ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Γενάρη 2013
Σελ. /32
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδηλώσεις για τα 1.000 φύλλα του «Οδηγητή»

Μέχρι την Κυριακή 20 Γενάρη η έκθεση στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα». Εκδηλώσεις για επίκαιρα ζητήματα

Χίλια φύλλα μαχητικής παρουσίας στα προβλήματα, τις αναζητήσεις της, τους αγώνες της νεολαίας συμπλήρωσε αυτό το μήνα ο «Οδηγητής», το έντυπο όργανο του ΚΣ της ΚΝΕ. Οι οργανώσεις της ΚΝΕ, με αφορμή την έκδοση του 1.000στού φύλλου διοργανώνουν πολύμορφες εκδηλώσεις. Επίκεντρο είναι η έκθεση - αφιέρωμα στον «Οδηγητή», που γίνεται από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή 20 Γενάρη, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» στο Θησείο (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης).

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ προγραμματίζουν οργανωμένες επισκέψεις στην έκθεση. Συγκεκριμένα επισκέψεις προγραμματίζουν:

Σήμερα Οργανώσεις της Φιλοσοφικής στις 18.00, της ΝΟΠΕ στις 18.30 και του Τομέα Κατασκευών στις 19.00.

Αύριο Τετάρτη στις 16.00 ΣΔΟ ΤΕΙ Πειραιά, στις 17.00 Οργάνωση Υγείας, στις 18.00 Υπηρεσίες, Φιλοσοφική, στις 18.30 ΝΟΠΕ, στις 19.00 ΦΜΣ, ΠΑΠΕΙ.

Πέμπτη 17 Γενάρη, στις 13.00 Μουσικοί, Ηθοποιοί, στις 17.00 ΣΤΕΦ (ΤΕΙ Πειραιά), στις 18.00 Τηλεπικοινωνίες και στις 19.00 Γεωπονική.

Παρασκευή 18 Γενάρη, στις 18.00 ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας και 19.00 ΑΣΟΕΕ.

Σάββατο 19 Γενάρη, στις 11.00 Κατάρτιση, στις 12.00 Βιομηχανία, στις 13.00 ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας, στις 16.00 ΣΕΛΕΤΕ, στις 17.00 Μενίδι, Δυτικά, στις 18.00 Νότια (Μπραχάμι, Αλιμος, Μαθητές Π. Φαλήρου), Κατάρτιση, Μαθητές Πειραιά και στις 19.00 Περιστέρι, Νοτιοδυτικά, Υγεία (ΑΕΙ).

Την Κυριακή 20 Γενάρη, στις 11.00 Σπουδαστές δραματικών σχολών, Χορευτές και στις 12.00 Βόρειος Τομέας.

Εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί να γίνουν μια σειρά εκδηλώσεις στο χώρο που τη φιλοξενεί:

-- Σήμερα Τρίτη, με θέμα «Κομματικός Επαναστατικός Τύπος», στις 18.30. Ομιλητής Γ. Κλεφτογιάννης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Αύριο Τετάρτη, με θέμα «Η ιστορία του Οδηγητή». Ομιλητής Παντ. Καλαβρέζος, μέλος της συντακτικής επιτροπής του «Ο».

-- Πέμπτη 17 Γενάρη, με το ίδιο θέμα. Ομιλητής Στρ. Δουνιάς, αρχισυντάκτης του «Ο».

-- Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Γενάρη, 18.30, με θέμα «Ενημέρωση και Διαδίκτυο. Νέοι δρόμοι για την ενημέρωση - Νέοι δρόμοι για τη χειραγώγηση».

Σε άλλες πόλεις

Εκδηλώσεις διοργανώνονται και σε άλλες περιοχές της χώρας:

-- Παρασκευή 18 Γενάρη, στην Ξάνθη, με θέμα «Ενημέρωση και διαδίκτυο», στις 8 μ.μ., στον αμφιθέατρο προκάτ στο Πολυτεχνείο.

-- Παρασκευή 18 Γενάρη, στη Σάμο, παρουσίαση της έκδοσης «Κομματικός Επαναστατικός Τύπος».

-- Σάββατο 19 Γενάρη, στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Επαναστατικός τύπος - αναντικατάστατο όπλο στα χέρια των κομμουνιστών, κάθε νέου που παλεύει στο σχολείο, στη σχολή, στη δουλειά», στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα Δ31 της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Ομιλήτρια Ελένη Κυγιάκη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Κυριακή 19 Γενάρη, στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «1.000 φύλλα Οδηγητής. Η μαχητική φωνή της νεολαίας», στις 7 μ.μ., στην ΕΔΟΘ.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΜΑΣ
Για την κατάσταση στην ΑΣΟΕΕ

Κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας έκαναν, χτες, οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών από τη σχολή

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ
Από τη χτεσινή κινητοποίηση των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ
Κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στην κρατική καταστολή και την κατάργηση του ασύλου, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, έκαναν, χτες, οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στη σχολή.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με στέλεχος του υπουργείου, που όμως, το μόνο που είχε ν' απαντήσει είναι πως ο νόμος είναι νόμος, το άσυλο έχει καταργηθεί και είναι θέμα της αστυνομίας και της πρυτανείας πια. Οι Επιτροπές Αγώνα δήλωσαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην καταστολή, την κατάργηση του ασύλου, γενικά το νόμο - πλαίσιο και το πανεπιστήμιο που λειτουργεί σαν επιχείρηση.

Οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στην ΑΣΟΕΕ, με ανακοίνωσή τους την προηγούμενη βδομάδα, ενημερώνουν για την τελευταία Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών με θέμα την ένταση της κρατικής καταστολής και την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταργήσει πλήρως το άσυλο (με αφορμή την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων και εισαγγελέα στο κτίριο στις 28/12 με πρόφαση την πάταξη του παρεμπορίου).

Το ΜΑΣ στη συνέλευση καλεί τους φοιτητές να απαιτήσουν να καταργηθεί ο νόμος - πλαίσιο και να σταματήσει κάθε προσπάθεια κατάργησης του ασύλου.

Οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ τονίζουν στην ανακοίνωση πως «τις μέρες που προηγήθηκαν της Γενικής Συνέλευσης έλαβαν χώρα μια σειρά τυχοδιωκτικές ενέργειες που βέβαια αξιοποιήθηκαν από την κυβέρνηση και τα αστικά ΜΜΕ με στόχο τη συκοφάντηση του φοιτητικού κινήματος, την αναπαραγωγή της λογικής περί "βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια", ώστε να πάρουν νέα μέτρα καταστολής ενάντια στο φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του λαού.

Αναδείχτηκαν οι τεράστιες ευθύνες που έχουν οι δυνάμεις ΠΑΣΠ, ΔΑΠ, ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ για την άσχημη κατάσταση του φοιτητικού κινήματος και ιδιαίτερα την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο σύλλογο φοιτητών του ΟΠΑ.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, άτομα του "αναρχοαυτόνομου" χώρου απείλησαν "μην τυχόν και στη γενική συνέλευση δεν αποφασιστεί κατάληψη". Ολες οι παραπάνω δυνάμεις διαφώνησαν με την πρόταση του ΜΑΣ να πάρει μέτρα η διοίκηση και ο σύλλογος φοιτητών ώστε η σχολή να μην αξιοποιείται από μεγαλέμπορους ναρκωτικών και εμπορευμάτων που εκμεταλλεύονται και τους μετανάστες μικροπωλητές.

Κυκλώματα και τυχοδιωκτικές πρακτικές αξιοποιούνται για να ενταθεί η κρατική καταστολή που στόχο έχει τελικά την αγωνιστική δράση, αλλά και να υπηρετήσει γενικότερους σχεδιασμούς στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να γίνει "υγειονομική ζώνη" όπου δεν θα μπορούν να πατήσουν το πόδι τους αγωνιζόμενοι εργάτες, φοιτητές κ.λπ., δε θα μπορούν να πραγματοποιούνται πορείες, απεργίες, διαδηλώσεις κ.λπ. Καλούμε τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν αυτούς τους σχεδιασμούς.

Να παλέψουν για τις σύγχρονες ανάγκες τους στη δουλειά, στη μόρφωση, στη ζωή. Να μπουν στον αγώνα για ένα πανεπιστήμιο στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων. Αυτός ο αγώνας μπορεί να βάλει στην άκρη τους όποιους σχεδιασμούς στρέφονται ενάντια στο κίνημα και να αντισταθεί στην ένταση της κρατικής καταστολής».

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»
Συγκέντρωση την Πέμπτη

Αμεση κάλυψη των κενών με μόνιμους διορισμούς - καμία συγχώνευση τμήματος ή σχολείου ζητά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου» που διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (Τσόχα 13 - Αθήνα), την Πέμπτη 17 Γενάρη, στις 12.30 το μεσημέρι.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ
Συζήτηση για την κατάσταση στον κλάδο

Εκδήλωση με θέμα τις κλαδικές συμβάσεις και τη νέα εργασιακή κατάσταση που βιώνουν οι καθηγητές στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης - Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΦΙΕ).

Παρουσιάσθηκε η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο, με την κατάργηση της σύμβασης στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης αλλά και τις δραματικές μειώσεις στις αποδοχές των ωρομισθίων στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια μετά την κατάπτυστη σύμβαση που υπέγραψε το εργοδοτικό σωματείο για το Νομό Αττικής για 3,5 ευρώ την ώρα μεικτά.

Ο γραμματέας του Σωματείου, Χ. Γρεβενάρης, ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς για τις κλαδικές συμβάσεις του χώρου. Ο πρόεδρος του Σωματείου, Κ. Ευσταθιάδης, κάλεσε τους εκπαιδευτικούς των φροντιστηρίων να μαζικοποιήσουν το Σωματείο ώστε να δυναμώσει η φωνή των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Παρέμβαση στην εκδήλωση έκανε ο Σ. Ζαριανόπουλος, από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους σε μια σειρά κλάδους, ως αποτέλεσμα της ανελέητης επίθεσης κυβέρνησης - εργοδοτών. Και προέτρεψε τους εργαζόμενους, οργανωμένα, μέσα από το σωματείο τους και σε συντονισμό με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, να κλιμακώσουν τον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ