ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
Σελ. /28
Συσκέψεις και συνελεύσεις

Συνεχίζονται οι συλλογικές διαδικασίες, με στόχο να βαθύνουν οι δεσμοί των συνδικάτων με τα μέλη τους

Τη δύναμη και την ευθύνη που έχουν οι εργαζόμενοι για την επιτυχία της απεργίας αναδεικνύουν οι γενικές συνελεύσεις (φωτ. από παλιότερη συνέλευση στα ξενοδοχεία)
Τη δύναμη και την ευθύνη που έχουν οι εργαζόμενοι για την επιτυχία της απεργίας αναδεικνύουν οι γενικές συνελεύσεις (φωτ. από παλιότερη συνέλευση στα ξενοδοχεία)
Στη γενική απεργία της 26ης Σεπτέμβρη θα συμμετέχουν και οι δικηγόροι της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας. Τη σχετική απόφαση έλαβε το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας.

Με κάλεσμά της στους γεωπόνους για μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, η ΕΣΑΚ - Γεωπόνων Δημοσίου τονίζει: «Είναι ώρα ευθύνης και μάχης στο γενικευμένο πόλεμο που κλιμακώνεται και οδηγεί το λαό στη μαζική εξαθλίωση προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων. Η οργάνωση της πάλης στους τόπους δουλειάς είναι μονόδρομος και πρέπει να μπει χωρίς αναμονή σε συζήτηση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε υπηρεσία. Σε καλούμε να μετατρέψουμε μαζί την απεργία στις 26 Σεπτέμβρη σε πραγματικά ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ... Σε καλούμε ακόμη να ζωντανέψουμε το σωματείο μας με όρους κινήματος από τα κάτω. Να ανατρέψουμε τους διαμορφωμένους συσχετισμούς υπέρ των ταξικών δυνάμεων και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Οι χώροι δουλειάς να γίνουν κάστρα αγώνα και όχι εφαλτήρια του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού».

Συνεχίζονται οι συσκέψεις και συνελεύσεις για την οργάνωση της σκληρής δουλειάς που απαιτεί η επιτυχία της γενικής απεργίας.

  • Σήμερα Σάββατο 22 Σεπτέμβρη:

-- Σύσκεψη με εργαζόμενους στους ΟΤΑ θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στις 7 μ.μ.

-- Το σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών καλεί σε Γενική συνέλευση στις 7.30 μ.μ. στο ΕΚΑ.

  • Αύριο Κυριακή 23 Σεπτέμβρη:

-- Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, προχωρά την Κυριακή 23 Σεπτέμβρη, σε γενική συνέλευση στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος), στις 10 π.μ.

-- Το σωματείο εργαζομένων στη ΜΕΒΓΑΛ καλεί σε γενική συνέλευση στις 10.30 π.μ. στα γραφεία του κλαδικού συνδικάτου (ΕΚΑ, Γ' Σεπτεμβρίου 48β).

-- Το Σωματείο Εργαζομένων του «ΛΙΝΤΛ» προχωρά σε συνέλευση στις 11 π.μ. στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων. Οπως επίσης και το Συνδικάτο Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Αττικής, που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

-- Το ΔΣ του Συνδέσμου Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, καλεί σε γενική συνέλευση στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

-- Το Συνδικάτο φαρμάκου - καλλυντικών και συναφών επαγγελμάτων Αττικής, καλεί σε γενική συνέλευση στις 11 π.μ. στα γραφεία της ΟΕΚΙΔΕ (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος).

-- Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας οργανώνει γενική συνέλευση στις 10.30 π.μ. στο ΕΚ Κατερίνης.

  • Τη Δευτέρα 24 Σεπτέμβρη:

-- Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής προχωρά σε Γενική Συνέλευση, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ, 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη).

-- Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλεί στις 6.30 μ.μ., η Ενωση Λογιστών Αθήνας.

-- Η ΔΑΣ Ναυτιλιακών και τουριστικών υπαλλήλων καλεί σε σύσκεψη στις 7 το απόγευμα στο ΕΚ Πειραιά.

  • Κινητοποίηση για τα προβλήματα της Υγείας διοργανώνει την Τρίτη 25 Σεπτέμβρη ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ της Ν. Ιωνίας. Η συγκέντρωση γίνεται στις 10 το πρωί στο ΙΚΑ (νέο κτίριο Αλ. Παναγούλη).
Ετοιμασίες και στη Βόρεια Ελλάδα

Πικετοφορίες σήμερα σε Θερμαϊκό και Κατερίνη

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επιτυχία της γενικής απεργίας, μια σειρά ταξικά σωματεία οργανώνουν συσκέψεις με στόχο τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, ώστε να μπουν αποφασιστικά όσο το δυνατόν περισσότεροι στη μάχη και την οργάνωση του αγώνα.

Στη Δυτική Μακεδονία πραγματοποιήθηκαν ήδη συσκέψεις με εργαζόμενους της «Carrefour» σε Κοζάνη και Φλώρινα, των Σωματείων Ιδιωτικών Υπαλλήλων σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Φλώρινα, των Συνταξιούχων ΙΚΑ και του ΠΑΜΕ ΟΤΑ στην Κοζάνη. Τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται συσκέψεις του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην Καστοριά, με υπαλλήλους της ΔΕΗ στην Κοζάνη, με οικοδόμους στη Φλώρινα και με εκπαιδευτικούς στην Κοζάνη.

Ταυτόχρονα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές που δρουν στις γειτονιές, χτες πραγματοποίησαν πικετοφορίες σε Λαγκαδά και Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Σήμερα Σάββατο στις 7 μ.μ., στο Δήμο Θερμαϊκού και την Τρίτη 25 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., σε Αμπελόκηπους, Μενεμένη, Τούμπα, Καλαμαριά και 5ο Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Κιλκίς. Επίσης σήμερα, η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ οργανώνει, στις 11 π.μ., πικετοφορία στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης και την Τρίτη 25 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ., παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ.

Τη Δευτέρα 24 Σεπτέμβρη, οι Λαϊκές Επιτροπές Πολίχνης, Μετεώρων, Σταυρούπολης και Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν συγκέντρωση - συναυλία με τραγούδια του αγώνα, στις 8 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Πολίχνης.

Σε κατάληψη του Δημαρχείου του Δήμου Ευόσμου - Κορδελιού προχώρησαν από χτες οι εργαζόμενοι του δήμου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενόψει της 24ωρης απεργίας.

Τη Δευτέρα μέσα από συνελεύσεις θα αποφασίσουν τις δράσεις τους για την προετοιμασία της 24ωρης απεργίας οι εργαζόμενοι στους Δήμους Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Παύλου Μελά.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «FINTEXPORT»
Αποφάσισαν με συνέλευση να απεργήσουν

Είναι απλήρωτοι από το Δεκέμβρη

Δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι της FINTEXPORT (υφαντουργείο, παρασκευάζει μοκέτες), απαιτώντας αφ' ενός την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων 9 μηνών (είναι απλήρωτοι από το Δεκέμβρη του 2011), καθώς και την επαναλειτουργία του εργοστασίου, το οποίο υπολειτουργεί εδώ και πέντε μήνες. Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι, μετά από κάλεσμα της Εργοστασιακής τους Επιτροπής, προχώρησαν σε Γενική Συνέλευση, όπου και αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στη γενική πανελλαδική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη, στα μπλοκ του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, με δικό τους πανό.

Ταυτόχρονα, αποφάσισαν να δυναμώσει ο αγώνας τους για την εξόφληση των δεδουλευμένων, προχωρώντας σε νέες και κλιμακούμενες παρεμβάσεις στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, απαιτώντας τη λήψη έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, σε συνδυασμό με το πάγωμα λογαριασμών, χαρατσιών κλπ., με δεδομένο ότι πολλοί εργαζόμενοι έχουν έρθει σε απελπιστική κατάσταση. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα εργαζόμενης που χρωστάει στη ΔΕΗ 1.500 ευρώ. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν αποφασίσει και παρεμβάσεις στη ΔΕΗ. Επιπρόσθετα, αποφάσισαν να αρνηθούν την πρόταση της εργοδοσίας να τους καταβάλει ...ένα μηνιάτικο και να μπουν για δουλειά. Τέλος, θα προχωρήσουν σε νέα Γενική Συνέλευση στο χώρο του εργοστασίου την Τρίτη το πρωί προκειμένου να δουν τις επόμενες αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΕΚ
Καμιά σαφή δέσμευση

Συζητήθηκε η Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ

Την έντονη ανησυχία των δικαιούχων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας για τη συνέχιση των προγραμμάτων μετέφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Χ. Κατσώτης, καταγγέλλοντας παράλληλα τα σχέδια ξεπουλήματος της τεράστιας περιουσίας του ΟΕΚ.

Απαντώντας, ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος αρκέστηκε γενικά και αόριστα να πει ότι δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας για τις παροχές, την επιδότηση ενοικίου, το κατασκευαστικό έργο και τις θέσεις εργασίας, αλλά απέφυγε να δεσμευθεί συγκεκριμένα λέγοντας απλώς ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διασφαλιστούν όλα τα παραπάνω.

Στην παρέμβασή του, ο Χ. Κατσώτης τόνισε ότι η απάντηση του υπουργού επιβεβαιώνει τις ανησυχίες και προειδοποίησε ότι με το τέλος του κατασκευαστικού έργου του ΟΕΚ οι εκτάσεις του θα δοθούν σε ιδιώτες.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να αντιδράσουν και να συγκρουστούν με την ακολουθούμενη καταστροφική κυβερνητική πολιτική η οποία τελειώνει ουσιαστικά τον ΟΕΚ, αφού, όπως τόνισε, πρόκειται για μια πολιτική που χειροτερεύει ακόμα περισσότερο τη ζωή της εργατικής τάξης και των οικογενειών τους. Ο ΟΕΚ, υπογράμμισε, δεν καταργήθηκε λόγω διαφθοράς, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά καταργήθηκε επειδή μεγάλα συμφέροντα εποφθαλμιούν την τεράστια περιουσία του που αποκτήθηκε από τις εισφορές των εργαζομένων. Καταλήγοντας, τόνισε ότι αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να κλέβει αυτήν την τεράστια περιουσία την οποία και θα πουλήσει στα αφεντικά της.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ