ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Γενάρη 2015
Σελ. /24
Απευθυνόμαστε με εμπιστοσύνη στο λαό για ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ

Πείρα από τη δουλειά της Οργάνωσης Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του Κόμματος μπροστά στις εκλογές

Σε θέση μάχης βρίσκονται οι Κομματικές Οργανώσεις στη Στερεά και την Εύβοια. Το πρώτο μεγάλο άνοιγμα έγινε στην πανεξόρμηση με το «Ριζοσπάστη» την Κυριακή 4/1 όπου δημοσιεύτηκε το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ. Είναι θετικό μήνυμα η αύξηση της διακίνησης της εφημερίδας κατά 90% περίπου, σε σχέση με άλλες Κυριακές.

Διευρύνουμε σχεδιασμένα τη «δύναμη πυρός» μας

Τις μέρες που προηγήθηκαν συνεδρίασαν με μαχητικό πνεύμα όλες οι ΚΟΒ και οι ΟΒ της ΚΝΕ, έβαλαν αναλυτικό και λεπτομερή σχεδιασμό για τις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές. Ο στόχος ξεκάθαρος: Να γίνει πλατύ πολιτικό άνοιγμα στους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες της περιοχής, στις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών στρωμάτων, για να στηρίξουν αποφασιστικά και με την ψήφο τους το ΚΚΕ.

Στόχος που μπορεί να επιτευχθεί διευρύνοντας τη «δύναμη πυρός», εντάσσοντας στη μάχη εκατοντάδες λαϊκών ανθρώπων που έχουν συμπορευτεί με το ΚΚΕ το προηγούμενο διάστημα στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Ηδη πραγματοποιούνται και ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες συσκέψεις με συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΠΑΜΕ, συνδικαλιστές από το χώρο των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων, με λαϊκούς ανθρώπους που τίμησαν με την παρουσία τους τα ψηφοδέλτια που στήριξε το ΚΚΕ στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Την ίδια στιγμή, καταρτίζονται από τις Κομματικές Οργανώσεις δηλώσεις στήριξης του ΚΚΕ για τις εκλογές της 25ης Γενάρη, έχοντας τη βεβαιότητα πως σε αυτές θα δηλώσουν το «παρών» όλοι οι παραπάνω και ακόμη περισσότεροι.

Στην επιδίωξη να φτάσει το κάλεσμα για δυνατό ΚΚΕ και στη Στερεά - Εύβοια αξιοποιούμε όλες τις μορφές επικοινωνίας.

Την ατομική και συλλογική συζήτηση με όλους όσους έχουμε συναντηθεί το προηγούμενο διάστημα στο κίνημα, στην πάλη για να ανακτηθούν οι απώλειες της κρίσης, για να αναγεννηθεί το κίνημα και να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία, για να ανοίξει ο δρόμος για τη ριζική ανατροπή που θα καταστήσει το λαό αφέντη του τόπου, ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει με το μόχθο του.

Το οργανωμένο άνοιγμα με περιοδείες και συγκεντρώσεις, πρώτα και κύρια εκεί που συγκεντρώνονται οι εργάτες, η φτωχολογιά, οι νέοι των λαϊκών οικογενειών. Ολοι αυτοί έχουν αντικειμενικά συμφέρον να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ και με την υπερψήφισή του στις εκλογές. Γιατί δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από το δοκιμασμένο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, από τη συμμετοχή της χώρας μας στις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, από τα κόμματα της αστικής διαχείρισης που παρά τις όποιες παραλλαγές στο «μείγμα» για τον αντιλαϊκό στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης, το μόνο που εγγυώνται είναι τη διαχείριση και τη διαιώνιση αυτού του σάπιου συστήματος. Ολος αυτός ο κόσμος μπορεί και πρέπει να προσπεράσει την τρομοκρατία και το φόβο που σπέρνει η ΝΔ και το εμπόριο ελπίδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσανατολισμός στον εργατόκοσμο, στα φτωχά λαϊκά στρώματα

Σε αυτήν τη βάση, ο σχεδιασμός των ΚΟ απαιτεί ιεράρχηση, όπως και σε περιόδους που δεν είναι προεκλογικές. Αλλωστε, το σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι τις εκλογές δεν επιτρέπει χρόνο για σπατάλη, ούτε δουλειά μπούγιου χωρίς να επικεντρώνει στο βασικό: Τη στήριξη του ΚΚΕ από τον εργατόκοσμο, το λαό της περιοχής.

Γι' αυτό και το πρόγραμμα των ΚΟ προσανατολίζεται εκεί που δουλεύουν και κατοικούν οι εργαζόμενοι.

Για παράδειγμα, οργανώνεται πλατύ άνοιγμα στους εργάτες της βιομηχανικής ζώνης Οινοφύτων - Αυλώνα - Θήβας, στις εργατουπόλεις της Χαλκίδας, της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής.

  • Με εξορμήσεις στις στάσεις των λεωφορείων που πηγαίνουν τους εργάτες στα εργοστάσια, με εξορμήσεις σε μεγάλα εργοστάσια κλάδων στρατηγικής σημασίας και με δυναμική ανάπτυξη.
  • Με διάταξη των υποψήφιων βουλευτών και άλλων στελεχών σε χώρους δουλειάς, με ομιλίες σε συγκεντρώσεις εργαζομένων στα διαλείμματα. Σε εργοστάσια του κλάδου τροφίμων - ποτών, όπως «Pepsi», «SYNCO», «Κελαηδήτης ΑΕ», «Ζούρας», «Παλίρροια», «KEGO». Στο μέταλλο σε «SABO», «Lasertech», «Airtechnice», στο Φάρμακο στη ΓΚΑΛΕΝΙΚΑ, στο ΑΙΓΙΣ στον Τύπο - Χαρτί, καθώς και σε άλλους χώρους δουλειάς διάφορων κλάδων.
  • Σε χώρους όπου οι δυνάμεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ συνέβαλαν στην ανάπτυξη αγώνων, στους εργαζόμενους των εργοστασίων που τα κλείνει το κυνήγι του κέδρους, όπως τα «Τσιμέντα Χαλκίδας», «Σέλμαν», «Νεοσέτ», «Ιντερκέμ», «Τσαούσογλου», «Πλεξάκο», καταστήματα «Ατλάντικ», «Γαληνός», «Sprider» κ.ά.
  • Με περιοδείες και συγκεντρώσεις στους χώρους κατάρτισης, σε ΟΑΕΔ, ΕΠΑΛ και ΙΕΚ, στα ΤΕΙ της περιοχής, όπου σπουδάζουν νέοι που αύριο θα δουλεύουν στα εργοστάσια της περιοχής ή που ήδη βρίσκονται σε αυτά μέσω πρακτικής άσκησης.
  • Με περιοδείες και στο δημόσιο τομέα, σε δήμους και περιφέρειες, σχολεία, νοσοκομεία, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ κ.λπ.

Αυτόν τον προσανατολισμό, άλλωστε, υπηρετεί και η κατάρτιση των ψηφοδελτίων του Κόμματος, τα οποία απαρτίζονται από ανθρώπους του μόχθου, πρωτοπόρους στην πάλη του λαού μας, με ανιδιοτελή προσφορά στην καθημερινή μάχη για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Με τον «Ριζοσπάστη», το κουπόνι της οικονομικής ενίσχυσης και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ενίσχυση του ΚΚΕ στο λαό και τη Βουλή!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το ΚΚΕ είναι το μόνο σταθερό στήριγμα για τους εργαζόμενους

Στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στο Φοίνικα, περιόδευσε ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης.

Το κάλεσμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ, μετέφερε την περασμένη Πέμπτη στους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στο Φοίνικα ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης.

Ο Σ. Βαρδαλής, περιόδευσε στα τμήματα και συζήτησε με τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις στον ΟΑΣΘ, τόσο σε σχέση με την επίθεση που ξεκίνησε στα δικαιώματά τους, με τις πλάτες της πλειοψηφίας της διοίκησης του Σωματείου τους, όσο και σε σχέση με τις μεγάλες αυξήσεις στα εισιτήρια που μπήκαν σε εφαρμογή από τον Οκτώβρη, προκειμένου να καλυφθεί μέρος της περικοπής της κρατικής χρηματοδότησης προς τον ΟΑΣΘ και να διατηρηθεί η κερδοφορία των μετόχων του.

Θυμίζουμε ότι οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού στον ΟΑΣΘ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) επέβαλαν, μέσα από μια διάτρητη και διαβλητή διαδικασία Γενικής Συνέλευσης, την έγκριση συλλογικής σύμβασης στα πρότυπα του ενιαίου μισθολογίου, που ουσιαστικά περιλαμβάνει κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης για τους νεοεισερχόμενους, μειώσεις μισθών και επιδομάτων για τους παλιούς, μείωση 5 ρεπό.

Ο Σ. Βαρδαλής συνέδεσε τις εξελίξεις στον ΟΑΣΘ με τις γενικότερες εξελίξεις στην οικονομία. Προειδοποίησε πως η διοίκηση του ΟΑΣΘ, στην προσπάθεια να διατηρήσει τα κέρδη των μεγαλομετόχων, θα εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων. Οπως είπε, μπορεί σε σχέση με άλλους εργαζόμενους άλλων κλάδων οι περικοπές που έχουν υποστεί να είναι μικρότερες, όμως, αν δεν οργανωθούν σε ταξική κατεύθυνση, αν δεν αλλάξουν τους συσχετισμούς, θα έρθει και εδώ η φωτιά.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να σκεφτούν ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα καλό από δυνάμεις που κινούνται στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, που έφερε το λαό εδώ που είναι σήμερα, από τις δυνάμεις που προσκυνούν την ΕΕ, η οποία εγγυάται την πάση θυσία υλοποίηση της στρατηγικής που ισοπεδώνει τα δικαιώματά τους.

Τους κάλεσε να παλέψουν ενάντια σ' αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, εμπορευματοποιεί την Υγεία και την Παιδεία. Να παλέψουν για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ ήταν και παραμένει δίπλα τους, αποτελεί τη μόνη σταθερή δύναμη που μπορούν να στηριχθούν, δίνει όλες του τις δυνάμεις για την ανάταση του εργατικού - λαϊκού κινήματος και θα είναι δίπλα τους και μετά τις 25 Γενάρη, γι' αυτό και τους κάλεσε να το ενισχύσουν αποφασιστικά.

Οι κεντρικές συγκεντρώσεις στην Αν. Στερεά - Εύβοια

Παντού φτάνει το κάλεσμα για τις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στις πόλεις της περιοχής:

-- Στο Σχηματάρι, την Κυριακή 11/1 με ομιλητή τον Αντώνη Τουλουμάκο, μέλος της ΕΠ Αν. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.

-- Στη Χαλκίδα, την Πέμπτη 15/1 με τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στη Θήβα, στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18/1, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ