ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
Σελ. /32
ΠΑΣΕΒΕ
Καλεί σε διήμερο κλείσιμο των μαγαζιών

Και μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Να «νεκρώσουν» Τρίτη και Τετάρτη τα μικρομάγαζα, όλοι στο δρόμο, μαζί με τους εργάτες ενάντια στα μονοπώλια που «ρουφούν» το αίμα του λαού!
Να «νεκρώσουν» Τρίτη και Τετάρτη τα μικρομάγαζα, όλοι στο δρόμο, μαζί με τους εργάτες ενάντια στα μονοπώλια που «ρουφούν» το αίμα του λαού!
Να πάρουν αποφάσεις και να οργανώσουν τη συμμετοχή στην απεργία 6 και 7 του Νοέμβρη, με διήμερο κλείσιμο των μαγαζιών και μαζική παρουσία στις συγκεντρώσεις, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις των εργαζομένων, καλεί η ΠΑΣΕΒΕ τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου.

Στην Αθήνα, συγκεντρώσεις θα γίνουν στην Ομόνοια, την Τρίτη στις 10.30 το πρωί και την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα.

Στη διήμερη απεργία και τις συγκεντρώσεις καλούν επίσης η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων - Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας, με προσυγκέντρωση την Τρίτη, στις 10.30 το πρωί στην Πλ. Κάνιγγος.

Η ΠΑΣΕΒΕ τονίζει στην ανακοίνωσή της: «Τα νέα μέτρα 13,5 δισ. και ο προϋπολογισμός 2013 που φέρνει η κυβέρνηση μαζί με την τρόικα προς ψήφιση στη Βουλή, είναι ένα τεράστιο έγκλημα σε βάρος όλου του λαού και την ίδια στιγμή ισχυρίζονται ότι η εξόντωσή του, γίνεται για τη σωτηρία του.

Είναι εγκληματίες, όταν πετσοκόβουν τις συντάξεις των 500 ευρώ και φορολογούν το επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ. Είναι εγκληματίες όταν στερούν τα φάρμακα απ' τα γερόντια και κόβουν τα πενιχρά επιδόματα από τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Είναι εγκληματίες όταν αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, καταδικάζοντας χιλιάδες εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους να μην πάρουν ποτέ σύνταξη. Είναι εγκληματίες, όταν οπλίζουν το χέρι του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, με κατασταλτικούς μηχανισμούς, να πυροδοτούν τη βία των φασιστοειδών σε βάρος εργαζόμενων και μεταναστών.

Επιδιώκουν να ξεπαστρέψουν εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους με την κατάργηση του αφορολόγητου, το τέλος επιτηδεύματος, την εισφορά αλληλεγγύης και τον εξοντωτικό φορολογικό συντελεστή 26% έως 33% από το πρώτο ευρώ.

Το θέατρο που παίζεται για τη "σκληρή διαπραγμάτευση", την "κακιά τρόικα" και τις "κόκκινες" γραμμές είναι στάχτη στα μάτια του λαού.

Τα μέτρα είναι ήδη προαποφασισμένα και ψηφισμένα από το πρώτο και δεύτερο μνημόνιο και τη Δανειακή Σύμβαση. Απλά με την ψήφιση της εφαρμογής τους, βάζουν την οριστική ταφόπλακα».

Απόφαση για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και απεργία την Τετάρτη 7 Νοέμβρη πήρε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία σωματείων πωλητών λαϊκών αγορών.

«ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Κλιμακώνουμε με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία!

Να σημάνει ξεσηκωμός - συναγερμός για όλη τη φτωχομεσαία αγροτιά, να μην περάσουν τα μέτρα (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Να σημάνει ξεσηκωμός - συναγερμός για όλη τη φτωχομεσαία αγροτιά, να μην περάσουν τα μέτρα (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, στις 6 και 7 Νοέμβρη, απευθύνει η «Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΠΑΣΥ). Στη σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει ανάμεσα σε άλλα:

«ΑΓΡΟΤΕΣ - ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ

Στις 6 και 7 Νοέμβρη συμμετέχουμε μαζικά στους δρόμους του αγώνα, με το πλαίσιο αγωνιστικών διεκδικήσεων της ΠΑΣΥ. Ηδη, οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε πανελλαδική κινητοποίηση στις 4 και 5 Νοέμβρη, παλεύοντας για την επιβίωσή τους. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες και με τα τρακτέρ κατεβαίνουμε από τα χωριά στις πόλεις. Με τις σημαίες τις ΠΑΣΥ, δίνουμε αγωνιστικό παρών μαζικά, δυναμικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ. Μαζί με τους φυσικούς μας συμμάχους, εργατοϋπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες, νέους των σπουδών, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, στήνουμε μπλόκο για να μην περάσουν τα νέα μέτρα σφαγιασμού του λαού. Ορθώνουμε ισχυρό μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης για την ανατροπή της αντιλαϊκής - αντιαγροτικής πολιτικής και των κάθε λογής διαχειριστών και υποστηρικτών της.

Δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη ενάντια σε αυτούς που λεηλατούν και το πενιχρό εισόδημά μας, κλέβουν το μόχθο μας. Τα νέα σκληρότερα και αγριότερα μέτρα που θα εξοντώνουν χιλιάδες ακόμα μικρομεσαίους αγρότες, προωθούνται ταχύτατα και αφορούν:

* Μείωση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων, με κατάργηση της 13ης και της 14ης σύνταξης, (δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα - επίδομα καλοκαιριού).

* Φορολόγηση των χωραφιών.

* Ανοιγμα φορολογικών βιβλίων εσόδων - εξόδων.

* Μεγάλη αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ για την Υγεία.

* Μείωση της επιστροφής ΦΠΑ από 11% στο 6 %.

* Μείωση της επιστροφής του φόρου πετρελαίου.

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, μαζί με την τρόικα, εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον μας για να μας αποτελειώσει. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα την πάλη, δίνοντας προοπτική στον αγώνα μας για την αλλαγή των συσχετισμών και την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, με αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους, που στο όνομά του γίνεται η κατακρεούργηση των λαϊκών αναγκών και του επιπέδου ζωής της λαϊκής οικογένειας, για να σωθούν τα κέρδη και προνόμια της πλουτοκρατίας».

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Καμιά αναμονή!

- ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.

- ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΛΑΪΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.

- ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στις επάλξεις κι οι γυναίκες

Δράση για την επιτυχία της απεργίας, μαζί με τους άνδρες και τα παιδιά τους

Να πάρουν θέση στη μάχη για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας καλεί τις γυναίκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας η ΟΓΕ. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Οι γυναίκες της ΟΓΕ αναλαμβάνουμε δράση. Aπαντάμε με απεργία και συγκεντρώσεις στο πλευρό των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, στο πλευρό των εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, την Τρίτη 6 Νοέμβρη στις 10.30πμ στην Ομόνοια και την Τετάρτη 7 Νοέμβρη στις 5μμ στην Ομόνοια».

Τριήμερη απεργία στα νοσοκομεία

Με τριήμερη απεργία που ξεκινά τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη απαντούν οι νοσοκομειακοί γιατροί στα καταστροφικά μέτρα της συγκυβέρνησης.

Τις απεργίες αποφάσισε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) για τις 5, 6 και 7 Νοέμβρη 2012. Μεταξύ των άλλων, απαιτεί πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας και του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και να επιστρέψει το κράτος στα Νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία τα χρήματα που χάθηκαν με το «κούρεμα».

Κλειστά φαρμακεία την Τετάρτη

Απόφαση για απεργία στις 7 Νοέμβρη πήρε και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Ετσι τα φαρμακεία όλης της χώρας θα μείνουν κλειστά την επόμενη Τετάρτη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ