ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Μάη 2010
Σελ. /40
Πανστρατιά για τις 15 του Μάη

Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ απ' άκρη σ' άκρη στη χώρα έχουν ριχτεί στη μάχη για την πολύμορφη προβολή, την προετοιμασία και την επιτυχία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου του Κόμματος, το Σάββατο 15 του Μάη, στις 12 το μεσημέρι στο Πεδίον του Αρεως, όπου θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Ολες οι Κομματικές Οργανώσεις ξεδιπλώνουν ένα πλούσιο πρόγραμμα πολύμορφων δραστηριοτήτων, για να βουλιάξει το Σάββατο το Πεδίον του Αρεως. Στο συλλαλητήριο έχουν προσκληθεί να χαιρετίσουν εκπρόσωποι του Κόμματος Εργατών Βελγίου, του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας, του Κομμουνιστικού Κόμματος Πορτογαλίας, του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας και του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας.

Οι ριζικές αλλαγές είναι στο χέρι της εργατιάς

Σε καρνάγια της Ζώνης στο Πέραμα περιόδευσε χτες η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και γραμματέας της ΚΟΠ του ΚΚΕ

Από τη συζήτηση με τους εργάτες στα καρνάγια
Από τη συζήτηση με τους εργάτες στα καρνάγια
Για τους εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης είναι χρέος το δικό τους μπλοκ, το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Πεδίον του Αρεως, να είναι από τα πιο μαζικά, δυναμικά και μαχητικά. Αυτή η απαιτητικότητα από τους εργάτες της Ζώνης εκφράστηκε χτες με λόγια καθαρά από την Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της ΚΟ Πειραιά, η οποία περιόδευσε στα καρνάγια Ατσαλάκη και ΕΛΘΩΜ.

Στα δύο καρνάγια κατασκευάζονται δύο φέρι μποτ. Είναι από τις λιγοστές δουλειές που υπάρχουν στη Ζώνη. Στη διάρκεια της συζήτησης με τους εργάτες, η Ελπίδα Παντελάκη αναφέρθηκε στα αίτια που η ανεργία στη Ζώνη έχει χτυπήσει κόκκινο, όταν οι εφοπλιστές αυτή την περίοδο κατασκευάζουν σε ξένα ναυπηγεία κοντά 700 πλοία και συνεχώς κάνουν νέες παραγγελίες. Αίτια που είναι μέρος της σφοδρής ανελέητης επίθεσης που έχει εξαπολυθεί, στο όνομα της κρίσης και των ελλειμμάτων, στο σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων από την κυβέρνηση, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ, ΔΝΤ, με την υποστήριξη της ΝΔ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

«Η αιτία που βασανίζει την εργατική τάξη, ανέφερε, που την καταδικάζει στην ανεργία, τη φτώχεια και την ανέχεια είναι ότι ο πλούτος που παράγει, το μόχθο, τον ιδρώτα, τον καρπώνονται άλλοι. Τα μονοπώλια, οι πολυεθνικές, το μεγάλο κεφάλαιο. Εχουν τα μέσα παραγωγής και γι' αυτό έχουν την εξουσία. Μας επιτίθενται και με τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς τους υπηρέτες, για να γίνει η εργατική δύναμη ακόμα πιο φτηνή και να αυξάνουν τα κέρδη τους».

«Με την οργανωμένη πάλη σας, συστρατευμένοι με το ΠΑΜΕ, με το ΚΚΕ, που είναι το δικό σας Κόμμα, φέρτε την προοπτική της λαϊκής, της δικής σας εξουσίας και λαϊκής οικονομίας πιο κοντά. Για να κάνετε δικά σας τα μέσα παραγωγής. Εσείς τα δουλεύετε. Για να απολαμβάνετε εσείς τον δικό σας κόπο. Δεν είναι μοιραίο η καπιταλιστική εκμετάλλευση. Εχουμε όλες τις δυνατότητες, μπορούμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Ναι, τα θέλουμε όλα και μπορούμε να τα κατακτήσουμε. Είναι στο χέρι μας».

Πλατύ άνοιγμα
Στην Αθήνα
  • Σήμερα Τετάρτη

-- Στις 9 π.μ. στην εταιρεία «ICAP AE» με την Χριστίνα Τσεντούρου

-- Στις 9 π.μ. στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ζωγράφου.

-- Στις 12 το μεσημέρι στο εμπορικό κέντρο «EMBOLI» (Περιστέρι).

-- Στο εργοστάσιο «Κασινάκης», στην «Ηλεκτρονική Αθηνών» στο Αιγάλεω και στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στο Αιγάλεω.

  • Αύριο Πέμπτη

-- Στις 6.15 π.μ., στο γκαράζ του Δήμου Βύρωνα.

-- Στις 6.30 π.μ. στο 2ο ΕΠΑΣ στην Κηπούπολη.

-- Στο «Jumbo» και στο «Hondos Center» στο Αιγάλεω.

  • Την Παρασκευή

-- Στα σούπερ μάρκετ και στα εμπορικά καταστήματα των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου και Ιεράς Οδού (Αιγάλεω) και στο κολυμβητήριο Περιστερίου.

Στη Θεσσαλονίκη
  • Σήμερα Τετάρτη

-- Ο Γιάννης Ζιώγας, στα κοιμητήρια της Θέρμης (6.45 π.μ.)

-- Η Σοφία Καλαντίδου, στο εμπορικό κέντρο «Mediterranean Cosmos» (5.30 μ.μ.)

  • Την Πέμπτη

-- Η Σοφία Καλαντίδου, στην Υπηρεσία Δημοτολογίων του Δήμου Θεσσαλονίκης (7.15 π.μ.).

Συσκέψεις στην Αττική
  • Σήμερα Τετάρτη

-- Στις 11 π.μ. στο εργοστάσιο της ΕΒΟ (Μάνδρα) με τον Μάρκο Αλεξίου.

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Μεγάρων, με τον Αντώνη Χοροζάνη.

Σε Πελοπόννησο - Ζάκυνθο
  • Σήμερα, Τετάρτη

-- Σύσκεψη γυναικών στα γραφεία του Κόμματος στον Πύργο, σύσκεψη οικοδόμων Πύργου και σύσκεψη στην Οινόη. Περιοδείες και συσκέψεις στη Ζάκυνθο σε Κοιλιώμενο, Αγ. Λέοντα, Μαριές, Εξω Χώρα.

Στο πόδι όλη η Θεσσαλία

Για τη μεγάλη «κάθοδο» στην Αθήνα ετοιμάζονται χιλιάδες κομμουνιστές, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τη Θεσσαλία. Οι Κομματικές Οργανώσεις της περιοχής έχουν καταρτίσει και υλοποιούν συγκεκριμένο πρόγραμμα εξορμήσεων, περιοδειών, συγκεντρώσεων και συσκέψεων για την προετοιμασία της μεγάλης κινητοποίησης στις 15 του μήνα.

Κλιμάκια του Κόμματος περιοδεύουν καθημερινά στις πόλεις, στις επαρχίες και τα χωριά της Θεσσαλίας, διαδίδοντας πλατιά την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ και μεταφέροντας το κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Στην πολιτική εξόρμηση παίρνουν μέρος εκατοντάδες στελέχη και μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, μεταφέροντας απ' άκρη σ' άκρη της Θεσσαλίας μήνυμα αγώνα και αισιοδοξίας.

Οι συγκεντρώσεις που έχουν γίνει σε συνοικίες των πόλεων και σε χωριά της υπαίθρου δείχνουν ότι ο κόσμος της βιοπάλης ακούει με προσοχή τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ. Μέρα με τη μέρα, πληθαίνει και ο αριθμός εκείνων που δηλώνουν συμμετοχή στην οργανωμένη κάθοδο στην Αθήνα. Ανάμεσά τους, εργάτες στα εργοστάσια του Βόλου και της Λάρισας, άνεργοι της περιοχής. Μαζί τους, μικρομεσαίοι αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι στους τέσσερις νομούς, που βλέπουν τη μοναδική διέξοδο στην πρόταση συμμαχίας του Κόμματος.

Περιοδείες και πικετοφορίες στον Πειραιά

Για την προπαγάνδιση του συλλαλητηρίου, η ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ διοργανώνει τις παρακάτω περιοδείες:

  • Σήμερα Τετάρτη

-- Η Διαμάντω Μανωλάκου, σε τράπεζες και υπηρεσίες (9 π.μ.).

  • Αύριο Πέμπτη

-- Ο Γιώργος Τούσσας, στα καράβια (6.30πμ).

-- Η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, σε χώρους εργασίας και σε γειτονιές στην Π. Κοκκινιά (9.30 π.μ.)

-- Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (12 μ.).

  • Την Παρασκευή

-- Ο Γιώργος Τούσσας, στο Δήμο Περάματος (6.30 π.μ.).

-- Η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, στο Δημαρχείο Κερατσινίου, στη ΔΕΠΑΚ και τη ΔΗΚΕΠΡΟΚ (11 π.μ.).

-- Η Βέρα Νικολαΐδου, στο Δήμο Κορυδαλλού (6 π.μ.), στο Δημαρχείο Δραπετσώνας (9 π.μ.) και στο ΙΚΑ Δραπετσώνας (10 π.μ.).

Επίσης, οι ΚΟ Δυτικών Συνοικιών Πειραιά διοργανώνουν τις παρακάτω πικετοφορίες:

  • Σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στον Αγ. Μηνά Σαλαμίνας.
  • Την Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Αμφιάλη και, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.
  • Την Παρασκευή 14/5, στις 6.30 μ.μ., στο Δημαρχείο Κερατσινίου, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κοσκινά (πρώην τρίγωνο Εφραιμίδη) και στις 7 μ.μ. από τα γραφεία της ΚΟ Κοκκινιάς (Μ. Αλεξάνδρου και Κομνηνών).
Ομιλίες της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει σε συγκεντρώσεις που διοργανώνουν οι Κομματικές και ΚΝίτικες οργανώσεις στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα:

  • Σήμερα Τετάρτη 12 Μάη, στις 12.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο «Ι. Παναγιωτόπουλος» της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
  • Αύριο Πέμπτη 13 Μάη, στις 12 μ., στο αμφιθέατρο «AULA» της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ομιλίες μελών του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Σήμερα Τετάρτη 12/5, στις 12 μ., στο Πάντειο, θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός.
  • Την Πέμπτη 13/5, στις 12 το μεσημέρι, στο μεγάλο αμφιθέατρο στα ΤΕΙ Χαλκίδας, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.
  • Την Πέμπτη 13/5, στις 11 π.μ., στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (αμφιθέατρο Ιστορικού ), θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός.
  • Την Πέμπτη 13/5, στις 12 μ., στο ΤΕΙ Αρτας (αμφιθέατρο Φυτικής Παραγωγής), θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου.
Δικαίωμα οι λαϊκές διαδηλώσεις

Οπως ενημερώνει με δελτίο Τύπου το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, «αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ζήτησε και πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να εκθέσει άμεσα και στη συγκεκριμένη συγκυρία τις πάγιες θέσεις του ΚΚΕ για το δικαίωμα στις λαϊκές διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις, σε αντίθεση με την προσπάθεια δυσφήμισης και στοχοποίησής τους».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ