Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 14 Απρίλη 2013 - αριθ. φύλλου: 11526

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΡΕΧΤ
Για την παράσταση «Γενιές Σημαδεμένες»

Το Σάββατο 20 Απρίλη ολοκληρώνεται ο Β' Κύκλος των εκδηλώσεων για τον Μπέρτολτ Μπρεχτ με τη ροκ παράσταση «Γενιές Σημαδεμένες» στις 8.00 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδρίων στον Περισσό. Η παράσταση, σε κείμενα Μπρεχτ, μουσικά έχει τη μορφή της μοντέρνας όπερας, με πρόζες, διάφορα δρώμενα και τραγούδια - μπαλάντες, με ροκ ηλεκτρονικά και χιπ-χοπ στοιχεία. Αποτελείται από 3 μέρη: Την κοσμογονία: Τη δημιουργία του συστήματος εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τον πόλεμο: «Ο πόλεμος γεννιέται από την ειρήνη τους σαν το παιδί από τη μητέρα», όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο Μπρεχτ. Την αμφισβήτηση: Τη συνειδητοποίηση για την ανάγκη απαλλαγής της ανθρώπινης κοινωνίας από το σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση και την καταπίεση του ανθρώπου.


ΣΕΛ.  4   -   5


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ
Τον διέκριναν η αξιοπρέπεια, η λεβεντιά, η ντομπροσύνη

Μικρό αφιέρωμα στον ένα χρόνο από την πικρή απουσία του σπουδαίου, αυθεντικού, λαϊκού καλλιτέχνη, δωρικού στη ζωή και το τραγούδι, που «βάδισε» με συνέπεια στους «δρόμους» του ελληνικού τραγουδιού.


ΣΕΛ.  3
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Αντιεπιστημονικές και επικίνδυνες θεωρίες για την εγκληματικότητα

Η αντιεπιστημονική αντίληψη για τις κοινωνικές συμπεριφορές, όπως π.χ. η εγκληματικότητα, είναι κυρίαρχη στις ΗΠΑ και γενικά στον καπιταλισμό, είτε γίνεται στη βάση της ψυχολογίας, είτε στη βάση της ιατρικής και αξιοποιείται ως πεδίο κερδοφόρων ιατρικών και φαρμακευτικών μπίζνες στο όνομα της αντιμετώπισής τους.


ΣΕΛ.  9
Ενισχύουν το οπλοστάσιο χειραγώγησης των γυναικών

Η αστική τάξη, στην προσπάθειά της, να αποπροσανατολίσει τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων από την κατεύθυνση της πάλης για τη λύση ή και την ανακούφιση από τα προβλήματα, έχει στη διάθεσή της ως εργαλεία μια σειρά φεμινιστικές και νεοφεμινιστικές οργανώσεις, Μη Κυβερνητικές και διεθνείς γυναικείες οργανώσεις.


ΣΕΛ.  16
«ΤΑΞΙΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ»
Ελληνες ριζοσπάστες προλετάριοι στις ΗΠΑ

Ενα ντοκιμαντέρ φωτίζει μια, εν πολλοίς άγνωστη, πτυχή του ελληνικού μεταναστευτικού κύματος στις ΗΠΑ, αναδεικνύοντας, ταυτόχρονα, ένα κεφάλαιο του ελληνικού ταξικού εργατικού κινήματος.


ΣΕΛ.  6

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ