ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Γενάρη 2015
Σελ. /40
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
Γιατί στηρίζω ΚΚΕ
Μιχάλης Σοφικίτης

Ταξίαρχος (ΠΖ) ε.α.

Είμαστε ένα βήμα πριν από τις κάλπες, ας θυμηθούμε πόσες φορές οι κυβερνήσεις που ήλθαν ήταν χειρότερες απ' αυτές που έφυγαν. Οσες όμως κυβερνήσεις και να φύγουν, το κεφάλαιο, η ΕΕ, τα μονοπώλια, το αντεργατικό, αντιλαϊκό πλαίσιο και τα μνημόνια διαρκείας δε θα φύγουν. Οι χιλιάδες εργατικές και λαϊκές οικογένειες δε θα δουν καλύτερες μέρες, η ζωή μας θα χειροτερέψει.

Την ίδια ώρα, η αυξανόμενη προοπτική νέων κοιτασμάτων στην ευρύτερη περιοχή μας για την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ φέρνουν τον έκτο στόλο των ΗΠΑ στη Μεσόγειο και την αναβάθμιση της ναυτικής βάσης - ορμητηρίου των Ρώσων στη Συρία. Η Ελλάδα και οι Ενοπλες Δυνάμεις όλο και περισσότερο εμπλέκονται στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς με κίνδυνο πιο γενικευμένων ιμπεριαλιστικών πολέμων σε όφελος των μονοπωλίων στην περιοχή μας.

Απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα, το ΚΚΕ, χρόνια τώρα, είναι το μόνο κόμμα που μάχεται με συνέπεια για την αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Γι' αυτό ενισχύουμε την πολιτική αυτή και ψηφίζουμε ΚΚΕ για να δημιουργήσουμε λαϊκή συμμαχία, να οργανώσουμε την εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση στην εξουσία του κεφαλαίου για πάλη και ανατροπή.

Αντώνης Κουρούκλης

Μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ - Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία

«Η απαίτηση του λαού να αρνηθεί τις αυταπάτες σχετικά με την κατάστασή του σημαίνει απαίτηση να αρνηθεί μια κατάσταση που έχει ανάγκη από αυταπάτες». Η παραπάνω ιστορική φράση του Καρλ Μαρξ αποτυπώνει, κατά την άποψή μου, την κοινωνική και πολιτική αναγκαιότητα του καιρού μας. «Απαίτηση» είναι ο κρίσιμος ταξικός καθορισμός, διαχρονικός και επίκαιρος. «Αυταπάτες» είναι όλες εκείνες οι παγίδες της σκέψης και οι πολιτικές της χειραγώγησης που καθυποτάσσουν λαούς και κοινωνίες οδηγώντας τους στον όλεθρο και στο μηδενισμό.

Η φράση, λοιπόν, του Γραμματέα του ΚΚΕ σε πρόσφατη ομιλία του, σχετικά με τη σταθερή και αταλάντευτη γραμμή της «εξουδετέρωσης των παγίδων», βρίσκει το κέντρο του στόχου. Ενα κέντρο που περιλαμβάνει από νεοφιλελεύθερους και κεντροαριστερούς της «ευθύνης» μέχρι «αριστερούς» της «ελπίδας». Ανταγωνιστές και διεκδικητές του επάθλου που αφορά στην εξουσία και στο ρόλο του τελικού ρυθμιστή της παγίωσης και του «εξορθολογισμού» της φτώχειας και της επισφάλειας, που επέφεραν οι χαοτικές και άγριες πολιτικές των περασμένων ετών.

Ευρωπαϊκή Ενωση, ΔΝΤ και επιχειρηματικοί όμιλοι συνθέτουν το άλλο μέρος της εξίσωσης η οποία οδηγεί σε συγκεκριμένες λύσεις: ανεργία, ανέχεια, εξαθλίωση στο βωμό του κέρδους και των κάθε είδους αντικοινωνικών συμφερόντων.

Σαν εργαζόμενος λοιπόν και αναλογιζόμενος το βάρος της ευθύνης της εκπροσώπησης των συναδέλφων μου στηρίζω και ψηφίζω ΚΚΕ όχι μόνο στη βάση ενός πολιτικού συμβολισμού, αλλά και στη βάση μιας αντικειμενικής και επιτακτικής ανάγκης που αφορά στην ενισχυμένη και δυναμική παρουσία του στην πρωτοπορία των μαζικών, λαϊκών αγώνων. Συμπορεύομαι με το ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης του Γενάρη, για ένα λαϊκό κίνημα ισχυρό και δυνατό την επόμενη μέρα, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία και την αγωνία μου για το αύριο και ...το μεθαύριο όλου του κόσμου της εργασίας.

Σ' αυτήν εδώ τη γη που εξαγγέλθηκε και πραγματώθηκε η μετάβαση στην αληθινή και απροκατάληπτη σκέψη οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε πλέον με θάρρος την πραγματικότητα κοιτώντας με τα δικά μας μάτια, ακούγοντας με τα δικά μας αυτιά, αναλαμβάνοντας τη συνειδητή ευθύνη της διαμόρφωσης της κοινωνίας απαιτώντας και όχι ζητιανεύοντας βυθισμένοι στο φόβο και στις αυταπάτες.

Απευθυνόμενος σε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους που υποφέρουν και αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον θα αποτολμήσω να παραφράσω τον ίδιο το Μαρξ λέγοντας: Ακόμη κι αν ο μαρξισμός δεν είναι η λύση του προβλήματος αποτελεί τον πιο αξιόπιστο και ασφαλή τρόπο για να τεθεί το πρόβλημα.

Χάρης Σμυρνιώτης

Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στο ΙΓΜΕ

Στις ευρωεκλογές μετά από 20 χρόνια διαδρομής στον ΣΥΝ, δήλωσα ότι πρέπει να ψηφίσουμε το ΚΚΕ ως απάντηση στην ξεκάθαρη δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ελλάδα ανήκει στο δυτικό στρατόπεδο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Μπροστά στις εθνικές εκλογές της 25ης του Γενάρη, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που στις εκλογές του 2012, χρησιμοποιούσε το σύνθημα «Η Ελλάδα δε θα γίνει θυσία στο ευρώ» ορκίζεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα σώσει το ευρώ», προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα γίνει αποδεκτή από τους κυρίαρχους κύκλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και παράλληλα για να συμβάλει στην ενσωμάτωση των λαϊκών μαζών στο νέο διπολισμό υποσχόμενη ψεύτικα μια άλλη φιλεργατική πολιτική στα πλαίσια της ΕΕ.

Βασικό χαρακτηριστικό της εκλογικής μάχης είναι το αν θα σταθεροποιηθεί το αστικό πολιτικό σύστημα, αποκαθιστώντας ένα νέο διπολισμό και για αυτό η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επιτάχυναν τις πολιτικές εξελίξεις.

Το ΚΚΕ, παίρνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, και, κυρίως, τις μετεκλογικές εξελίξεις, μπορεί να αποτελέσει τον πόλο αντίστασης και ανασυγκρότησης του κινήματος, παίρνοντας τις ανάλογες πολιτικές πρωτοβουλίες και προωθώντας την ενότητα στη δράση.

Ετσι, παρά τις όποιες επιφυλάξεις είχα ψηφίζοντας ΚΚΕ στις ευρωεκλογές του 2014, ξαναψηφίζω ΚΚΕ, εκτιμώντας στο μεταξύ, τις πρωτοβουλίες που πήρε για να έχει επιτυχία το παλλαϊκό συλλαλητήριο του Νοέμβρη, την αποφασιστική συμβολή των συνδικαλιστικών δυνάμεών του στο Συντονιστικό ενάντια στην κατάργηση των Δημόσιων φορέων, αλλά και τη διάθεση της ενωτικής εκλογικής συμπόρευσης στις εκλογές του ΓΕΩΤΕΕ. ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΚΕ!

Αντώνης Κακαράς

Αρχιπλοίαρχος ΠΝ (ε.α.)

Γιατί υποστηρίζω το ΚΚΕ και σ' αυτές τις εκλογές;

Για να κοιτάζω τα παιδιά μου στα μάτια, είχα πει παλιότερα. Το ίδιο ισχύει και σήμερα. Και μάλιστα με ιδιαίτερη σημασία τώρα. Γιατί η ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα και τούτα τα πολύ δύσκολα για τον τόπο και το λαό μας χρόνια, αυξάνει τη δύναμή του να στέκεται φραγμός στον κατήφορο, στην ενδοτικότητα, στο ξεπούλημα του πλούτου της χώρας μας. Υποστηρίζω το ΚΚΕ, γιατί τα στελέχη και τα μέλη του είναι ασυμπίεστα στις αρχές τους, στην ιδεολογία, τους στόχους, στην αποφασιστικότητα και τους καθημερινούς αγώνες για το συμφέρον του λαού και την προκοπή του τόπου. Ψηφίζω το Κόμμα αυτό γιατί μόνον έτσι πολλαπλασιάζεται η δύναμη της ψήφου, αφού ενισχύει ασυμπίεστους και αδιάφθορους αγωνιστές που είναι οι Κομμουνιστές. Γιατί ποτέ μέχρι σήμερα δεν διαψεύσθηκαν οι ελπίδες μου και δε μετάνιωσα που τάχθηκα υπέρ του. Γιατί έτσι, δεν ντρέπομαι πως ανέχθηκα ή βοήθησα στη ρεμούλα αυτού του τόπου και των εργαζομένων, στις απάτες, στις ψευτιές, στα σκάνδαλα, στην ενίσχυση της πλουτοκρατίας. Γιατί έτσι διατηρώ ζωντανή την ελπίδα για έναν πιο δίκαιο κόσμο. Γιατί εξακολουθώ και πιστεύω ακράδαντα πως η ιδεολογία που οπλίζει και ατσαλώνει το ΚΚΕ είναι αναλλοίωτη, ζωντανή, πανίσχυρη, οι στόχοι δίκαιοι. Αλλά και γιατί το Κόμμα αυτό είναι πατριωτικό.

Γι' αυτό υποστηρίζω και θα ψηφίσω το ΚΚΕ.

Βαγγέλης Κιούσης

Επισμηναγός ε.α.

Οταν ξεκίνησα να γράφω αυτές τις λίγες γραμμές αισθάνθηκα πολύ μικρός εγώ να στηρίξω ένα Κόμμα που κουβαλάει στις πλάτες του τα όνειρα και τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού.

Μέσα από αυτές τις γραμμές θέλω να εκφράσω τη στήριξή μου στο ΚΚΕ, αλλά και την αντίθεσή μου στην καθημερινή εξαθλίωση που όλοι μας βιώνουμε.

Τη στιγμή που η αστική τάξη συσσωρεύει αμύθητο πλούτο από την εκμετάλλευση του λαού μας, τα πολιτικά κόμματά της, γι' άλλη μια φορά, προσπαθούν να πάρουν την ψήφο του λαού κρύβοντας την αλήθεια για την επόμενη μέρα των εκλογών. Την αλήθεια ότι όποιος και να πάρει τη σκυτάλη από τα κόμματα της ευρωλαγνείας, είτε είναι η ΝΔ, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ξεκινήσει από την ίδια αφετηρία με τον ίδιο προορισμό. Την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, που θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια για τις λαϊκές οικογένειες.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που εναντιώνεται και αγωνίζεται με συνέπεια και συνέχεια, μέσα κι έξω από τη Βουλή, για να ανατραπεί αυτή η αλήθεια, για να μην πληρώσει γι' άλλη μια φορά ο λαός μας το μάρμαρο.

Την ίδια στιγμή κι ενώ πυκνώνουν τα επικίνδυνα σύννεφα του πολέμου πάνω από την περιοχή μας, τα αστικά κόμματα, κάτω από την καθοδήγηση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αναθέτουν στις Ενοπλες Δυνάμεις ρόλους καταστολής και κατοχής με τη συμμετοχή τους σε αποστολές εκτός συνόρων, το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που ζητά άμεση αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τους πολεμικούς σχεδιασμούς τους. Για να μη ματώσει ο λαός μας, να προφυλαχθεί η ειρήνη στην περιοχή μας.

Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε την τεράστια δύναμη που έχουμε, να πετάξουμε από πάνω μας τα ψεύτικα διλήμματα, τις προκαταλήψεις και το φόβο. Στηρίζω το ΚΚΕ, γιατί ένα ισχυρό ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση και δύναμη της λαϊκής αντίστασης ενάντια στα σχέδια της πλουτοκρατίας.

Γιάννης Γεωρ. Καπελούζος

Aπόστρατος Αντισμήναρχος

Οπως όλος ο ελληνικός λαός κι εμείς οι απόστρατοι στρατιωτικοί αλλά και οι συνάδελφοί μας που είναι στην ενέργεια, έχουμε υποστεί τις συνέπειες των πολιτικών που ακολούθησαν η ΕΕ και οι εδώ κυβερνήσεις. Τα παιδιά μας είναι άνεργα ή στην ξενιτιά και όσα δουλεύουν, δουλεύουν χωρίς δικαιώματα. Είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να πάρουν κάποτε σύνταξη. Βλέπουμε ότι όσα συμβαίνουν εδώ, τα ίδια ισχύουν και στις άλλες χώρες της ΕΕ έστω και αν δεν έχουν μνημόνιο.

Στηρίζουμε το ΚΚΕ γιατί μας έχει προειδοποιήσει για την ΕΕ. Στηρίζουμε το ΚΚΕ γιατί είναι με το λαό και όχι με το κεφάλαιο, γιατί αγωνίζεται για τα δίκαια εργαζομένων και συνταξιούχων, γιατί είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να βάλει φρένο στην καταιγίδα των νέων μέτρων που έρχεται, όσο θα βρισκόμαστε μέσα στην ΕΕ. Τέλος, ψηφίζουμε και οι στρατιωτικοί ΚΚΕ γιατί είναι ένα γνήσια πατριωτικό κόμμα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ