Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 4 Δεκέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11128

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Η «κοσμογονία»
της
Ρωσικής Πρωτοπορίας

Photodiffraction

Την «αφρόκρεμα» του πολύπτυχου καλλιτεχνικού κινήματος που έπαιξε ρηξικέλευθο ρόλο στη σύγχρονη παγκόσμια τέχνη, την οποία επηρεάζει μέχρι σήμερα, και έγινε ευρύτερα γνωστό με τον τίτλο Ρωσική Πρωτοπορία, θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το αθηναϊκό κοινό μέσα από τη μεγάλη έκθεση «Το Σύμπαν της Ρωσικής Πρωτοπορίας: Τέχνη και Εξερεύνηση του Διαστήματος, 1900 - 1930», που πραγματοποιείται στο Ιδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

Η πολύ σημαντική αυτή έκθεση παρουσιάζει την τέχνη που πυροδοτήθηκε από την εξέλιξη της επιστήμης, της τεχνολογίας, από την έκρηξη της βιομηχανικής ανάπτυξης και που είχε αναφορά στην κατάκτηση του Διαστήματος από τον τότε άνθρωπο... Τον άνθρωπο που άνοιγε τα φτερά του για την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας, που έβαζε την επιστήμη και την πρόοδο, τη βιομηχανική ανάπτυξη και την τεχνολογία στην υπηρεσία της κοινωνίας, που αγωνιζόταν για την απελευθέρωση από τις αλυσίδες της καταπίεσης του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής.


ΣΕΛ.  4   -   5


Ο δικός μας Λόρκα

Αναφορά στο «ταξίδι» του μεγάλου Ισπανού ποιητή στο ελληνικό τραγούδι, με αφορμή τη μουσική παράσταση «Λούζεται η αγάπη μου... ».


ΣΕΛ.  6
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Ο έχων πληρώνει και αθλείται

Καταργούν στην ουσία την επιχορήγηση των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων και προωθούν την αυτοδιαχείρισή τους...


ΣΕΛ.  7
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Αποστολή ρομποτικού οχήματος στον Αρη

Με πλούσιο επιστημονικό εξοπλισμό για την ανακάλυψη μικροβιακής ζωής, το αμερικανικό «Επιστημονικό Εργαστήριο του Αρη» κατευθύνεται ήδη προς τον κόκκινο πλανήτη.


ΣΕΛ.  9
«Αιμοδοσία» της «πολιτιστικής» βιομηχανίας

Εργαλείο στήριξης του «πολιτιστικού» κεφαλαίου σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης αποτελεί η νέα «έμπνευση» της ΕΕ, που ακούει στο όνομα «Δημιουργική Ευρώπη».


ΣΕΛ.  3
ΓΥΝΑΙΚΑ
Στη μέγκενη οι παροχές για τον τοκετό

Τα πάνω κάτω φέρνει η αντιλαϊκή επίθεση, όσον αφορά στον τοκετό και τις σχετικές με αυτόν παροχές των ασφαλιστικών ταμείων προς τις ασφαλισμένες.


ΣΕΛ.  16

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ