Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Οχτώβρη 2013 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11673

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανακοίνωση για την επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τους ναζί

ΣΕΛ.  3
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Εντατικά στη δράση για την επιτυχία της απεργίας στις 6 Νοέμβρη

ΣΕΛ.  9

Θέλουν υποταγή...

Η προσπάθεια ταύτισης των εργατικών - λαϊκών αγώνων με την εγκληματική ναζιστική δράση στο πλαίσιο της θεωρίας των δύο άκρων συνεχίζεται, όπως φαίνεται από τη χτεσινή ομιλία του πρωθυπουργού. Γίνεται, μάλιστα, προσπάθεια να χρεωθούν στο εργατικό - λαϊκό κίνημα καραμπινάτες προβοκάτσιες, όπως αυτή στη «Μαρφίν» ή η δράση παρακρατικών ομάδων που δρώντας με στρατιωτικό τρόπο έβαζαν φωτιές σε κτίρια το Δεκέμβρη του 2008 και το Φλεβάρη του 2012, που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ τον Οκτώβρη του 2011. Η δράση της Χρυσής Αυγής και οι προβοκάτσιες είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που λέγεται προσπάθεια χτυπήματος του εργατικού - λαϊκού κινήματος, τρομοκράτησης, εκφοβισμού κ.λπ. Αξιοποιούνται αν δεν συντονίζονται από τους ίδιους φανερούς ή κρυφούς κρατικούς μηχανισμούς. Θυμίζουμε ότι το ΚΚΕ είχε καταγγείλει ανοιχτά τη δράση μηχανισμών ίδιων με τη Χρυσή Αυγή, που σε επεισόδια στο Σύνταγμα καλούσαν σε «ντου στη Βουλή». Θυμίζουμε το ρόλο που έπαιξαν οι προβοκάτσιες των προηγούμενων χρόνων στον αποπροσανατολισμό και στα εμπόδια στην ανάπτυξη του κινήματος. Θυμίζουμε, βεβαίως, ότι τότε ορισμένοι κατάγγειλαν το ΚΚΕ ως «συστημικό» επειδή έθετε το ζήτημα της περιφρούρησης των λαϊκών κινητοποιήσεων, άποψη που σήμερα φιγουράρει στις ιστοσελίδες της Χρυσής Αυγής και σε προβοκατόρικα δημοσιεύματα που μιλάνε για «κόκκινα τάγματα εφόδου».

Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξηγεί πού στοχεύει η ομιλία του Σαμαρά: «Υποταγή στην αντιλαϊκή πολιτική απαιτεί ο πρωθυπουργός (...) Ο κ. Σαμαράς επικαλείται τα περί νομιμότητας με στόχο να επιβάλει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, μαζί με τις προσπάθειές του να την εξωραΐσει, καλλιεργώντας ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες για ανακούφιση που θα προέλθει από τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος.

Καμιά αναμονή. Τώρα οργάνωση της πάλης του λαού, συμπόρευση με το ΚΚΕ, ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας για ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής».


ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
  • Εργαλείο για τη συγκέντρωση της γης και της μικρής ιδιοκτησίας στα χέρια του κεφαλαίου.
  • Στόχος τους είναι η ολοένα και μεγαλύτερη μεταφορά των φορολογικών βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, ώστε να βρεθούν νέοι, ακόμα περισσότεροι πόροι για τη χρηματοδότηση των καπιταλιστικών ομίλων, με φοροαπαλλαγές και αναπτυξιακούς νόμους.
  • Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να παλέψουν για την απαλλαγή της λαϊκής οικογένειας από τα φορολογικά βάρη, τα οποία πρέπει να σηκώσουν το μεγάλο κεφάλαιο, η μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία.

ΣΕΛ.  2

ΕΚΘΕΣΗ «ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΧΡΩΜΑ + ΣΙΔΕΡΟ»
Εγκαίνια χτες στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος

Εγκαίνια χτες της Εικαστικής Εκθεσης «Ανθρωποι, Χρώμα + Σίδερο», που διοργανώνεται για 7η χρονιά στη Ζώνη. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν κατά την τελετή των εγκαινίων από την πλευρά των Σωματείων της Ζώνης ο Ακης Αντωνίου, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, και η Εύα Μελά, από την Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών «Πέρα(σ)μα». Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.


ΣΕΛ.  21


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιχείρηση ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων

ΣΕΛ.  7
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Να σταματήσει κάθε δίωξη μαθητή

ΣΕΛ.  13
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας για τα Ταμεία

ΣΕΛ.  9
ΚΚΕ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΓΓ ΝΑΤΟ
Συμφέρον του λαού η αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ

ΣΕΛ.  7
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΙΔΡΥΣΗ ΕΑΜ
Τη Δευτέρα η εκδήλωση στα Προπύλαια

Η ΚΕ του ΚΚΕ και η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) διοργανώνουν συγκέντρωση, τη Δευτέρα 14/10, στις 6 το απόγευμα, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, για να τιμήσουν την Απελευθέρωση της Αθήνας (12/10/1944) και την 72η επέτειο της ίδρυσης του ΕΑΜ. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ