πρόταση
Χιλιάδες νέοι και νέες, μέσα από τις συσκέψεις και την πλούσια δραστηριότητα που αναπτύσσει η ΚΝΕ, έρχονται σε επαφή με το κάλεσμα του ΚΚΕ για τις εκλογές, με την πολιτική του πρόταση
Τις προσπάθειές τους για την ενίσχυση του ΚΚΕ εντείνουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα, μπαίνουν στη μάχη αποφασιστικά, σε χώρους μόρφωσης και δουλειάς, στις συνοικίες και τα στέκια της νεολαίας, έτσι ώστε στις 25 Γενάρη να εκφραστεί μαζική ενίσχυση του ΚΚΕ από τους νέους και τις νέες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Μέσα από εκατοντάδες συσκέψεις και εξορμήσεις, ατομικές συζητήσεις, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ φέρνουν χιλιάδες νέους σε επαφή με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, αναδεικνύουν το γεγονός ότι μόνο με δυνατό ΚΚΕ θα πάρει τα πάνω του ο λαός, θα πολλαπλασιαστεί η δύναμή του κόντρα σε κάθε κυβέρνηση που κινείται «εντός των τειχών» της ΕΕ και της εξουσίας των μονοπωλίων. Ειδικά στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, με τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που σπουδάζουν μακριά από την πόλη τους, κόντρα στις δυσκολίες μετακίνησης, υπογραμμίζεται η ανάγκη να μη χαθεί καμία ψήφος για το Κόμμα.

Πείρα από την Οργάνωση Κ. Μακεδονίας

Στην Κεντρική Μακεδονία, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ έχουν πραγματοποιήσει εκατοντάδες συσκέψεις με σπουδαστές σχολών μαθητείας και ΤΕΙ, φοιτητές, εργαζόμενους και ανέργους, αλλά και μαθητές, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

Οι νέοι που συμμετείχαν ξεκινούν από διάφορες αφετηρίες. Αρκετοί από αυτούς βρέθηκαν στο δρόμο του αγώνα μαζί με τα μέλη της ΚΝΕ, έδωσαν μάχες στο πλευρό της Οργάνωσης, στις σχολές, στο χώρο δουλειάς, στο σχολείο και τη γειτονιά για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Νέοι άνεργοι που ήρθαν σε επαφή με τα μέλη της ΚΝΕ μέσα από τις Επιτροπές Ανέργων που δρουν στο πλευρό των Λαϊκών Επιτροπών. Αλλά και νέοι που προβληματισμένοι από τα δεινά που βιώνουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ και για πρώτη φορά πήραν μέρος σε μια τέτοια σύσκεψη, για να έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν ολοκληρωμένα για τις θέσεις του ΚΚΕ.

Μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Φοιτητές συζήτησαν για τις δυσκολίες να καλύψουν το νοίκι και τη διατροφή καθώς οι εστίες δεν επαρκούν και η δωρεάν σίτιση πήγε «περίπατο», συζήτησαν για το κόστος σπουδών (αναλώσιμα, συγγράμματα, κ.λπ.). Σπουδαστές των ΤΕΙ μίλησαν για τις συνθήκες ψύχους στις οποίες αναγκάζονται να κάνουν μάθημα, αφού η θέρμανση αποτελεί παρελθόν για το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης λόγω της υποχρηματοδότησης. Νέοι πρακτικάριοι μίλησαν για την τζάμπα δουλειά στις επιχειρήσεις. Οσοι έχουν ενταχθεί στην παραγωγή, μίλησαν για τις «επιταγές εργασίας», για τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς πείνας, για τη «μαύρη» και ανασφάλιστη εργασία. Αναφέρθηκαν στο πρόβλημα της ανεργίας που χτυπά τα σπίτια τους, στις δυσκολίες των οικογενειών τους να καλύψουν ζωτικές ανάγκες επιβίωσης.

Μίλησαν και για τα τρομοκρατικά και αποπροσανατολιστικά διλήμματα που μπαίνουν μπροστά τους, από τα κόμματα που διεκδικούν την κυβέρνηση, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, τις υποσχέσεις για καλύτερες μέρες, με λιγότερα χαράτσια, τις υποσχέσεις για θέσεις εργασίας, υποσχέσεις που γίνονται «καπνός» μπροστά στις δεσμεύσεις και των δύο απέναντι στο κεφάλαιο. Αναδείχθηκε ότι είναι περισσότεροι οι νέοι που κατανοούν πια πως η ανοχή που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΚΕ και το λαό απέναντι σε ενδεχόμενη κυβέρνησή του, σημαίνει στην πραγματικότητα ανοχή και συμβιβασμό με τη φτώχεια, με τα ψίχουλα που τάζει. Οτι το μέλλον που τους ετοιμάζουν τους θέλει ακόμα πιο φθηνούς εργαζόμενους για την «ανταγωνιστικότητα» του κεφαλαίου, με πετσοκομμένα δικαιώματα, να πληρώνουν για μόρφωση, Υγεία, για κάθε κοινωνικό δικαίωμα.

Οι ανάγκες μας στο προσκήνιο, με ασίγαστη πάλη για την ικανοποίησή τους

Οι περισσότεροι νέοι που συμμετείχαν σ' αυτές τις συσκέψεις συμφωνούν ότι ριζοσπαστική στάση ζωής δεν είναι ο συμβιβασμός με τη φτώχεια και τα ψίχουλα σήμερα, αλλά ο αγώνας για να έρθουν στο προσκήνιο οι σύγχρονες ανάγκες τους, η ασίγαστη πάλη για την ικανοποίησή τους. Αναγνωρίζουν ότι το ΚΚΕ ήταν και είναι η μοναδική δύναμη εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης, μέσα κι έξω από τη Βουλή. Αλλωστε, αποδεικνύεται από εκατοντάδες παραδείγματα πρωτοπόρας στάσης των κομμουνιστών στους χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης, μαθητείας, όπου τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πρωτοστάτησαν για την οργάνωση της πάλης του λαού, για κάθε μικρή και μεγάλη μάχη.

Μέσα από αυτές τις συσκέψεις, πολλοί νέοι μπήκαν στη μάχη στο πλευρό της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, ανέλαβαν δράση για να φέρουν κι άλλους σε επαφή με την πολιτική του, τις θέσεις του, ενεργά συμβάλλουν για την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, το μοναδικό αντίπαλο στα μονοπώλια και την εξουσία τους, στην ΕΕ των μνημονίων διαρκείας, στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις.


Με δυνατό ΚΚΕ μπορούμε να πάρουμε τη ζωή και το μέλλον στα χέρια μας

Από την ομιλία του Θ. Χιώνη στο ΤΕΙ Αθήνας
Από την ομιλία του Θ. Χιώνη στο ΤΕΙ Αθήνας
Μπροστά στη μάχη των εκλογών, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα αναπτύσσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτικής παρέμβασης, με μαζικές εξορμήσεις, περιοδείες και συσκέψεις σε κάθε χώρο που ζει, δουλεύει και μορφώνεται η νεολαία, με εκδηλώσεις σε χώρους μαθητείας και κατάρτισης, σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ, σε μεγάλα εμπορικά κέντρα, καταστήματα και επιχειρήσεις που δουλεύουν νέοι, σε αθλητικά κέντρα.

Σε αυτά τα πλαίσια, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του Κόμματος, Θοδωρής Χιώνης, μίλησε την Πέμπτη σε συγκέντρωση σπουδαστών στο ΤΕΙ Αθήνας. «Στις 25 Γενάρη μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά», τόνισε, «αφήνοντας πίσω τους εκβιασμούς και τα διλήμματα των κομμάτων της ΕΕ και του εκμεταλλευτικού συστήματος. Μπορούμε να πράξουμε εύστοχα και με σιγουριά, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και στην επόμενη μέρα».

Προκειμένου «να το "φυσάν" και να μην "κρυώνει"», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, θα πρέπει «να συγκεντρωθεί όσο πιο αποφασιστικά γίνεται η επιλογή των νέων στο δυνάμωμα του ΚΚΕ. Ιδιαίτερα των σπουδαστών, που προσπαθείτε να σπουδάσετε με τόσες δυσκολίες αλλά το μέλλον παραμένει αβέβαιο. Γιατί δε μας αξίζει αυτή η μίζερη και άθλια ζωή που μας έφτιαξαν και που μας τάζουν.

Οι παλιότεροι "σωτήρες" ζητούσαν θυσίες και θυσίασαν το λαό, τα δικαιώματά μας, οι νέοι επίδοξοι "σωτήρες" ζητάνε ανοχή, για να ανεχτούμε τα ίδια με άλλο τρόπο. Ε, λοιπόν, καμιά θυσία αλλά και καμία ανοχή. Δε μας ταιριάζει η υποταγή στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και της ΕΕ.

Να μην τους χαρίσουμε τα χρόνια, το μέλλον, τα όνειρά μας.

Να μην τα ξοδέψουμε σε παλιές και νέες αυταπάτες.

Μπορούμε να πάρουμε τη ζωή και το μέλλον στα χέρια μας.

Να επιλέξουμε το ΚΚΕ, που είναι ψήφος ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της ανεργίας, που βαράει στο κέντρο της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ κι όχι στο "γάμο του καραγκιόζη" των ψεύτικων ελπίδων και των αυταπατών του ΣΥΡΙΖΑ, για να μένει τελικά ανέπαφο το σάπιο σύστημα των μονοπωλίων».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ