Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 26 Ιούνη 2012 - αριθ. φύλλου: 11291

ΣΥΡΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
Εκρηκτική ατμόσφαιρα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου

ΣΕΛ.  19
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Προετοιμάζει το εδάφος για νέα αντιλαϊκή επίθεση

ΣΕΛ.  6   -   7

«ΖΩΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ - ΟΧΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ» Δράση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

ΚΚΕ: Να διεκδικήσει η νέα γενιά τα σύγχρονα δικαιώματά της, λέγοντας όχι σε όλα τα ναρκωτικά, απαιτώντας μέτρα και όχι κοροϊδία, για να μπορούν όλοι οι χρήστες να έχουν δικαίωμα στη θεραπεία και όχι στη φυλακή και στις πιάτσες, κρατικές και μη, και όλοι οι νέοι δικαίωμα στην πρόληψη

Ενώ τα στοιχεία δείχνουν κατακόρυφη άνοδο της χρήσης στις συνθήκες κρίσης του καπιταλισμού, την ίδια ώρα, τα στεγνά προγράμματα με κομμένη κατά 50% την επιχορήγηση δεν μπορούν να φτιάξουν νέα προγράμματα, τελείως αναγκαία. Τα 72 Κέντρα Πρόληψης είναι χωρίς θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας και υποχρηματοδοτούμενα. Οσο δε για την επανένταξη των χρηστών, ούτε λόγος. Οι χρήστες σέρνονται σταθερά στις πιάτσες στο κέντρο της Αθήνας και σ' όλη την Ελλάδα, οι χρήστες μεθαδόνης αυξάνονται, ο δε δήμαρχος της Αθήνας φτιάχνει χώρους προς διευκόλυνση της χρήσης ναρκωτικών (φέρε τη δόση σου να σου δώσω σύριγγα). Οι ιδιώτες ετοιμάζονται να βγάλουν χρήμα από τη δυστυχία των εξαρτημένων ανθρώπων. Αυτή είναι η πολυδιαφημιζόμενη επίσημη πολιτική «μείωσης της βλάβης», της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου».


ΣΕΛ.  16  -  17

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Αύριο η πανελλαδική απεργία

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν αύριο οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό σε όλη τη χώρα, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας χωρίς μείωση μισθών και δικαιωμάτων. Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα έχει οριστεί στις 10 το πρωί στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.


ΣΕΛ.  10

Μεγάλο ψέμα

Το μεγαλύτερο ψέμα της νέας συγκυβέρνησης είναι ότι δε θα μειωθούν οι μισθοί, δε θα υπάρξουν νέοι φόροι για το λαό, όταν η στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου που υπηρετεί είναι η δραστική μείωση του μέσου μισθού, η ισοπέδωση των εργασιακών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η διεύρυνση των φοροαπαλλαγών του μεγάλου κεφαλαίου. Για να σταματήσει η εξαθλίωση του λαού, η μείωση των μισθών, χρειάζεται να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που επιτρέπουν τις επιχειρησιακές - ατομικές συμβάσεις, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την εκ περιτροπής εργασία, το πολύμορφο καθεστώς μαύρης εργασίας και ειδικά για τους νέους. Το εργατικό εισόδημα ληστεύεται κυριολεκτικά από τους εξοντωτικούς φόρους, την ακρίβεια, το τεράστιο κόστος για φάρμακα, Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Για να σταματήσει η μείωση των συντάξεων πρέπει να καλυφθούν άμεσα τα τεράστια ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία, που δημιούργησε το «κούρεμα» και η χρόνια ληστεία από τις κυβερνήσεις και την πλουτοκρατία. Η επαναδιαπραγμάτευση των όρων των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης είναι μια αναγκαστική προσαρμογή που επιβάλλει το βάθεμα της κρίσης στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη. Η όποια επιμήκυνση δε θα φέρει ανακούφιση, ενώ δε θα σταματήσει τη νέα χρεοκοπία. Χρειάζεται επειγόντως ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές συνοικίες, ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί την ΕΕ και τους μεγάλους επιχειρηματίες, φορτώνει τις συνέπειες της κρίσης στο λαό και εγκλωβίζει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, διαμάχες και πολέμους.



ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Πλατιά σύσκεψη τη Δευτέρα 2 Ιούλη

ΣΕΛ.  11
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ
Συρρίκνωση των παιδικών σταθμών

ΣΕΛ.  15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Νέα επίθεση σε όλη την ΕΕ

ΣΕΛ.  13
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕΠΕ
Μεγάλες μειώσεις μισθών

ΣΕΛ.  12
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ
Μήνυση κατά της Λ. Κανέλλη

ΣΕΛ.  9
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες

ΣΕΛ.  28
ΚΚΕ
Τα μνημόνια αποτέλεσμα της κρίσης

Το βάθεμα της κρίσης στην Ευρωζώνη και η προσφυγή της Ισπανίας στο μηχανισμό στήριξης έρχονται να καταδείξουν ότι τα μνημόνια είναι το αποτέλεσμα και όχι η αιτία που προκαλεί την κρίση και τα αδιέξοδα της ΕΕ. Γι' αυτό οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ελπίζουν ούτε στην αναδιαπραγμάτευση των μνημονίων ούτε ότι η αντιδραστική ΕΕ μπορεί να γίνει φιλολαϊκή, αλλά να εμπιστευτούν τη δύναμή τους.


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ