Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 21 Απρίλη 2013 - αριθ. φύλλου: 11532

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
«ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΑΙ ΝΑ 'ΡΘΟΥΝ»
Επιστημονικό Συνέδριο της ΚΕ του ΚΚΕ για τον Μπρεχτ

Με τίτλο «Μπ. Μπρεχτ: Για τους σεισμούς που μέλλονται να 'ρθούν», αρχίζει το Σάββατο 27 Απριλίου, το Επιστημονικό Συνέδριο της ΚΕ του ΚΚΕ για τον Μπέρτολτ Μπρεχτ, στην Αίθουσα συνεδρίων της ΚΕ, στον Περισσό.

Ο «Ριζοσπάστης παρουσιάζει σήμερα το πρόγραμμα του Επιστημονικού Συνεδρίου. Αυτό το Συνέδριο είναι το τρίτο, που πραγματοποιεί το ΚΚΕ, για τη ζωή, τις ιδέες και το έργο μιας μεγάλης μορφής των Γραμμάτων και Τεχνών. Το πρώτο συνέδριο ήταν αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο και το δεύτερο στον Κώστα Βάρναλη, τα πρακτικά των οποίων έχουν εκδοθεί και κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή».


ΣΕΛ.  3


ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΟ
Αντιλήψεις χρήσιμες για το σύστημα

Κάτω από το γενικό τίτλο «θεωρίες φύλου» συναθροίζονται αστικές και μικροαστικές προσεγγίσεις στο ζήτημα της φυλετικής καταπίεσης, που έχουν ένα κοινό περίγραμμα: Διαχωρίζουν το «βιολογικό» από το «κοινωνικό» φύλο, δηλαδή τη γενετήσια ταυτότητα από την έμφυλη ταυτότητα. Είναι άκρως αντιδραστικές θεωρίες.


ΣΕΛ.  16
Στους μεγαλοεπιχειρηματίες τα δημόσια καλλιτεχνικά έργα

Μια απόφαση «εν κρυπτώ» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) από τον Ιούνη του 2011, μπάζει κατασκευαστικές εταιρείες και «ιδιώτες» στα δημόσια καλλιτεχνικά έργα.


ΣΕΛ.  5
ΣΥΣΤΟΙΧΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΣΚΟΠΙΩΝ ALMA
Σημαντικές ανακαλύψεις

Το ALMA πέτυχε μέσα σε μερικές ώρες να κάνει όσες παρατηρήσεις είχαν κάνει όλα τα μικρότερα παρόμοια ραδιοτηλεσκόπια την τελευταία δεκαετία, στο πλαίσιο μελέτης 100 πολύ μακρινών γαλαξιών.


ΣΕΛ.  9
ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΑ
Πολιτιστικές «μπίζνες» και «αναπτυσσόμενες» χώρες

Από το ποιοι πολιτιστικοί φορείς και με ποια κριτήρια χρηματοδοτούνται από τους διεθνείς οργανισμούς προκύπτει ένα ακόμη εργαλείο για κερδοφορία στον τομέα του Πολιτισμού.


ΣΕΛ.  4

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ