ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Ιούνη 2012
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΨΗΝΟΥΝ» ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
ΠΑΜΕ: Καμιά αναμονή - ετοιμαζόμαστε πυκνώνοντας τα σωματεία

Να μη δώσουμε χρόνο αναμονής σε όσους ετοιμάζουν τη νέα επίθεση

Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δεν πρέπει να επιτρέψουν νέα λεηλασία των Ταμείων και των δικαιωμάτων τους
Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δεν πρέπει να επιτρέψουν νέα λεηλασία των Ταμείων και των δικαιωμάτων τους
Να μη δώσει καθόλου χρόνο αναμονής στη νέα κυβέρνηση και τις νέες αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις που ήδη «ψήνονται» καλεί τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, που επισήμανε ότι η «συσχέτιση της ηλικίας συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής» πρέπει να είναι βασικός άξονας για νέες μεταρρυθμίσεις στα συνταξιοδοτικά συστήματα των 27 κρατών - μελών, επιβεβαιώνουν ότι η αντιασφαλιστική επίθεση θα μπει γρήγορα σε νέο γύρο κλιμάκωσης σε βάρος όλων των Ευρωπαίων εργαζομένων. Αναδεικνύοντας την αποφασιστικότητα με την οποία πρέπει να προχωρήσουν οι νέες ανατροπές, το στέλεχος της ΕΕ υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό «να μη γίνουν απλώς συστάσεις, διότι μετά καθεμιά χώρα θα κάνει ό,τι θέλει», αλλά η μεταρρύθμιση «να γίνει με δεσμευτικό τρόπο». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι οι μεταρρυθμίσεις «είναι ένα από τα θέματα που θα πρέπει να συζητήσουμε τους επόμενους μήνες και προτιθέμεθα να βάλουμε κάτι στο τραπέζι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την Πέμπτη και την Παρασκευή».

Αλλωστε, κάλεσμα για νέες ανατροπές απηύθυνε πριν λίγες μέρες και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), λέγοντας στις κυβερνήσεις των κρατών - μελών του ότι οφείλουν να αυξήσουν τα όρια εξόδου στη σύνταξη και να προωθήσουν ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη «βιωσιμότητα των εθνικών συνταξιοδοτικών ταμείων».

Την ίδια στιγμή, τα Ταμεία «βουλιάζουν» από τα δισεκατομμύρια ευρώ που τους χρωστούν κράτος και εργοδότες, ενώ η εκτόξευση της ανεργίας και της ελαστικής απασχόλησης μειώνει συνέχεια τα έσοδά τους.

Το ΠΑΜΕ

Σε χτεσινό του σχόλιο με αφορμή τις δηλώσεις Ρομπάι το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«O νέος άνεμος που πνέει στην Ευρώπη φυσάει κόντρα στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Οπως δήλωσε ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ένα από τα θέματα που θα μπουν στο τραπέζι των συζητήσεων στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής θα είναι οι μεταρρυθμίσεις στα συνταξιοδοτικά συστήματα.

Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας ξέρουν από πρώτο χέρι τι σημαίνουν αυτές οι μεταρρυθμίσεις. Αποτελούν επιτάχυνση των ανατροπών στα ασφαλιστικά συστήματα, δηλαδή χτύπημα των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων με άμεσο τον χρονικό ορίζοντα εφαρμογής τους.

Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα και να μη δώσουν χρόνο αναμονής στη νέα κυβέρνηση. Μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό σημαίνει νέο πετσόκομμα συντάξεων, νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας και από την άλλη νέες μειώσεις στις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές. Η πολιτική τους είναι ταξική και ταξική πρέπει να είναι και η απάντηση. Οσο πιο γρήγορα αντιμετωπίσουμε το φόβο και τις απειλές από την κυβέρνηση και παράλληλα παραμερίσουμε τις αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων περί θετικών εξελίξεων στην Ευρώπη, που ουσιαστικά δίνουν χώρο και χρόνο ώστε να ολοκληρωθεί η επίθεση, τόσο πιο άμεσα και πιο εύστοχα θα αποκρούσουμε τη νέα λαίλαπα.

Οι εργάτες και οι εργάτριες σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς να πυκνώσουν τις γραμμές των σωματείων. Να απομονώσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που δίνει διαπιστευτήρια υποταγής στα αφεντικά του. Το σύνθημα "Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" θα κριθεί στους δρόμους, στα εργοστάσια, στις σχολές και τις γειτονιές, με το ΠΑΜΕ μπροστά».

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
Πρωτοβουλία συντονισμού και οργάνωσης του κλάδου

Πρώτο βήμα η συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς της «Phone Marketing», την Παρασκευή στις 6 μ.μ., έξω από την εταιρεία

Σύσκεψη με στόχο την οργάνωση των εργαζομένων, το συντονισμό της δράσης τους, το δυνάμωμα της αλληλεγγύης, απέναντι στη σφοδρή επίθεση που δέχονται από την εργοδοσία στον κλάδο, πραγματοποιήθηκε προχτές το απόγευμα, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και τη συμμετοχή επιχειρησιακών σωματείων και σωματειακών επιτροπών.

Πρώτο βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση ήταν το κάλεσμα, που έγινε αποδεκτό στη σύσκεψη, για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους απεργούς της «Phone Marketing» την Παρασκευή, στις 6 μ.μ., έξω από την εταιρεία (Ν. Ιωνία, Εργασίας 2) οπότε και συμπληρώνουν τρεις μήνες απεργιακού αγώνα. Στη σύσκεψη εκπροσωπήθηκαν τα επιχειρησιακά σωματεία της «Ιντρακόμ», της «Siemens Enterprise» και της «Nokia Siemens Networks», ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι από τις Σωματειακές Επιτροπές της «HOL», «Teleperfomance» και βεβαίως των απεργών της «Phone Marketing».

Στη σύσκεψη ο πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ Α. Περράκης έθεσε το πλαίσιο πάλης, με βάση το οποίο τα σωματεία καλούνται το επόμενο διάστημα να σχεδιάσουν τη δράση τους μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, προκειμένου να συσπειρώσουν τους εργαζόμενους, ώστε να γίνει υπόθεσή τους η υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και να υπάρξει συντονισμός της δράσης σε κλαδικό επίπεδο. Σε αυτήν την κατεύθυνση, το επόμενο διάστημα, με βάση και τα βήματα που θα έχουν γίνει, θα αποφασιστούν μορφές κοινού αγώνα, όπως για παράδειγμα μέρα δράσης του κλάδου με αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κάθε χώρο δουλειάς, παράσταση στο υπουργείο Εργασίας, κ.λπ., με στόχο: να μην εφαρμοστούν στην πράξη οι εφαρμοστικοί νόμοι για κατάργηση των ΣΣΕ, ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, μείωση μισθών. Υπογραφή ΣΣΕ που θα ισχύει για όλους τους εργαζόμενους παλαιούς και νέους. Καμία απόλυση. Καμία μείωση μισθών. Υπεράσπιση της πλήρους και σταθερής εργασίας με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, κ.λπ.

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Αύριο η γενική συνέλευση

Με τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων και πίστη στο δίκαιο αγώνα τους οι απεργοί χαλυβουργοί συνεχίζουν τον σκληρό αγώνα τους χωρίς να κάνουν πίσω από το αίτημα για επαναπρόσληψη των 120 παράνομα απολυμένων εργαζομένων. Οι χαλυβουργοί μετά από απόφαση του σωματείου τους προχωρούν αύριο Πέμπτη στις 11 π.μ. σε νέα Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν τη συνέχιση του αγώνα τους με ταυτόχρονη διαμόρφωση και νέων προτάσεων προς την εργοδοσία για την εξεύρεση λύσης.

Μετά από αίτημα του σωματείου, χτες έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας των απεργών με πολιτικά στελέχη του υπουργείου Εργασίας, καθώς ο νέος υπουργός δε θέλησε να συναντηθεί μαζί τους προς το παρόν. Οι εκπρόσωποι της ηγεσίας του υπουργείου δεσμεύτηκαν ότι θα επιδιωχθεί νέα τριμερής συνάντηση. Σήμερα το πρωί το σωματείο θα συναντηθεί με εκπροσώπους των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ από τους οποίους θα ζητήσει να πάρουν θέση! Να σημειωθεί ότι το σωματείο έχει ζητήσει και συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης για νομικά ζητήματα.

Την ερχόμενη Πέμπτη στις 10 το πρωί η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ θα παραδώσει στους απεργούς χαλυβουργούς τα τραγούδια που έγραψαν νεολαίοι εμπνευσμένοι από τον αγώνα τους.

Αθωώθηκαν τα στελέχη του ΠΑΜΕ

Αθώοι κρίθηκαν χτες από το Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά τα πέντε στελέχη του ΠΑΜΕ που κατηγορούνταν για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από μήνυση της ΠΑΣΚΕ Οδηγών. Συγκεκριμένα, η ΠΑΣΚΕ στο χώρο των Οδηγών είχε υποβάλει μήνυση κατά των πέντε στελεχών του ΠΑΜΕ επειδή στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, το 2007, η ταξική συνδικαλιστική παράταξη ΔΕΣΚ είχε καταγγείλει με ανακοίνωσή της την ΠΑΣΚΕ στο χώρο των Οδηγών για πρακτική εκφοβισμού και τρομοκρατίας.

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Τη Δευτέρα 2 Ιούλη η συνδικαλιστική σύσκεψη

Στο ξενοδοχείο NOVOTEL στις 6.30 το απόγευμα, με θέμα την οργάνωση της λαϊκής παρέμβασης για τη φοροληστεία και τις εξελίξεις σε Υγεία - Φάρμακο

Σύσκεψη συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων για να οργανωθεί η λαϊκή παρέμβαση ενάντια στη φοροληστεία και τις αρνητικές εξελίξεις στην Υγεία διοργανώνουν τη Δευτέρα 2 Ιούλη το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ.

Η σύσκεψη γίνεται στο ξενοδοχείο NOVOTEL στις 6.30 μ.μ. και οι πέντε αγωνιστικές συσπειρώσεις καλούν συνδικαλιστές εργατικών σωματείων, αυτοαπασχολουμένων, μικρομεσαίων, συλλόγων και ομάδων γυναικών, λαϊκών επιτροπών και επιτροπών αγώνα χώρων δουλειάς και φοιτητών και σπουδαστών να συζητήσουν: Την οργάνωση της εργατικής, λαϊκής παρέμβασης, τις μορφές πάλης, για τη μεγάλη φοροληστεία που έχει επιβληθεί, για τις εξελίξεις στην Υγεία και ιδιαίτερα για την εξασφάλιση φαρμάκων.

Οπως σημειώνεται στο κάλεσμα των διοργανωτών: «Η κυβέρνηση με το άδικο φορολογικό σύστημα, το φόρο αλληλεγγύης, τα χαράτσια μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που ήδη τα στέλνουν στην εφορία για είσπραξη, οδηγούν σε αδιέξοδα την πλειοψηφία των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.

Τους άνεργους που ζουν το Γολγοθά τους και πρέπει να πληρώσουν εξοντωτικό φόρο επειδή έχουν ένα σπίτι,

Τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες που ήδη είναι υπερχρεωμένοι και με την αδυναμία πληρωμής των φόρων απειλούνται με φυλάκιση,

Τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που από τη μία πληρώνουν το στεγαστικό δάνειο και από την άλλη το τεκμήριο διαβίωσης για το σπίτι που δεν είναι και δικό τους».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ