Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11127

Ολοι την Τρίτη στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ έξω από τις Εφορίες

ΣΕΛ.  8  -  9
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ «ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ»
Να μην πληρώσει κανείς το χαράτσι της ΔΕΗ, να καταργηθεί για όλους

ΣΕΛ.  6  -  7

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ο αγώνας στη «Χαλυβουργία»
  • Στις 50 οι απολύσεις, μετά και τις 16 νέες που έκανε χτες η εργοδοσία
  • Ενωμένοι οι απεργοί απαντούν: Θα γυρίσουμε πίσω νικητές!
  • Ολοι αύριο στη συναυλία αλληλεγγύης έξω από το εργοστάσιο στις 11 π.μ.
  • Αδίστακτο το κεφάλαιο συντρίβει τις ζωές όλο και περισσότερων εργατικών οικογενειών. Η «Χαλυβουργία» καταγράφει αυξημένα κέρδη, αλλά αυξάνονται οι εργάτες που πετάει στο δρόμο, καταδικάζοντας τις οικογένειές τους στην ανέχεια απαιτώντας ταυτόχρονα δραστική μείωση μισθών και εκ περιτροπής εργασία.
  • Τη Δευτέρα, το Σωματείο διοργανώνει ανοιχτή σύσκεψη στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, στην οποία καλεί σωματεία, συλλόγους, φορείς να συμμετάσχουν και να συντονίσουν ενιαία δράση ενάντια στη συνολικότερη επίθεση που δέχονται εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα.

ΣΕΛ.  17

ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Νέα μείωση κλινών - κίνδυνος για την υγεία του λαού

Ξανά στο κρεβάτι του Προκρούστη μπήκαν οι κλίνες των δημόσιων νοσοκομείων με την απόφαση τροποποίησης της παλιότερης απόφασης για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων. Οι κλίνες μειώνονται κατά 11.423 σε σχέση με τις αρχικώς καταγεγραμμένες οργανικές κλίνες.


ΣΕΛ.  15

ΛΑ.Ο.Σ. υπερασπίζει Πάγκαλο

«Ο κ. Πάγκαλος λέει μερικές αλήθειες, αλλά τις λέει με λάθος γλώσσα. Ετσι εξαφανίζεται η ουσία αυτών που έχει να πει. Αυτή τη στιγμή τα άκρα δεν δείχνουν τη διάθεση να βοηθήσουν τον τόπο να βγει από το βάραθρο, τουναντίον, προσπαθούν να ακυρώσουν κάθε προσπάθεια εξόδου από το αδιέξοδο»... δηλαδή για τη σωτηρία του κεφαλαίου να υποταχτεί ο λαός στο σφάξιμο που του κάνουν. Ποιος τα λέει αυτά; Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. συμπαραστεκόμενος στον Θ. Πάγκαλο που είπε για τους λαϊκούς ανθρώπους που αγωνίζονται ενάντια στα χαράτσια, αρνούμενοι να πληρώσουν αυτοί το κρατικό χρέος που δημιούργησαν κυβερνήσεις και μονοπώλια, και παλεύουν για αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ, ότι «...αυτοί είναι κομμουνιστές, φασίστες ή ηλίθιοι», ταυτίζοντας φασισμό και κομμουνισμό. Αλλη μια απόδειξη ότι Πάγκαλος - Καρατζαφέρης, από τη μαύρη κυβερνητική συμμαχία των μονοπωλίων, είναι συνοδοιπόροι στον αντικομμουνισμό. Αυτοί, όπως και η αστική τάξη, στην οποία ανήκουν, είναι αδίστακτοι και αποφασισμένοι για την εξόντωση της εργατικής τάξης, του λαού. Εδώ επίσης ισχύει το «όμοιος ομοίω αεί πελάζει» ή πιο λαϊκά «όμοιος τον όμοιο αγαπά κι η κοπριά τα λάχανα»... Ο λαός έχει πλέον πείρα για το ρόλο κομμάτων στα οποία ανήκουν αυτοί οι σταυροφόροι του αντικομμουνισμού. Εχει τη δύναμη να ανατρέψει τα κόμματα και την εξουσία των μονοπωλίων.



NΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Ενάντια στο πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα

ΣΕΛ.  16
Αύριο Κυριακή η εκδήλωση στο Γοργοπόταμο

ΣΕΛ.  20
ΝΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μπροστά στην Οικονομική Εξόρμηση

ΣΕΛ.  3
ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Αξιώνουν φορολογική ασυλία

ΣΕΛ.  18
ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΕΕ
Εφιάλτης για τους λαούς

ΣΕΛ.  10
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ
Κινητοποίηση σήμερα από τη ΣΕΑΑΝ

ΣΕΛ.  15
ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ
Προδιαγεγραμμένο έγκλημα

ΣΕΛ.  8

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ