ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Μάη 2012
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Ευχές πριν... την πρόκληση

Τις τελευταίες ευχές επί ελληνικού εδάφους έδωσαν χτες οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού πριν την μάχη του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας

Icon

Τις τελευταίες ευχές επί ελληνικού εδάφους έδωσαν χτες οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού πριν την μάχη του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας
Λίγο πριν την αναχώρησή τους για την Κωνσταντινούπολη, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Στράτος Περπέρογλου και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους από πλευράς Παναθηναϊκού, και Ντούσαν Ιβκοβιτς, Κώστας Παπανικολάου και Γιώργος Πρίντεζης από πλευράς Ολυμπιακού βρέθηκαν στα γραφεία του ΟΠΑΠ για να τοποθετηθούν ενόψει του φάιναλ φορ («Final 4») της Ευρωλίγκας που αρχίζει την Παρασκευή. Ο «Ζοτς» τόνισε ότι οι «πράσινοι» θέλουν να αποκλείσουν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και να βρεθούν τον τελικό της διοργάνωσης για να υπερασπιστούν το στέμμα του πρωταθλητή Ευρώπης, ωστόσο διευκρίνισε ότι είναι μεγάλο επίτευγμα που βρίσκονται εκεί μαζί με τον Ολυμπιακό. Από την πλευρά του ο «Ντούντα» στάθηκε στις καλές σχέσεις των παικτών των δύο ομάδων, έδειξε αισιόδοξος για την ομάδα του, ενώ σχολίασε ότι και οι δύο ομάδες προκρίθηκαν δίκαια στο φάιναλ φορ. Από πλευράς παικτών «ερυθρολεύκων» ο Πρίντεζης τόνισε ότι καθοριστικό ρόλο θα παίξει το γεγονός σε τι μέρα θα βρεθεί η κάθε ομάδα, ενώ ο συμπαίκτης του Παπανικολάου επισήμανε πως δεν χρειάζεται άγχος. Οι «πράσινοι» Γιασικεβίτσιους και Περπέρογλου μίλησαν για τη σημασία που έχουν η αυτοσυγκέντρωση και η προσοχή στις λεπτομέρειες.

ΠΟΛΟ
Ωρα ημιτελικών

Στην τελική ευθεία μπαίνει από σήμερα το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών με τη διεξαγωγή των πρώτων αγώνων για την ημιτελική φάση των πλέι οφ. Σε αυτήν θα αγωνιστούν η Βουλιαγμένη κόντρα στον Παναθηναϊκό (19.00) και ο Ολυμπιακός με αντίπαλο τη Χίο (17.00) με ΝΟΒ και «ερυθρόλευκους» να θεωρούνται τα φαβορί για την είσοδό τους στον τελικό. Υπενθυμίζεται ότι η πρόκριση κρίνεται στις 2 νίκες, ενώ το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση 3ου παιχνιδιού το έχουν οι σημερινοί γηπεδούχοι, αφού τερμάτισαν πιο ψηλά στη βαθμολογία.

  • Χίος - Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη είναι τα ζευγάρια των δύο ημιτελικών του 13ου φάιναλ φορ του Κυπέλλου πόλο ανδρών (18-19 Μάη, Αργοστόλι), όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση στα γραφεία της ΚΟΕ.
ΠΑΟ
Σήμερα το νέο ΔΣ

Σε νέα φάση διέρχεται η μάχη συμφερόντων που παίζεται με σκοπό τη διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Χτες έγινε η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ που όρισε 20μελές Διοικητικό Συμβούλιο, με τον Γ. Αλαφούζο να υπόσχεται προσπάθεια και να κάνει λόγο για τα αρχικά 4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Aνδρέας Βγενόπουλος τον στήριξε απόλυτα. Η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ολοκληρώθηκε έπειτα από δύο ώρες και ορίστηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα συγκροτηθεί σήμερα το πρωί σε Σώμα.

SUPER LEAGUE

Αποκλεισμό δυο ετών από κάθε αθλητική δραστηριότητα - που ουσιαστικά σημαίνει το τέλος της καριέρας του αφού είναι 37 χρονών - επέβαλε η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, στον Πολυχρόνη Βεζυρίδη. Ο τερματοφύλακας της ΠΑΕ ΟΦΗ τιμωρήθηκε γιατί «από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το Β' δείγμα, στο οποίο ανιχνεύθηκε η ουσία κοκαΐνη, το οποίο θεωρείται οριστικό». Αθωώθηκε η κλητική ομάδα.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Τριτσώνης στην Τούμπα

Ο Σταύρος Τριτσώνης ορίστηκε να σφυρίξει στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής των play off μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού στην Τούμπα. Ο Τάσος Κάκος στο ΑΕΚ - Ατρόμητος στο ΟΑΚΑ.

Οι δύο αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένες για την ερχόμενη Πέμπτη με τον αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο να ανοίγει την αυλαία στις 17.45 και αυτόν της Θεσσαλονίκης να ολοκληρώνει το πρόγραμμα στις 20.00.

ΒΟΛΕΪ
Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις

Μετά την προχτεσινή (7/5) ανακοίνωση της αντρικής ομάδας βόλεϊ του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, με την οποία ενημέρωσε πως λόγω οικονομικών δυσκολιών θα αγωνιστεί του χρόνου στο Τσάλεντζ Καπ και όχι στο Τσάμπιονς Λιγκ (δικαιούται τη θέση ασχέτως τι θα γίνει στον 5ο τελικό, αφού η Ελλάδα εκπροσωπείται με 3 ομάδες) χτες ήρθε αυτή της γυναικείας ομάδας του Ηρακλή Κηφισιάς, με την οποία δήλωσε ότι αποχωρεί από την Ευρώπη, καθώς δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα έξοδα. Με ανακοίνωση που εξέδωσε γνωστοποίησε την απόφασή της να μη συμμετάσχει στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών για τη σεζόν 2012-13, για λόγους οικονομικούς, αφού δεν βρήκε λύσεις πριν τις ημερομηνίες που είχε θέσει η Ομοσπονδία για να δηλώσουν οι ομάδες τη συμμετοχή τους.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Στην τελική ευθεία

Αρχίζουν σήμερα τα play offs στην Α1 κατηγορία των ανδρών στο χάντμπολ, με κυρίαρχο διακύβευμα την ανάδειξη του πρωταθλητή. Αδιαφιλονίκητο φαβορί ο (πρώτος και αήττητος στην κανονική περίοδο) Διομήδης Αργους, που στα τρία ματς, στην έδρα του, χρειάζεται ισάριθμους πόντους για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, που συγκρούονται μεταξύ τους, θέλουν νίκη για να διατηρήσουν τις όποιες ελπίδες έχουν για να στεφθούν πρωταθλητές. Στο μίνι τουρνουά η βαθμολογία είναι: Διομήδης Αργους 20, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ 16, ΑΣΕ Δούκα 13. Να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας μειονεκτεί ο Διομήδης. Το πρόγραμμα της αυλαίας (18.00): Διομήδης - Δούκας, ΑΕΚ - ΠΑΟΚ.

FOOTBALL LEAGUE
Εξοδος κινδύνου

Επικίνδυνες αποστολές έχουν οι δυο πρωτοπόροι της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE στα πλαίσια της 30ής αγωνιστικής. Η Βέροια θα αγωνιστεί στη Φυλή με το Θρασύβουλο, ενώ στη Λάρισα η ομώνυμη ομάδα θα υποδεχτεί τον δεύτερο του πίνακα Πανθρακικό. Σημαντικό είναι και το ματς στο «Ελ Πάσο» όπου η Καλλιθέα θα αντιμετωπίσει τον Πιερικό. Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα: Ηρακλής Ψαχνών - Παναχαϊκή, Φωκικός - Σέρρες, Επανομή - Καλλονή, Αγρ. Αστέρας - Βύζας, Θρασύβουλος - Βέροια, Καλλιθέα - Πιερικός (17.00 OTE TV), Λάρισα - Πανθρακικός (19.30 ΟΤΕ ΤV). Oι αγώνες αρχίζουν στις 17.00.

FOOTBALL LEAGUE 2

Στο Ελληνικό δοκιμάζεται ο πρωτοπόρος Απόλλωνας στον 1ο όμιλο σήμερα απέναντι στον Κεραυνό Γλυφάδας. Στον 2ο όμιλο ο Εθνικός Γαζώρου που οδηγεί την κούρσα θα υποδεχτεί τον Οδυσσέα. Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής: 1ος ΟΜΙΛΟΣ: Πανηλειακός - Ζάκυνθος, Καλαμάτα - Αστέρας Μαγούλας, Κεραυνός Γλυφάδας - Απόλλωνας, Χανιά - Προοδευτική, Ρούβας - Ηλυσιακός (16.45). Ρεπό ο ΠΑΟ Ρουφ. 2ος ΟΜΙΛΟΣ: Εθνικός Γαζώρου - Οδυσσέας, Νίκη Βόλου - Καλαμαριά, Τύρναβος - Βατανιακός, ΑΕΠ Ηρακλής - Δόξα Κρανούλας, Αετός Σκύδρας - Οικονόμος, Μέγας Αλέξανδρος - Τηλυκράτης. Οι αγώνες στους δυο ομίλους αρχίζουν στις 17.00.

EUROPA LEAGUE
Ισπανική υπόθεση

Ισπανική υπόθεση είναι ο σημερινός τελικός του EUROPA LEAGUE που θα διεξαχθεί στο Βουκουρέστι. Στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας (21.45, ΑΝΤ1) η Ατλέτικο Μαδρίτης θα κοντραριστεί με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και το σίγουρο είναι ότι το τρόπαιο θα πάει στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου.

Ξεκινώντας από την τυπικά γηπεδούχο ομάδα της Μαδρίτης ο τεχνικός της, Ντιέγκο Σιμεόνε, επισήμανε πως η ταχύτητα και η συγκέντρωση θα είναι τα κλειδιά για τον τελικό του Europa League. Ο προπονητής τόνισε πως η Μπιλμπάο είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, ο οποίος παίζει πάντα με το δικό της - γρήγορο - στιλ, ανεξάρτητα από το είδος της αναμέτρησης. Καταλήγοντας είπε πως οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες αφού και οι δυο ομάδες γνωρίζουν καλά η μια την άλλη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα λεγόμενα του προπονητή της Μπιλμπάο, Μαρσέλο Μπιέλσα, που τόνισε ότι δεν υπάρχει φαβορί και όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Μάλιστα, δήλωσε ότι όποιος και να είναι ο νικητής κερδισμένο θα είναι το ισπανικό ποδόσφαιρο.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γερμανός Βόλφαγκ Σταρκ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ