Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει: Ομιλία από τον Τάσο Γαλανόπουλο, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Βιβλιοπαρουσίαση του έργου του Ρ. Πάλμε Ντατ «Φασισμός και Κοινωνική Επανάσταση». Εκδήλωση για τη ζωή στη ΓΛΔ μέσα από αυθεντικές μαρτυρίες. Ιστορικός περίπατος με ξενάγηση στην πόλη της Δρέσδης. Τουρνουά 5x5. Λαϊκό γλέντι.
Στις εκδηλώσεις θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό αντιπροσωπεία από τη Σοσιαλιστική Δημοκρατική Εργατική Νεολαία (SDAJ).
Σειρά εκδηλώσεων προγραμματίζουν οι Οργανώσεις Πολίχνης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στο πλαίσιο του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», από σήμερα Παρασκευή έως και την Πέμπτη 24 Ιούλη. Οι εκδηλώσεις γίνονται στο πάρκο «Τζένη Καρέζη», όπου θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου, αλλά και χώρος όπου θα συλλέγονται τρόφιμα και ρούχα για ανέργους και μονογονεϊκές οικογένειες από τη Λαϊκή Επιτροπή της Πολίχνης.
Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:
Από αντίστοιχες εκδηλώσεις που έγιναν πρόπερσι στη Στυμφαλία |
Η μάχη της σοδειάς ήταν μια μάχη του ΕΛΑΣ ενάντια στο Γερμανό κατακτητή, που σκοπό είχε είτε να αρπάξει, είτε να κάψει τις σοδειές των αγροτών, ώστε να δυσχεράνει τον εφοδιασμό του πληθυσμού και του ΕΛΑΣ. Μάχες της σοδειάς διεξήχθησαν σε όλη την Ελλάδα. Το πιο σημαντικό μέτωπο της Πελοποννήσου ήταν αυτό της Στυμφαλίας, όπου έδρασαν τα τμήματα του 6ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ Αργολιδοκορινθίας.
Το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων έχει ως εξής:
-- 18.30 άφιξη στις πηγές κάτω από το χωριό Κεφαλάρι και στήσιμο σκηνών.
-- 20.30 διάφορες δραστηριότητες, μουσική, προβολές κ.ά.
-- 8.00 πρωινό
-- 8.30 περίπατος
-- 11.00 συγκέντρωση στο χώρο του μνημείου (κάτω από το μουσείο Φυσικής Ιστορίας Στυμφαλίας) - Περιγραφή της μάχης από την Γ. Μαρνέζη, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Κορινθίας της ΚΝΕ.
-- 12.30 επιστροφή στην κατασκήνωση και ομιλία από τον Δ. Τζαβάρα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα: «Η μάχη της Στυμφαλίας - Ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι - Το πρόγραμμα του ΚΚΕ».
-- 13.30 Γλέντι.
Eurokinissi |
Το υπουργείο διαπιστώνει ότι ο ρυθμός υποβολής των Μηχανογραφικών Δελτίων έως τώρα είναι ιδιαίτερα χαμηλός και δεδομένου ότι απομένουν λίγες μόνο μέρες έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, καλεί τους υποψηφίους να προβούν να καταθέσουν τα μηχανογραφικά τους σύντομα, ώστε να αποφευχθούν πιθανά τεχνικά προβλήματα στις οριστικοποιήσεις λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος τις τελευταίες μέρες.
Χτες, ανακοινώθηκαν στατιστικά στοιχεία για τα Ειδικά Μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στα οποία εξετάστηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο οι μαθητές και οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η εικόνα που προκύπτει ανά μάθημα δείχνει τα εξής:
Στο Ελεύθερο Σχέδιο προσήλθαν 1.783 υποψήφιοι, το 6,23% έχει βαθμολογία μεταξύ 18 και 20 και το 6% κάτω από 10, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι πήραν βαθμούς από 10 έως 18.
Στο Γραμμικό Σχέδιο προσήλθαν 1.678, το 3,75% έχει βαθμολογία 18 - 20 και το 28,61% κάτω από 10.
Στα Αγγλικά προσήλθαν 11.567, το 1,66% έχει βαθμολογία 18 - 20 και το 30,62% κάτω από 10.
Στα Γαλλικά, προσήλθαν 789, το 0,89% έχει βαθμολογία 18 - 20 και το 33,21% κάτω από 10.
Στα Γερμανικά, προσήλθαν 786 υποψήφιοι, το 6,11% έχει βαθμολογία 18 - 20 και το 27,23% κάτω από 10.
Στα Ιταλικά, προσήλθαν 186, το 12,37% έχει βαθμολογία 18 - 20 και το 18,28% κάτω από 10.
Στα Ισπανικά, προσήλθαν 107, το 42,06% έχει 18 - 20 και το 7,48% κάτω από 10.
Στην Αρμονία, προσήλθαν 646 υποψήφιοι, το 3,56% έχει βαθμολογία 18 - 20 και το 51,70% κάτω από 10.
Στον Ελεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων προσήλθαν 639, το 7,20% έχει βαθμολογία 18 - 20 και το 35,68% κάτω από 10.
Ανακοινώθηκαν χτες από το υπουργείο Παιδείας οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έτους 2014. Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ανήλθαν σε 6.747 και από αυτές ικανοποιήθηκαν 2.802 (ποσοστό 41,53%).
Το υπουργείο καλεί όσους μετατίθενται να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στην οποία υπάγεται η περιοχή μετάθεσής τους προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά σε σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές. Μετά την ανακοίνωση της τοποθέτησής τους παρουσιάζονται για ανάληψη υπηρεσίας στις νέες τους θέσεις από 11-7-2014 μέχρι 16-7-2014.
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας έκαναν χτες εκπαιδευτικοί, ζητώντας να σταματήσει η δίωξη της αιρετού εκπροσώπου των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας και Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών, Ελισάβετ Παπαδοπούλου εναντίον της οποίας έχει κινηθεί πειθαρχική δίωξη. Ενώ έχουν περάσει πέντε μήνες από την παραπομπή της εκπαιδευτικού στο Πειθαρχικό με κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά και αναμένεται σε λίγες μέρες η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, η εκπαιδευτικός τέθηκε τώρα σε αυτοδίκαιη αργία.
Στην κινητοποίηση που έγινε, με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη, συμμετείχαν εκπρόσωποι από 18 Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου, από την ΑΔΕΔΥ και τη ΔΟΕ, μεταξύ των οποίων και δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Παρά την επιμονή των συνδικαλιστών, δεν τους δέχτηκε κανένας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, κάτι που κατήγγειλαν.