ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 4 Απρίλη 2014
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ
ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ
Στη μνήμη της αγαπημένης μας θείας ΜΑΡΙΑΣ ΡΟΥΣΑΛΗ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Ευαγγελισμού».

Τα ανίψια: Μ.Σ. και Η.Σ.

***

ΦΩΤ. 6

Στη μνήμη των συντρόφων μου: ΒΕΝΕΤΣΑΝΗ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, που ως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν για να δει ο λαός μας καλύτερες μέρες και πλήρωσε με πολύχρονες φυλακίσεις και εξορίες σε Μακρονήσι, Αϊ - Στράτη, Γιούρα, Παρθένι. ΟΡΕΣΤΗ ΜΑΚΡΙΔΗ που πιάστηκε και βασανίστηκε στα κρατητήρια της Ασφάλειας, καταδικάστηκε σε θάνατο από έκτακτο στρατοδικείο και εκτελέστηκε τον Ιούνη του 1948.

Επίσης, στη μνήμη των κουνιάδων μου ΒΑΣΙΛΗ και ΘΩΜΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, αξιωματικών του τακτικού στρατού και μετέπειτα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Ακόμα, στη μνήμη των αδερφών μου ΙΓΝΑΤΙΟΥ και ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΡΑΝΟΠΟΥΛΟΥ. Ο Ιγνάτιος στο μπλόκο της Καλογρέζας κυνηγήθηκε από τους ταγματασφαλίτες, απέφυγε τη σύλληψη και βγήκε στο αντάρτικο. Ο Θεόδωρος, καταζητούμενος κι αυτός στο μπλόκο της Καλογρέζας, κρύφτηκε κάτω από μια στοίβα ξερόκλαδα που βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού μας και γλίτωσε. Και οι δύο ήταν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη τους, προσφορά, μέσω ΚΟΒ Περισσού, 150 ευρώ για ενίσχυση στο «Ριζοσπάστη».

Δέσποινα Βενετσανοπούλου


ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ
ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ

ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΤΡΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΤΡΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΩΜΑΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΘΩΜΑΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Θεόδωρος Τρανόπουλος
Θεόδωρος Τρανόπουλος

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΦΩΤΟ

Στις 6 Απριλίου 2014, ημέρα Κυριακή και ώρα 12.45 μ.μ. στο Νεκροταφείο του Βύρωνα θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του Αγωνιστή, πρώην προέδρου του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Βύρωνα και μέλους του ΚΚΕ, ΣΤΑΥΡΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, που έφυγε από τη ζωή στις 10 Μαρτίου 2014, σε ηλικία 90 ετών.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Βέρρα και τα παιδιά του Ιωάννα και Νίκος προσφέρουν το ποσό των 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση της Κομματικής Οργάνωσης Βύρωνα του ΚΚΕ, στις αξίες και τα ιδανικά του οποίου αφιέρωσε όλη του τη ζωή!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ