ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Γενάρη 2011
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική η διαγραφή της δημοσιογράφου του «Ρ»

Ως απαράδεκτη και αντιδημοκρατική καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, την απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΜ-Θ να διαγράψει την δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» και στέλεχος του ΚΚΕ Αννα Ανανιάδου, για 10 μήνες, επειδή στις 17 Δεκέμβρη του 2009 συμμετείχε στην απεργία του ΠΑΜΕ και στην παρέμβαση που πραγματοποίησε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 για να βγάλει στον αέρα τη φωνή των εργατών.

Θυμίζουμε ότι η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ παρέπεμψε την δημοσιογράφο του «Ρ» στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο το οποίο αποφάσισε την ποινή της 10μηνης διαγραφής. Η Α. Ανανιάδου προσέφυγε κατά της απόφασης στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο απέρριψε την έφεσή της.

Στην ανακοίνωσή της, η ΚΟΘ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός είναι επικίνδυνος για τα δικαιώματα και τους αγώνες των εργαζομένων. Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ θεωρεί ότι όχι μόνο δεν πρέπει να απεργεί κανείς, αν η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ ή της ΕΣΗΕΜ-Θ δεν το επιτρέπει, αλλά πρέπει να τιμωρείται κιόλας.

Κατά την πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜ-Θ, θίγεται η ελευθεροτυπία, όταν γίνεται κατορθωτό, με αγωνιστική παρέμβαση, να περνάει σε δελτίο ειδήσεων και η άποψη των εργαζομένων, του ΠΑΜΕ, για μερικά δευτερόλεπτα. Την καταπάτηση του δικαιώματος στην πληροφόρηση, τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τα δελτία ειδήσεων των κρατικών και ιδιωτικών καναλιών δεν κατάφεραν να τη διαπιστώσουν. Ούτε μπόρεσαν στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο να αντιληφθούν ότι η προπαγάνδα των καναλιών σπιλώνει την απεργία, τον αγώνα της εργατικής τάξης και του λαού και πάντοτε συμβαδίζει με τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών που κατέχουν τα μέσα ενημέρωσης.

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καταγγέλλει τη δίωξη της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης της Αννας Ανανιάδου. Καλεί τους δημοσιογράφους, τους εργαζόμενους, όλο το λαό να καταδικάσει την προσπάθεια για τρομοκράτηση των εργαζομένων, που διώκει αγωνιστές και απεργούς, βγάζει παράνομες απεργίες και διαδηλώσεις.

Σε αυτόν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σήμερα και της ΝΔ παλιότερα, οι αποφάσεις της ΕΕ και των κομμάτων που την αποδέχονται και ακολουθούν τον ευρωμονόδρομο βρίσκονται και οι φιγούρες μιας μικρής μερίδας δημοσιογράφων. Αυτών που έχουν ταχθεί να υπηρετούν την πλουτοκρατία και όχι την αλήθεια και τους εργαζόμενους.

Η πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη της δημοσιογράφου του "Ριζοσπάστη" αξίζει μόνο την καταδίκη από το λαό, από τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς, από κάθε άνθρωπο που υπερασπίζεται τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες».

Ανακοίνωση της ΕΓ του ΠΑΜΕ

Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε και η ΕΓ του ΠΑΜΕ.

«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ με αγανάκτηση και οργή καταγγέλλει το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ που επέβαλε ποινή 10μηνης διαγραφής από την ΕΣΗΕΜ-Θ στην δημοσιογράφο του "Ριζοσπάστη" Αννα Ανανιάδου επειδή στις 17/12/2009 απήργησε!!! Συμμετέχοντας στην 24ωρη πανεργατική απεργία που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, αλλά και για το λόγο ότι συμμετείχε σε συμβολική παρέμβαση που έκαναν απεργοί τότε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 απ' όπου μετέδωσαν τις διεκδικήσεις της απεργιακής κινητοποίησης.

Η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜ-Θ στην πρεμούρα της να υπηρετήσει απόλυτα κυβέρνηση και εργοδοσία και τις αντιλαϊκές - αντεργατικές επιλογές τους, αλλά και για να δώσει τα διαπιστευτήριά της σε όλους αυτούς, αποβάλλει το όποιο φύλλο συνδικαλιστικής συκής έχει και μεταβάλλεται απροκάλυπτα στο χειρότερο διώκτη των μελών της. Προβαίνει έτσι σε μια ακραία, αυταρχική, τρομοκρατική ενέργεια και διαμηνύει σε όλα τα μέλη της ότι δεν μπορούν να έχουν το δικαίωμα να απεργούν με άλλους φορείς και ιδιαίτερα με το ΠΑΜΕ, όταν η ίδια αδρανεί και με την απραξία της στηρίζει την κυβέρνηση !!! Αναμασά όλη την κυβερνητική προπαγάνδα περί ελευθεροτυπίας, που τάχατες θίχτηκε από τη συνεπή αγωνιστική στάση της δημοσιογράφου, ενώ η ίδια (η ΕΣΗΕΜ-Θ) με την αποσιώπηση και κατασυκοφάντηση των αγώνων προάγει την ελευθερία.

Μετά από όλα αυτά, τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ και γενικότερα εύλογα κατανοούν ότι "άμα έχουν τέτοιους φίλους, τέτοια συνδικαλιστικά όργανα, τι τους θέλουν τους εχθρούς". Γι' αυτό θα δώσουν την πρέπουσα απάντηση και σε αυτήν την πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΣΗΕΜ-Θ και στα αφεντικά της, στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στο κεφάλαιο, στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, δυναμώνοντας το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ.

Η μαζική, δυναμική συμμετοχή τους με τα μπλόκα του ΠΑΜΕ στη νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 10 Φλεβάρη θα 'ναι μια πρώτη καλή απάντησή τους».

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
«Πράσινο φως» στις απολύσεις 150 εργαζομένων

Το πράσινο φως στις απολύσεις 150 εργαζομένων άναψε με χτεσινή της απόφαση η πλειοψηφούσα δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα, υλοποιώντας στο ακέραιο την πολιτική της κυβέρνησης, του μνημονίου και του «Καλλικράτη». Οι εργαζόμενοι της πρώην δημοτικής επιχείρησης της ΑΔΕΙ, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν στις 31/12/2010 πετιούνται στο δρόμο με ευθύνη και της δημοτικής αρχής του ΠΑΣΟΚ που αρνήθηκε συνειδητά να παρθεί σχετική απόφαση για συνέχιση της εργασίας των εργαζομένων.

Ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος και η παράταξή του στάθηκε απέναντι από τους εργαζόμενους, επαναλαμβάνοντας τα γνωστά περί διάτρητων και μη σύννομων συμβάσεων που συμπλήρωνε η προστασία και υπακοή του στους νόμους του αστικού κράτους και της αντιλαϊκής πολιτικής που εντείνει μέσα και από τον «Καλλικράτη» το χτύπημα στην εργασία και συνολικά στα λαϊκά δικαιώματα.

Τις διαχρονικές και κοινές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είτε ως δημοτική αρχή, είτε ως αντιπολίτευση κατάγγειλε ο επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Τάκης Τασιούλας. Επισήμανε πως το δικαίωμα στην εργασία είναι αδιαπραγμάτευτο και απαίτησε να ληφθεί σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για συνέχιση της δουλειάς, μονιμοποίησης χωρίς όρους και προϋποθέσεις των εργαζομένων.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε ψηφίστηκε από την πλειοψηφούσα δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ η σύσταση επιτροπής για να εξεταστούν οι φάκελοι των συμβασιούχων και να αποσταλούν οι συμβάσεις προς έγκριση στην Περιφέρεια και το ΑΣΕΠ με τους εργαζόμενους να είναι ουσιαστικά στον αέρα, αφού ακόμη και στο ενδεχόμενο προκήρυξης όλων των σχετικών θέσεων από τον ΑΣΕΠ δε σημαίνει και αυτόματα πως θα προσληφθούν οι παραπάνω 150 εργαζόμενοι που δουλεύουν εδώ και 7 χρόνια σε υπηρεσίες του Δήμου.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πήραν τη δέσμευση ότι θα πληρωθούν

Μετά από κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ

Τη δέσμευση του δημάρχου Θεσσαλονίκης ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν ολόκληρο το μισθό τους τη Δευτέρα, απέσπασε, χτες, μέσα από τη δυναμική κινητοποίηση, που πραγματοποίησε στο δημαρχείο, το ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ. Θυμίζουμε ότι μόλις πριν λίγες μέρες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών ξεκαθάρισαν ότι εξαιτίας «παραλείψεων» και «νομικών κωλυμάτων» στο δεύτερο 15ήμερο του Γενάρη δε θα πληρωθεί μέρος του μισθού των εργαζομένων (295 ευρώ) κι ότι αυτά τα ποσά θα καταβληθούν μετά από 3 μήνες.

Η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία», η παράταξη του ΠΑΜΕ αντέδρασε άμεσα καλώντας το δήμαρχο Θεσσαλονίκης με απόφασή του, όπως έχει το δικαίωμα, κόντρα και στα «νομικά κωλύματα» που επικαλείται, να δώσει εντολή να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Και χτες με τη δυναμική κινητοποίηση, ανάγκασαν το Δήμαρχο να δεσμευτεί ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν τα χρήματά τους τη Δευτέρα. Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους στο δήμο, σε αγωνιστική ετοιμότητα. Και δηλώνει ότι αν δεν καταβληθεί ολόκληρος ο μισθός τη Δευτέρα 17/01, θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα στις 4 μ.μ. στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Πρωτοβουλία συντονισμού της δράσης

Ευρεία σύσκεψη για το συντονισμό της δράσης και της οργάνωσης της αντίστασης των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων και των μικρών ΕΒΕ, ενάντια στη νέα επιχείρηση κατάργησης της Κυριακής - αργίας, οργανώνουν τη Δευτέρα, 17 Γενάρη, στις 6 το απόγευμα, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία του εμπορίου και των υπηρεσιών, η Γραμματεία ΠΑΜΕ Εμπορίου - Υπηρεσιών και η ΠΑΣΕΒΕ. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Εκδήλωση - σύσκεψη για την ιδιωτικοποίηση

Εκδήλωση - σύσκεψη με θέμα «Η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και οι επιπτώσεις στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα - Μορφές δράσης και οργάνωσης των εργαζομένων», οργανώνει η Γραμματεία Σιδηροδρομικών του ΠΑΜΕ, την Τρίτη 18 Γενάρη, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγίας Φιλοθέης 5β, πίσω από τη Μητρόπολη Αθηνών). Στη Σύσκεψη θα παρευρεθούν: ο Alex Gordon, πρόεδρος του RMT, Συνδικάτου Μεταφορών Μ. Βρετανίας και ο Jose Manuel Rodrigues de Oliveira, από το Συνδικάτο Σιδηροδρόμων της CGTP - In Πορτογαλίας και πρόεδρος της TUI - Transport (Διεθνής Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Μεταφορών).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ