Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Οχτώβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11674

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΟΥ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
Στους καιρούς των αποφάσεων και η Τέχνη πρέπει ν' αποφασίσει

Με σύνθημα «Στους καιρούς των αποφάσεων και η Τέχνη πρέπει ν' αποφασίσει», οι Τομεακές Οργανώσεις Καλλιτεχνών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ανακοίνωσαν στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αθήνα, την πρωτοβουλία τους να καλέσουν καλλιτέχνες να δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα με θέμα την καπιταλιστική κρίση, τις συνέπειες και τη διέξοδο από αυτή. Ο «Ριζοσπάστης» συζητά με την Βαγγελιώ Πλατανιά, γραμματέα της Τομεακής Οργάνωσης Καλλιτεχνών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, γι' αυτή την πρωτοβουλία.


ΣΕΛ.  4   -   5


ΦΩΝΤΑΣ ΛΑΔΗΣ
«Η ίδια η εποχή μας οδηγεί στην πολιτική τέχνη»

Το τραγούδι ο «Φασισμός» του Φώντα Λάδη, σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου, αποδεικνύεται ότι παραμένει επίκαιρο 36 χρόνια μετά από τη μέρα που ο ποιητής έγραψε τους στίχους. Ο «Ριζοσπάστης» μίλησε γι' αυτό με τον Φώντα Λάδη, ο οποίος έχει δώσει μερικά από τα σημαντικότερα εργατικού περιεχομένου τραγούδια.


ΣΕΛ.  3
Εχθρός των γυναικών της λαϊκής οικογένειας η Χρυσή Αυγή

Το σύνολο των πολιτικών εξελίξεων συζήτησαν στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν στις αρχές του μήνα, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ στην Αττική. Ο προβληματισμός επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στις εξελίξεις αναφορικά με το φασιστικό εγκληματικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.


ΣΕΛ.  16
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τα γονίδια, ο «εθισμός» και ο κοινωνικός παράγοντας στην παχυσαρκία

ΣΕΛ.  8
ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΙ ΘΥΛΑΚΕΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
Εξυπηρετούν πολύπλευρα συμφέροντα

ΣΕΛ.  9   -   10

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ