ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2014
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την οργάνωση της άμιλλας στην Οικονομική Εξόρμηση

Στο 41,95% έφτασε η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου του Κόμματος μετά το τρίτο «κλείσιμο»
Στο 41,95% έφτασε η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου του Κόμματος μετά το τρίτο «κλείσιμο»
Η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την οργάνωση της άμιλλας στην Οικονομική Εξόρμηση στο δίμηνο Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2014:

«Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε η Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ για το δίμηνο Νοέμβρη - Δεκέμβρη του 2014, καθώς, σήμερα, είκοσι μέρες απ' την έναρξή της, το γενικό πλάνο του Κόμματος έχει καλυφθεί κατά 41,95%.

Σήμερα, η Γραμματεία της ΚΕ ανακοινώνει ότι προκηρύσσει άμιλλα μεταξύ των Κομματικών Οργανώσεων για την υπερκάλυψη των στόχων της Οικονομικής εξόρμησης.

Η άμιλλα μεταξύ των Κομματικών Οργανώσεων μπορεί να λειτουργήσει ως ένας πολύ αποτελεσματικός μοχλός για την επιτυχία της Οικονομικής μας Εξόρμησης. Ταυτόχρονα, ενισχύει την πρωτοβουλία και κινητοποιεί δυνάμεις για την κατάκτηση υψηλών στόχων.

Γι' αυτό κηρύσσεται άμιλλα μεταξύ των ΚΟ με τα εξής βραβεία για τις τρεις πρώτες Οργανώσεις Περιοχής:

-- Στην πρώτη Οργάνωση, απονέμεται η σημαία του Κόμματος και θα υπάρξει φιλοξενία αντιπροσωπείας από πρωτοπόρους συντρόφους και ξενάγησή τους σε ιστορικούς τόπους της Περιοχής Πελοποννήσου.

-- Στη δεύτερη Οργάνωση, θα δοθεί τεχνικός εξοπλισμός για τις ανάγκες της μαζικής διαφώτισης και δράσης της Οργάνωσης.

-- Στην τρίτη Οργάνωση, θα υπάρξει φιλοξενία αντιπροσωπείας πρωτοπόρων συντρόφων και ξενάγησή τους στην Περιοχή Ηπείρου, στον ηρωικό Γράμμο.

Κριτήρια για την ανάδειξη των τριών πρώτων Οργανώσεων θα είναι οι παρακάτω δείκτες:

1. Ο βαθμός υπερκάλυψης του συνολικού πλάνου της ΚΟ σε συνδυασμό με το ύψος του πλάνου και σε αντιστοιχία με την αριθμητική δύναμή της.

2. Η προσωπική συνεισφορά των μελών της ΚΟ («κόκκινα μεροκάματα») και η συγκέντρωση των κομματικών συνδρομών για Νοέμβρη - Δεκέμβρη.

3. Ο βαθμός ανταπόκρισης των οπαδών και φίλων του Κόμματος της κάθε Περιοχής.

18/11/2014

Η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ».

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Στεκόμαστε με συνέπεια στο πλευρό των εργαζομένων του δήμου

Με τους εργαζόμενους του δήμου μίλησε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Ηλίας Σταμέλος

Από τη συζήτηση του Ηλία Σταμέλου με τους εργαζόμενους στο δήμο
Από τη συζήτηση του Ηλία Σταμέλου με τους εργαζόμενους στο δήμο
«Οι εργαζόμενοι να επιλέξουν συνδυασμό στο δεύτερο γύρο με κριτήριο το ποια δύναμη στηρίζει με συνέπεια το δίκιο τους», σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ηλ. Σταμέλος μιλώντας χτες σε εργαζόμενους του δήμου Καισαριανής, ενόψει των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών της 30ής Νοέμβρη στην πόλη.

Στη συζήτηση που είχε μαζί τους, τους κάλεσε να απαντήσουν και με την ψήφο τους στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται από τη συγκυβέρνηση και την ΕΕ. Αναφέρθηκε στο ζήτημα του Ασφαλιστικού, στην κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και ειδικά στην αξιολόγηση για το Δημόσιο ως το όχημα που θα μειώσει εκ νέου μισθούς, θα φέρει απολύσεις και θα ξηλώσει όσες κατακτήσεις απέμειναν.

Αναφερόμενος στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα ασκούν τη δημοτική διοίκηση και διεκδικούν το δήμο στις επερχόμενες εκλογές, τόνισε ότι «δεν μπορεί όποιος στηρίζει την ΕΕ να ισχυρίζεται ότι συμπαρατάσσεται με τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι ίδιες δυνάμεις που έχουν την πλειοψηφία στην Περιφέρεια είναι χαρακτηριστικό ότι ψήφισαν τον ίδιο προϋπολογισμό με την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, του κ. Σγουρού: Περιλαμβάνει πακτωλό χρημάτων σε μεγαλοεπιχειρηματίες για γήπεδα και ελάχιστα για αντιπλημμυρικά έργα. Να προβληματίσει τους εργαζόμενους γιατί στην Περιφέρεια από κοινού όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις συμφώνησαν στον αποκλεισμό της "Λαϊκής Συσπείρωσης" από το φορέα που διαχειρίζεται τα απορρίμματα της Αττικής».

Σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, σημείωσε ότι επιβάλλεται αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και έκτακτη επιχορήγηση, παράλληλα με την προσπάθεια ανακούφισης των φτωχών λαϊκών νοικοκυριών από δημοτικά τέλη, τροφεία κλπ. Οπως είπε, «αυτό απαιτεί σύγκρουση με την κεντρική πολιτική, κάτι που δεν είναι διατεθειμένη να κάνει η σημερινή δημοτική αρχή, αφού απέρριψε τις σχετικές προτάσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" με το σκεπτικό ότι θα τις ακυρώσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ο δήμος πρέπει να ανοίγει μέτωπο, μαζί με το λαό, μαζί με άλλες δημοτικές αρχές, να μη συμμορφώνεται με τις υποδείξεις και να διεκδικεί αποφασιστικά».

Στην πρώτη γραμμή ενάντια στις απολύσεις

Στην έντονη και δικαιολογημένη ανησυχία των εργαζομένων για ενδεχόμενο νέο κύμα απολύσεων στους δήμους, ο Ηλίας Σταμέλος ξεκαθάρισε ότι η αγωνιστική δημοτική αρχή θα είναι στην πρώτη γραμμή για να μη μείνει κανένας στο δρόμο: «Θα πρωτοστατήσουμε και θα καλέσουμε σε ξεσηκωμό ενάντια στις απολύσεις. Με οποιοδήποτε κόστος, ως δημοτική αρχή θα είμαστε οι πρώτοι που θα αποτρέψουμε την είσοδο κλιμακίων ελέγχου για να δικαιολογηθούν απολύσεις. Το ίδιο κάνουν οι δυνάμεις μας και στην Πάτρα. Θα επιμείνουμε και με πρακτικά μέτρα, ενώ θα καλέσουμε στο πλευρό μας όλο τον καισαριανιώτικο λαό. Ο αγώνας των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι πέρα για πέρα δίκαιος».

  • Η προεκλογική δραστηριότητα συνεχίζεται σήμερα με συνέντευξη Τύπου, ενώ για το Σάββατο προγραμματίζεται συγκέντρωση στο «Τρίγωνο».
ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΝΔΡΑΣ - ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ
Συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» την Κυριακή

Συγκέντρωση ενόψει των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών (επανάληψη του α' γύρου) που πραγματοποιούνται στις 30 Νοέμβρη στο δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας (αφορά τη Μάνδρα, τα Βίλλια, τις Ερυθρές (Κριεκούκι) και την Οινόη (Μάζι), πραγματοποιεί η «Λαϊκή Συσπείρωση», με σύνθημα «Δώσε δύναμη στη δύναμή σου», την Κυριακή 23 Νοέμβρη στις 11.00 π.μ. στην πλατεία της Μάνδρας.

Θα μιλήσουν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Μπάμπης Θεοδώρου, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ