ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 29 Ιούνη 2012
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Πρωτοβουλία οργάνωσης της λαϊκής παρέμβασης
  • Ανελέητο το φορολογικό σφυροκόπημα της λαϊκής οικογένειας.
  • Δραματικά τα αδιέξοδα από την κατάσταση σε Υγεία και Φάρμακο
  • Κρίσιμη η σημασία της πλατιάς σύσκεψης της Δευτέρας, που θα γίνει στο ξενοδοχείο NOVOTEL, στις 6.30 μ.μ.

Η φορομπηχτική πολιτική συρρικνώνει ασφυκτικά το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας. Τώρα πρέπει να οργανωθεί αποφασιστικά η αντίσταση στην εξαθλίωσή της
Η φορομπηχτική πολιτική συρρικνώνει ασφυκτικά το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας. Τώρα πρέπει να οργανωθεί αποφασιστικά η αντίσταση στην εξαθλίωσή της
Με στόχο την οργάνωση της εργατικής - λαϊκής παρέμβασης για να σχεδιαστεί η προστασία από τις συνέπειες της φοροληστείας και την τραγική εικόνα με την πρόσβαση του λαού σε Υγεία και Φάρμακο (βλ. ρεπορτάζ σε σελίδες 10 και 11) το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ διοργανώνουν τη Δευτέρα, 2 του Ιούλη, στις 6.30 μ.μ., πλατιά σύσκεψη συνδικαλιστικών οργανώσεων. Η σύσκεψη γίνεται στο ξενοδοχείο NOVOTEL και οι πέντε αγωνιστικές συσπειρώσεις καλούν συνδικαλιστές εργατικών σωματείων, αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίων, συλλόγων και ομάδων γυναικών, λαϊκών επιτροπών και επιτροπών αγώνα χώρων δουλειάς και φοιτητών και σπουδαστών να συζητήσουν και να οργανώσουν την πάλη του λαού.

Φοροληστεία που ματώνει το λαό

Το ανελέητο φορολογικό σφυροκόπημα που δέχονται τα ήδη τσακισμένα εισοδήματα των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών δεν αφήνει κανένα περιθώριο αναμονής. Αντίθετα, επιβάλλει την εδώ και τώρα οργάνωση του λαού ενάντια στην πολιτική που τον οδηγεί κυριολεκτικά στην πείνα και την εξαθλίωση. Τα παρακάτω παραδείγματα που επεξεργάστηκαν στελέχη της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ) επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι η δικαιολογημένη αγανάκτηση του λαού πρέπει να μετουσιωθεί σε οργάνωση και πάλη για να μπουν εμπόδια στην εξαθλίωσή του. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:

  • Βοηθός λογιστή με μισθό 1.000 ευρώ και ετήσιες αποδοχές 15.000 ευρώ, για το 2010 πλήρωσε φόρο 540 ευρώ. Για το 2011 ο ίδιος φορολογούμενος θα πληρώσει (εξαιτίας της μείωσης του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ) 1.240 ευρώ φόρο. Προσθέτοντας και την έκτακτη εισφορά (η οποία θα παρακρατείται και αυτή) 150 ευρώ ο ετήσιος φόρος του θα είναι 1.240+150=1.390. Βλέπουμε μια αύξηση κατά 850 ευρώ! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο μισθός του μειώθηκε κατά 99,28 ευρώ το μήνα.
  • Συνταξιούχος με εισόδημα 9.500 ευρώ χάνει το αφορολόγητο όριο των 9.000 ευρώ. Ο εν λόγω συνταξιούχος θα έχει αφορολόγητο 5.000 ευρώ όπως και οι υπόλοιποι φορολογούμενοι και θα πληρώσει φόρο 450 ευρώ. Αλλος συνταξιούχος με εισόδημα ύψους 9.400 ευρώ θα συνεχίσει να έχει το αφορολόγητο όριο των 9.000 ευρώ. Και αυτό διότι εάν φορολογηθεί με συντελεστή 10% για το τμήμα του εισοδήματος άνω των 5.000 ευρώ (δηλαδή τα 4.400 ευρώ με συντελεστή 10% οδηγούν σε φόρο 440 ευρώ) «πέφτουν» τα καθαρά του εισοδήματα κάτω από τα 9.000 ευρώ.
  • Για φορολογούμενο με 3 παιδιά, για τον οποίο μέχρι σήμερα το αφορολόγητο ήταν στα 23.500 ευρώ, τώρα διαμορφώνεται στα 12.000 ευρώ (5.000 + 2.000 + 2.000 + 3.000). Που σημαίνει ότι για το εισόδημα των 20.500 ευρώ, ο τρίτεκνος είχε μηδενικό φόρο, για το 2011 καλείται να πληρώσει 2.595 ευρώ.
  • Επαγγελματίας που είχε ετήσιες εισφορές π.χ. 5.000 ευρώ. Με εισόδημα 31.000 ευρώ, αφαιρώντας τις 5.000 ευρώ είχε ωφέλεια σε φόρο 1.600 ευρώ. Η ωφέλεια λόγω του ότι το ποσό αυτό μείωνε το φορολογητέο εισόδημα ήταν ανάλογη με το συντελεστή που αντιστοιχούσε στο κλιμάκιο του φόρου, στην κορυφή του εισοδήματος. Ενώ τώρα για το 2011 θα έχει μόνο 500 ευρώ (5.000 Χ 10%).
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Κινητοποίηση στο ΙΚΑ Περιστερίου, διαμαρτυρόμενοι για τη δραματική και επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και συνολικά στον τομέα της Υγείας, πραγματοποίησαν χτες, μέλη της Λαϊκής Επιτροπής της περιοχής, μαζί με πλήθος εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνταξιούχων, ανέργων, νέων, αυταπασχολουμένων. Οπως κατήγγειλαν τα μέλη της επιτροπής, υπάρχουν δεκάδες συνταξιούχοι που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν φάρμακα, ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας χωρίς φάρμακα κινδυνεύουν άμεσα, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό και των πέντε περιφερειακών υποκαταστημάτων του ΙΚΑ στην περιοχή, αφού δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις. Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλαν, το ερχόμενο διάστημα φημολογείται το κλείσιμο των υπηρεσιών υγείας στο ΙΚΑ της Κολοκυνθούς το οποίο υπολειτουργεί, όπως και αυτό της Ανθούπολης, ενώ, πέρυσι σχεδιάζονταν το κλείσιμο και του ΙΚΑ Νέας Ζωής, κάτι που απέτρεψαν με διαρκείς κινητοποιήσεις μέλη της Λαϊκής Επιτροπής μαζί με κατοίκους και φορείς της περιοχής.

ΠΕΡΑΜΑ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Το μήνυμα του αγωνιστικού ξεσηκωμού ήχησε χτες το απόγευμα στην πόλη του Περάματος, στη διάρκεια της συγκέντρωσης που διοργάνωσε η Λαϊκή Επιτροπή, στην πλατεία Ηρώων, με στόχο την οργάνωση της πάλης των εργατικών λαϊκών οικογενειών σε κάθε φτωχογειτονιά της πόλης για να αντιμετωπίσουν το μπαράζ διακοπών ρεύματος στο οποίο έχουν επιδοθεί εργολαβικά συνεργεία με εντολή της ΔΕΗ. Στη συγκέντρωση το λόγο πήραν η Χριστίνα Καραμαλίκη μέρος της διοίκησης του Σωματείου Καθαριστριών Πειραιά, ο Παύλος Χουντίδης, μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, ο Γιάννης Πατσιλινάκος, δημοτικός σύμβουλος και ο Βασίλης Πατίστας, μέλος της διοίκησης του συλλόγου εκπαιδευτικών Κερατσινίου - Περάματος.

Η Λαϊκή Επιτροπή εντείνοντας τη μάχη, σήμερα στις 9 το πρωί, διοργανώνει παρέμβαση στη ΔΕΗ Καμινίων, από όπου και εκδίδονται οι εντολές και ξεκινούν τα συνεργεία για τις διακοπές ρεύματος όλης περιφέρειας του Πειραιά. Ειδικά στο Πέραμα, που σφαδάζει από ανεργία και εξαθλίωση, από την επομένη κιόλας των εκλογών, είναι δεκάδες τα σπίτια που μένουν καθημερινά χωρίς ρεύμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε διάστημα μιας βδομάδας η Λαϊκή Επιτροπή έχει επανασυνδέσει το ρεύμα σε 10 οικογένειες! Πρόκειται για απλήρωτους λογαριασμούς που είναι κάτω ακόμα και από 600 ευρώ, ενώ έχουν εντοπιστεί συγκεκριμένες περιπτώσεις οικογενειών στις οποίες έγινε διακοπή ρεύματος παρά το γεγονός ότι είχαν κάνει με τη ΔΕΗ διακανονισμό.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 5ου - 6ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΦΙΞ

Ανοιχτή συγκέντρωση - συνέλευση διοργανώνει σήμερα, στις 8 το απόγευμα, η Λαϊκή Επιτροπή 5ου-6ου Διαμερίσματος στο Πάρκο «Φιξ», με θέμα την οργάνωση της πάλης ενάντια σε όλα τα προβλήματα.

Αγωνιστική συγκέντρωση στη Νάουσα

Αλληλεγγύη σε όσους κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, καταστηματάρχες και αγρότες, που η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα ή δεν έχουν να το πληρώσουν και βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή διακοπής του ρεύματος, διοργανώνει τη Δευτέρα 2 Ιουλίου, στις 8.30 μ.μ., το Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Η συγκέντρωση θα γίνει στο ΕΚΝ.

Με ανακοίνωσή του, το ΕΚΝ, καλεί το λαό να συμπαρασταθεί και να σταθεί αλληλέγγυος στο δράμα των λαϊκών οικογενειών που δεν έχουν να πληρώσουν και βυθίζονται στο σκοτάδι.

«Δε φταίμε εμείς που βρεθήκαμε άνεργοι, μισοάνεργοι, και απλήρωτοι. Μην κρύβετε το πρόβλημα στους 4 τοίχους του σπιτιού ή του μαγαζιού σας. Κανένας δε μπορεί σήμερα να λύσει μόνος του τα προβλήματα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του και καλεί σε οργανωμένο μαζικό αγώνα για: Την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος. Να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι άνεργου ή απλήρωτου.

«Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, δεν είναι είδος πολυτελείας, για να πωλείται πανάκριβα» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Σύσκεψη και στη Θεσσαλονίκη

Σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα για την επιβίωση του λαού, διοργανώνουν την Τετάρτη 4 Ιούλη στις 7.30 μ.μ., στη μεγάλη αίθουσα του ΕΚΘ, οι Γραμματείες Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ και οι Λαϊκές Επιτροπές από τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη θα συζητηθούν η οργάνωση και οι μορφές του αγώνα προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα: οι ελλείψεις στα φάρμακα και η διάλυση του συστήματος Υγείας, η φοροληστεία και τα χαράτσια, οι μειώσεις μισθών, η κατάργηση των συμβάσεων, η παύση πληρωμής των μισθών και οι απολύσεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ