Σάββατο 15 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική η διαγραφή της δημοσιογράφου του «Ρ»

Ως απαράδεκτη και αντιδημοκρατική καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, την απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΜ-Θ να διαγράψει την δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» και στέλεχος του ΚΚΕ Αννα Ανανιάδου, για 10 μήνες, επειδή στις 17 Δεκέμβρη του 2009 συμμετείχε στην απεργία του ΠΑΜΕ και στην παρέμβαση που πραγματοποίησε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 για να βγάλει στον αέρα τη φωνή των εργατών.

Θυμίζουμε ότι η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ παρέπεμψε την δημοσιογράφο του «Ρ» στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο το οποίο αποφάσισε την ποινή της 10μηνης διαγραφής. Η Α. Ανανιάδου προσέφυγε κατά της απόφασης στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο απέρριψε την έφεσή της.

Στην ανακοίνωσή της, η ΚΟΘ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός είναι επικίνδυνος για τα δικαιώματα και τους αγώνες των εργαζομένων. Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ θεωρεί ότι όχι μόνο δεν πρέπει να απεργεί κανείς, αν η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ ή της ΕΣΗΕΜ-Θ δεν το επιτρέπει, αλλά πρέπει να τιμωρείται κιόλας.

Κατά την πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜ-Θ, θίγεται η ελευθεροτυπία, όταν γίνεται κατορθωτό, με αγωνιστική παρέμβαση, να περνάει σε δελτίο ειδήσεων και η άποψη των εργαζομένων, του ΠΑΜΕ, για μερικά δευτερόλεπτα. Την καταπάτηση του δικαιώματος στην πληροφόρηση, τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τα δελτία ειδήσεων των κρατικών και ιδιωτικών καναλιών δεν κατάφεραν να τη διαπιστώσουν. Ούτε μπόρεσαν στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο να αντιληφθούν ότι η προπαγάνδα των καναλιών σπιλώνει την απεργία, τον αγώνα της εργατικής τάξης και του λαού και πάντοτε συμβαδίζει με τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών που κατέχουν τα μέσα ενημέρωσης.

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καταγγέλλει τη δίωξη της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης της Αννας Ανανιάδου. Καλεί τους δημοσιογράφους, τους εργαζόμενους, όλο το λαό να καταδικάσει την προσπάθεια για τρομοκράτηση των εργαζομένων, που διώκει αγωνιστές και απεργούς, βγάζει παράνομες απεργίες και διαδηλώσεις.

Σε αυτόν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σήμερα και της ΝΔ παλιότερα, οι αποφάσεις της ΕΕ και των κομμάτων που την αποδέχονται και ακολουθούν τον ευρωμονόδρομο βρίσκονται και οι φιγούρες μιας μικρής μερίδας δημοσιογράφων. Αυτών που έχουν ταχθεί να υπηρετούν την πλουτοκρατία και όχι την αλήθεια και τους εργαζόμενους.

Η πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη της δημοσιογράφου του "Ριζοσπάστη" αξίζει μόνο την καταδίκη από το λαό, από τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς, από κάθε άνθρωπο που υπερασπίζεται τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες».

Ανακοίνωση της ΕΓ του ΠΑΜΕ

Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε και η ΕΓ του ΠΑΜΕ.

«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ με αγανάκτηση και οργή καταγγέλλει το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ που επέβαλε ποινή 10μηνης διαγραφής από την ΕΣΗΕΜ-Θ στην δημοσιογράφο του "Ριζοσπάστη" Αννα Ανανιάδου επειδή στις 17/12/2009 απήργησε!!! Συμμετέχοντας στην 24ωρη πανεργατική απεργία που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, αλλά και για το λόγο ότι συμμετείχε σε συμβολική παρέμβαση που έκαναν απεργοί τότε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 απ' όπου μετέδωσαν τις διεκδικήσεις της απεργιακής κινητοποίησης.

Η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜ-Θ στην πρεμούρα της να υπηρετήσει απόλυτα κυβέρνηση και εργοδοσία και τις αντιλαϊκές - αντεργατικές επιλογές τους, αλλά και για να δώσει τα διαπιστευτήριά της σε όλους αυτούς, αποβάλλει το όποιο φύλλο συνδικαλιστικής συκής έχει και μεταβάλλεται απροκάλυπτα στο χειρότερο διώκτη των μελών της. Προβαίνει έτσι σε μια ακραία, αυταρχική, τρομοκρατική ενέργεια και διαμηνύει σε όλα τα μέλη της ότι δεν μπορούν να έχουν το δικαίωμα να απεργούν με άλλους φορείς και ιδιαίτερα με το ΠΑΜΕ, όταν η ίδια αδρανεί και με την απραξία της στηρίζει την κυβέρνηση !!! Αναμασά όλη την κυβερνητική προπαγάνδα περί ελευθεροτυπίας, που τάχατες θίχτηκε από τη συνεπή αγωνιστική στάση της δημοσιογράφου, ενώ η ίδια (η ΕΣΗΕΜ-Θ) με την αποσιώπηση και κατασυκοφάντηση των αγώνων προάγει την ελευθερία.

Μετά από όλα αυτά, τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ και γενικότερα εύλογα κατανοούν ότι "άμα έχουν τέτοιους φίλους, τέτοια συνδικαλιστικά όργανα, τι τους θέλουν τους εχθρούς". Γι' αυτό θα δώσουν την πρέπουσα απάντηση και σε αυτήν την πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΣΗΕΜ-Θ και στα αφεντικά της, στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στο κεφάλαιο, στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, δυναμώνοντας το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ.

Η μαζική, δυναμική συμμετοχή τους με τα μπλόκα του ΠΑΜΕ στη νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 10 Φλεβάρη θα 'ναι μια πρώτη καλή απάντησή τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργία στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη»(2011-06-23 00:00:00.0)
Συντονισμένες αντιδράσεις από πρωτοβάθμια σωματεία(2010-05-14 00:00:00.0)
Επαναληπτικές εκλογές(2009-06-02 00:00:00.0)
Απολύσεις(2004-11-13 00:00:00.0)
Κίνδυνος μαζικών απολύσεων(2001-01-20 00:00:00.0)
Εκλογές για αγωνιστική διοίκηση(1997-01-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ