ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 26 Γενάρη 2013 - 2η έκδοση
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανοιξε από χτες η έκθεση για τα 1.000 φύλλα του «Οδηγητή»

Την ερχόμενη βδομάδα ανάλογες εκθέσεις σε Πάτρα και Λάρισα

Με μαζική συμμετοχή της νεολαίας, αλλά και ανθρώπων μεγαλύτερων ηλικιών, πραγματοποιήθηκαν χτες το απόγευμα, στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, τα εγκαίνια της έκθεσης για τα 1.000 φύλλα του «Οδηγητή», με στιγμές από την ιστορική πορεία του από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάσθηκε μουσικό αφιέρωμα από το συγκρότημα της ΚΝΕ και απαγγελίες ποιημάτων.

Αμέσως μετά έγινε βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης του ΚΣ της ΚΝΕ «Κομματικός - Επαναστατικός Τύπος», με ομιλητή τον Χρήστο Κυγιάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Στις μέρες μας είναι επιτακτική ανάγκη συστηματικής παρακολούθησης των εξελίξεων, των ιδεολογημάτων και των κάθε λογής επιχειρημάτων των αστών και των οπορτουνιστών. Η παρακολούθηση των ελιγμών στην τακτική τους.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το πρόσφατο παράδειγμα της κάλυψης του αγώνα των εργατών της "Χαλυβουργίας". Ο "Ριζοσπάστης" από την πρώτη κιόλας μέρα της απεργίας ήταν εκεί, στο εργοστάσιο, με συνεχές ρεπορτάζ, ανταποκρίσεις, αφιερώματα, στο πλευρό των Χαλυβουργών. Τα αστικά και οπορτουνιστικά ΜΜΕ στην αρχή και καλά έλεγαν μπράβο στους απεργούς, μετά από λίγες μέρες άλλαξαν τροπάρι. "Το ΠΑΜΕ κλείνει τα εργοστάσια", "Τυφλή σύγκρουση", "Το εργοστάσιο κλείνει", "Οι απεργοί χωρισμένοι στα δύο" ήταν μερικοί από τους πηχυαίους τίτλους των εφημερίδων των αστικών ΜΜΕ. Ετσι βλέπουν αυτοί τους αγώνες με ταξική κατεύθυνση. Μακριά λοιπόν από αυτούς και τα μέσα τους.

Ο κομματικός Τύπος, ο "Ριζοσπάστης" και ο "Οδηγητής" είναι το βασικό καθημερινό όπλο ενάντια στην αστική τάξη και την ιδεολογία της. Οι θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο βάζουν το ζήτημα για πλήρη αξιοποίηση αυτού του όπλου, πολύτιμου εργαλείου για χτίσιμο πολιτικών δεσμών, στο να ανεβαίνει ολοένα η συνείδηση της εργατικής τάξης για να εκπληρώσει την ιστορική της αποστολή. Η αύξηση κυκλοφορίας του "Ριζοσπάστη" και του "Οδηγητή", η μαζική διακίνησή του από τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είναι η αντιστοίχηση της δράσης μας με την παραπάνω απαίτηση. Συνεχίζουμε λοιπόν στον ταξικό αγώνα με όπλο την εφημερίδα μας η οποία όπως έλεγε και ο Λένιν: "δεν την χρειαζόμαστε μόνο για να προωθεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης αλλά θα είναι και υπόδειγμα και φάρος για τον λαό". Και τα δικά μας έντυπα, οι εφημερίδες μας είναι και φιλοδοξούμε να βελτιωθούν κι άλλο. Προσανατολισμό δεν πρόκειται να αλλάξουν όσο υπάρχει καπιταλιστική εξουσία, όσο ο αγώνας της εργατικής τάξης να απαλλαγεί από τα δεσμά της αστικής είναι αναγκαίος και επίκαιρος».

Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της έκθεσης, συνεχίζονται:

Σήμερα Σάββατο, στις 6 μ.μ., θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση του χρονικού του ηρωικού αγώνα των χαλυβουργών. Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αύριο Κυριακή, στις 11 π.μ., θα γίνει εκδήλωση με θέμα «Νέοι δρόμοι στην ενημέρωση, νέοι δρόμοι στην χειραγώγηση». Θα μιλήσει ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες σήμερα και αύριο από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ., και από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

Σε Πάτρα και Λάρισα

Στην Πάτρα, έκθεση αφιερωμένη στα 1.000 φύλλα του «Οδηγητή», διανθισμένη και με ντοκουμέντα από τον τοπικό επαναστατικό κομματικό Τύπο, διοργανώνει από την Τετάρτη 30 Γενάρη έως το Σάββατο 2 Φλεβάρη, η Νομαρχιακή Οργάνωση Αχαΐας της ΚΝΕ, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (πλ. Γεωργίου). Ωρες λειτουργίας: 10.00- 13.00 και 18.00-21.00.

  • Στο χώρο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις: Τετάρτη 30 Γενάρη, 12 το μεσημέρι, με θέμα «Ενημέρωση και Διαδίκτυο». Ομιλήτρια Ζωή Χαχάμη, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΚΚΕ.
  • Σάββατο 2 Φλεβάρη, 7 μ.μ., με θέμα «Επαναστατικός Τύπος - Οπλο στα χέρια των κομμουνιστών, κάθε νέου που παλεύει στο σχολείο, στη σχολή, στη δουλειά». Ομιλητής Στέφανος Λουκάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και διευθυντής του «Ριζοσπάστη».

Στη Λάρισα επίσης γίνεται ανάλογη έκθεση στις 1, 2 και 3 Φλεβάρη, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Χορίαμβος», (Γαληνού 5 και Φαρμακίδου). Ωρες λειτουργίας: Παρασκευή 18.00 - 21.00, Σάββατο 10.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00, Κυριακή 10.00 - 14.00 και 17.00 - 19.30. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 1 Φλεβάρη στις 7 μ.μ. και είναι προγραμματισμένες επίσης, οι εξής εκδηλώσεις:

  • Σάββατο 2 Φλεβάρη 7 μ.μ. παρουσίαση της έκδοσης του ΚΣ της ΚΝΕ «Κομματικός επαναστατικός Τύπος».
  • Κυριακή 3 Φλεβάρη, 8 μ.μ. κοπή πίτας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Λάρισας με αφιέρωμα στο εργατικό - λαϊκό τραγούδι.
Σε άλλες πόλεις

Εκδηλώσεις με αφορμή τα 1.000 φύλλα του «Οδηγητή» γίνονται και σε άλλες πόλεις:

  • Σήμερα Σάββατο:

-- Κοζάνη εκδήλωση των ΟΒ του ΤΕΙ, στα γραφεία της ΚΝΕ.

-- Καστοριά, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του ΚΚΕ.

  • Τετάρτη 30 Γενάρη

-- Χαλκίδα, με θέμα «Επαναστατικός Κομματικός Τύπος», στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Ομιλητής Στέφανος Λουκάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και διευθυντής του «Ριζοσπάστη».

-- Λαμία, με θέμα «Διαδίκτυο και ενημέρωση», στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας (Πλ. Διάκου). Ομιλητής Γρηγόρης Λιονής, μέλος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

  • Σάββατο 2 Φλεβάρη:

-- Λιβαδειά, στην αίθουσα του ΕΣΥΝ. Στις 12 το μεσημέρι μαθητική εκδήλωση με θέμα «Διαδίκτυο και Ενημέρωση» και στις 6.30 μ.μ. βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Επαναστατικός Κομματικός Τύπος» και πολιτιστικά δρώμενα.

-- Αμφισσα, με θέμα «Διαδίκτυο: Ελευθερία στην ενημέρωση ή ελευθερία στην χειραγώγηση», στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Δήμου (πλατεία Κεχαγιά).

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Σήμερα η συνάντηση στη Θεσσαλονίκη

Η εισαγωγική τοποθέτηση του ΚΚΕ θα γίνει απ' τη ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

Σήμερα Σάββατο στη Θεσσαλονίκη (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), αρχίζουν οι εργασίες της Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από χώρες των Βαλκανίων, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του ΚΚΕ και με θέμα: «Η ανάπτυξη της ταξικής πάλης και ο προλεταριακός διεθνισμός ως απάντηση στον αστικό εθνικισμό και στον κίνδυνο του ιμπεριαλιστικού πολέμου». Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί και αναμένεται να πάρουν μέρος Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Κροατία, την ΠΓΔΜ, τη Ρουμανία, τη Σερβία και την Τουρκία. Την εισαγωγική τοποθέτηση του ΚΚΕ θα κάνει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα στις 10:30 το πρωί.


Για τους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη»

Εάν δεν βρίσκετε τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» στο περίπτερο τηλεφωνήστε μας στο 210.3320.816

Συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις, τη Δευτέρα 28/1 και ώρα 11:30 π.μ., στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ1.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ