ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2010 - 2η έκδοση
Σελ. /28
Σήμερα απεργούμε και οργανώνουμε τη λαϊκή αντεπίθεση

Σήμερα όλοι απεργούμε! Σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι ανταμώνουμε στις πλατείες και στους δρόμους, στις 66 απεργιακές συγκεντρώσεις που έχει ορίσει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σε όλη τη χώρα. Σήμερα κανείς δεν πάει δουλειά. «Νεκρώνουμε» κάθε τόπο εργασίας, ερημώνουμε τα γιαπιά, σβήνουμε τις μηχανές, αδειάζουμε τις σκαλωσιές και τα γραφεία. Απεργούμε και διαδηλώνουμε για τις ανάγκες της τάξης μας, κόντρα σε όσους στηρίζουν την ανάπτυξη των μονοπωλίων. Απεργούμε καταγγέλλοντας και επιστρέφοντας τα ψίχουλα που μας πετούν το κεφάλαιο και οι υπηρέτες του, για να εξαγοράσουν τη σιωπή και τη συναίνεσή μας. Απεργούμε και οργανώνουμε την αντεπίθεση του εργαζόμενου λαού.

Η εργατική τάξη βγαίνει πιο δυνατή από τη σκληρή μάχη της ίδιας της προετοιμασίας της απεργίας, την πρωτοπόρα συμβολή των ταξικών δυνάμεων που οδήγησε στην απόφαση και δράση πάνω από 300 πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις (Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Συνδικάτων) στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, το ξεμπρόστιασμα των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, την αντιπαράθεση με όσους καλούν τους εργάτες να συναινέσουν γιατί - δήθεν - έχουν κοινά συμφέροντα με τις πολυεθνικές. Σ' όλους αυτούς, οι εργάτες και οι εργάτριες δίνουν σήμερα τη δική τους απάντηση, κόντρα στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική, στη λαίλαπα που φέρνει το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - εργοδοσίας - ΕΕ - κομμάτων της πλουτοκρατίας και του «ευρωμονόδρομου». Η ένταση της αντιασφαλιστικής επίθεσης, όπως ανακοινώθηκε και χτες, μαρτυρά την ανάγκη να μη χαθεί ούτε λεπτό, να σπάσει κάθε αυταπάτη, να δυναμώσει τώρα, με κάθε τρόπο, η οργάνωση της πάλης για την αντεπίθεση της εργατικής τάξης. Γι' αυτό και η σημερινή απεργία δεν είναι αγώνας μόνο για το σήμερα, μόνο για την απόκρουση αυτής της αντεργατικής επίθεσης. Είναι κύρια αγώνας για το αύριο. Αγώνας για την οργάνωση της αντεπίθεσης των εργαζομένων, για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Βασική προτεραιότητα γι' αυτό είναι να δυναμώσουν ο ταξικός προσανατολισμός των αγώνων, η ταξική ενότητα και αλληλεγγύη των εργαζομένων, κόντρα στις ξεπουλημένες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που καλούν σε «ενότητα» με τα μονοπώλια. Γι' αυτό και πρέπει να απομονωθούν, να τους γυρίσουν μαζικά οι εργάτες την πλάτη, να ηττηθούν ιδεολογικά και πολιτικά στη συνείδηση των εργατών.

Στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις καλούν, μεταξύ άλλων, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, δεκάδες ακόμα μαζικοί φορείς του λαϊκού κινήματος, αναδεικνύοντας ότι περισσότερο από ποτέ άλλοτε, σήμερα, η πάλη ενάντια στα μονοπώλια αποτελεί προϋπόθεση για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Χτες, τη συμμετοχή τους στην απεργία ανακοίνωσαν ακόμα: Στη Σάμο, η Ενωση Χειριστών Μηχανημάτων Σάμου και το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Καρλοβάσου. Στην Πάτρα, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και το Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών Αχαΐας. Σε Κεφαλονιά - Ιθάκη, ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών και Κλιματιστικών Εργων.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Kατεβάζουν ρολά σε όλη τη χώρα

Ενώνουν τη δύναμή τους μ' αυτήν των εργατών, παλεύουν για το σήμερα και το αύριο

Απάντηση σε όλο το φάσμα της αντιλαϊκής επίθεσης αποτελεί η σημερινή απεργία
Απάντηση σε όλο το φάσμα της αντιλαϊκής επίθεσης αποτελεί η σημερινή απεργία
«Κατεβάζουν τα ρολά», σήμερα Τετάρτη, 10 του Φλεβάρη οι αυτοαπασχολούμενοι, μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι όλης της χώρας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των ΕΒΕ, με τις αποφάσεις συμμετοχής κι αγώνα δεκάδων Ομοσπονδιών και Σωματείων. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος.

«Οι αγρότες ήδη βρίσκονται στο δρόμο, οι εργαζόμενοι προετοιμάζουν απεργία, μαζί τους κι εμείς. Ο αντίπαλος είναι κοινός. Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τα μονοπώλια. ΟΧΙ στη νέα φορο-ληστεία. ΟΧΙ στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού μας συστήματος», τονίζει στο απεργιακό της κάλεσμα η Συντονιστική Επιτροπή, δείχνοντας το δρόμο του ενωτικού, συντονισμένου αγώνα, προκειμένου η κυβέρνηση, η ΕΕ, το μεγάλο κεφάλαιο και οι πολιτικοί υποστηρικτές του να μην μπορέσουν να υλοποιήσουν την καταδικαστική τους απόφαση σε βάρος των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Ακόμη περισσότερο, οι αγωνιστικές δυνάμεις των ΕΒΕ δείχνουν, με το διεκδικητικό πλαίσιο της Συντονιστικής, τη διέξοδο για εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, κόντρα στην πολιτική των μονοπωλίων που θέλουν να «σβήσουν από το χάρτη» τη συντριπτική πλειοψηφία τους.

Σε αντιιμπεριαλιστική - αντιμονοπωλιακή γραμμή η πάλη των εργατών μπορεί να είναι νικηφόρα

MotionTeam

Σε αντιιμπεριαλιστική - αντιμονοπωλιακή γραμμή η πάλη των εργατών μπορεί να είναι νικηφόρα
Ταυτόχρονα, «ξεγυμνώνεται» η στάση των ηγεσιών της πλειοψηφίας στις ανώτατες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και όχι μόνο, που έσπευσαν να στηρίξουν τις κυβερνητικές επιλογές, αλλά και τη διαδικασία των στημένων «κοινωνικών διαλόγων», παρότι κατέρρευσαν και τα τελευταία προσχήματα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και των υπουργών για τα νέα μέτρα, κάτι που - αναγκαστικά - παραδέχτηκαν κι αυτές ακόμη οι συνδικαλιστικές ηγεσίες! Εύστοχα, αλλά και έγκαιρα, η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα, σημείωνε στην προκήρυξή της για την απεργία: «Οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αφοπλίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα. Τώρα, στρογγυλοκάθισαν στα τραπέζια των στημένων "κοινωνικών διαλόγων" και παζαρεύουν το πόσα θα χάσουμε. Απέρριψαν κάθε πρόταση για οργάνωση αγώνων. Διευκολύνουν την κυβέρνηση να περάσει πιο εύκολα τα αντιλαϊκά μέτρα. Εξυπηρετούν τα συμφέροντα λίγων μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων. Αδιαφορούν για τα προβλήματα εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων».

Στην αντίθεση ρότα, η Συντονιστική δηλώνει: ««Μπορούμε να εμποδίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική, με τη συμμαχία και την κοινή δράση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορούμε να την ανατρέψουμε. Αγώνες χρειάζονται». Μ' αυτήν ακριβώς τη δήλωση συμφώνησαν Ομοσπονδίες και σωματεία που αντιπροσωπεύουν ένα πλήθος κλάδων των ΕΒΕ, όλοι αυτοί που πλήττονται ανελέητα από την πολιτική των κυβερνήσεων του δικομματισμού εδώ και πολλά χρόνια. Οι κλάδοι της οικοδομής, του μετάλλου, των κάθε είδους τεχνητών, των συνεργείων, των φωτογράφων, των κομμωτών, του ξύλου, του εμπορίου, των υπηρεσιών.

Στην ίδια κατεύθυνση, το αγωνιστικό κάλεσμα μοίρασε τις προηγούμενες μέρες στη Βόρεια Ελλάδα και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Θεσσαλονίκης, καλώντας στη σημερινή κινητοποίηση και κοινό μέτωπο με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, να αντισταθούν στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που τους οδηγεί στα λουκέτα και την ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Οι ΕΒΕ γνωρίζουν πολύ καλά πως η μείωση των εισοδημάτων τους, η διαρκής πτώση του τζίρου τους έχει άμεση συνάρτηση με τη δεινή οικονομική θέση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι, αλλά και με την πολιτική που στηρίζει τους μεγαλεμπόρους, τις πολυεθνικές του εμπορίου.

Στο κάλεσμά της η ΣΕΑ ΕΒΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Παίρνουμε δύναμη από τους αγώνες των αγροτών που, παρ' όλη τη λάσπη που ενορχηστρωμένα κυβέρνηση - ΜΜΕ - Επιμελητήρια ρίχνουν εναντίον τους, κρατάνε γερά. Δεν μπορούμε πλέον να σιωπούμε, να μένουμε απαθείς, να δεχόμαστε άκριτα τις επιθέσεις κατά των δικαιωμάτων μας. Αγωνιζόμαστε, διαδηλώνουμε, δίνουμε φωνή στην οργή μας και την αγανάκτησή μας».

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Κλειστές και οι σχολές

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών είναι η δύναμη που μπαίνει μπροστά στην υπόθεση της πάλης των σπουδαστών με εκατοντάδες εξορμήσεις σε αμφιθέατρα και χώρους δουλειάς, είναι η δύναμη που με τις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις της πέτυχε το κλείσιμο δεκάδων σχολών σήμερα ημέρα απεργίας και δίνει το «παρών» στις απεργιακές φρουρές και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Οι σχολές που θα μείνουν κλειστές σήμερα είναι:

ΑΣΟΕΕ

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΣΕΜΦΕ (ΕΜΠ)

ΧΗΜΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (ΕΜΠ)

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (ΕΜΠ)

ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΛΟΓΟΙ (ΕΜΠ)

ΝΑΥΠΗΓΟΙ (ΕΜΠ)

ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ (ΕΜΠ)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (ΕΜΠ)

ΦΥΣΙΚΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΧΗΜΙΚΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΑΣ

Η/Υ ΑΘΗΝΑΣ

ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ

ΠΤΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΠΤΔΕ ΑΘΗΝΑΣ

ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΑΣ

ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΕΛΕΤΕ

ΣΤΕΦ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΔΟ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΓΤΚΣ (ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ)

ΦΥΣΙΚΟ ΠΑΤΡΑΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΑΣ

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΤΡΑΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΛΙΚΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Η/Υ ΠΑΤΡΑΣ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΑΤΡΑΣ

ΠΤΔΕ ΠΑΤΡΑΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΠΑΤΡΑΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΤΡΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΠΑΤΡΑΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΤΕΦΑΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ

ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΒΟΛΟΥ

ΠΤΕΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΤΔΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

ΤΕΦΑΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΠΤΕ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΤΕΓ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΕΙ ΧΑΝΙΑ

ΤΕΙ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

ΣΤΕΓ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΣΔΟ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΣΕΒΕΕ
Αντιδραστικό μέτωπο στις κινητοποιήσεις

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ καταγγέλλει το νέο «κατόρθωμα» της Συνομοσπονδίας

Σε μια εντελώς απροσχημάτιστη επίθεση σε βάρος των αγωνιζόμενων για τα δικαιώματά τους αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, προχώρησε χτες η διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας ΕΒΕ Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ). Εχοντας υιοθετήσει πλήρως την κυβερνητική πολιτική που υπονομεύει τη θέση των ΕΒΕ στην κοινωνία και αφού με τον πιο συστηματικό τρόπο οδηγεί το συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ σε εκφυλισμό, η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ επιτίθεται στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ, που έχει προκηρύξει για σήμερα κλείσιμο των καταστημάτων σ' ολόκληρη τη χώρα. Με χτεσινή της ανακοίνωση κάνει λόγο για «ανέξοδες αποφάσεις συντονιστικών επιτροπών εκτός πλαισίου ΓΣΕΒΕΕ», ενώ αναφερόμενη στο σημερινό κλείσιμο των καταστημάτων φτάνει να μιλά για «σύγχυση και διάσπαση των κινητοποιήσεων και του συνδικαλιστικού κινήματος. Ελπίζουμε οι εμπνευστές να μην κινούνται στη λογική: διασπώ, καταστρέφω, λοιδορώ και συκοφαντώ ό,τι δεν ελέγχω μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες».

Αμεση ήταν η απάντηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των ΕΒΕ,που καταγγέλλει ότι οι διοικούντες στη ΓΣΕΒΕΕ «ζήλεψαν τη δόξα των απεργοσπαστών της ΓΣΕΕ» και σημειώνει:

«Αφού πρώτα απέρριψαν κάθε πρόταση των Αγωνιστικών δυνάμεων και αρνήθηκαν να πάρουν οποιαδήποτε πρωτοβουλία αγωνιστικής διεκδίκησης, όταν διαπίστωσαν ότι η τακτική της συμμετοχής στους στημένους διάλογους για το πόσα θα χάσουμε καταγγέλλεται ακόμα και από συνδικαλιστικά στελέχη και όργανα που μέχρι τώρα τους στήριζαν.

Ζήλεψαν τη δόξα των απεργοσπαστών της ΓΣΕΕ και ΤΟΛΜΑΝΕ να καταγγείλουν τις Αγωνιστικές δυνάμεις και την ΠΣΕΑ σαν ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ, επειδή δεν ακολουθούν το δρόμο της υποταγής και της εξυπηρέτησης των σχεδίων εξόντωσης των μικρών επιχειρήσεων.

Αν και έχουν πλήρη επίγνωση των προβλημάτων επιβίωσης που αντιμετωπίζουν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι εξαιτίας της επίθεσης που εξελίσσεται από την κυβέρνηση, την ΕΕ και τα μονοπώλια.

Αν και γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα χρέη και τα ελλείμματα δεν τα δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι, που δουλεύουν και παράγουν σε συνθήκες πίεσης από τα μονοπώλια.

Σπεύδουν να υπηρετήσουν με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των πολυκαταστημάτων ντόπιων και ξένων που θέλουν να φορτώσουν την κρίση, που αυτοί δημιούργησαν, στις πλάτες εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων.

Τους ενοχλούν και τους προκαλούν ανατριχίλα οι μορφές πάλης όπως οι καταλήψεις και η Απεργία γιατί βλέπουν ότι έχουν απήχηση και κινητοποιούν χιλιάδες συνάδελφους.

Τους ενοχλεί και τους φοβίζει η συμπαράταξη και ο κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, γιατί και αυτοί έχουν επιλέξει τους συμμάχους τους, το ΣΕΒ, το ΣΕΛΠΕ και τους υποστηρικτές, του ευρωμονόδρομου.

Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα προχωράμε στο πανελλαδικό κλείσιμο, Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2010. Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού και στους επόμενους αγώνες για την ανατροπή της πολιτικής που μας οδηγεί στον αφανισμό».

Από το ξημέρωμα στους καταπέλτες

Εξοπλισμένοι από τη μεγαλειώδη απεργία στις 17 Δεκέμβρη, οι ναυτεργάτες σήμερα θα βρίσκονται από τα ξημερώματα στους καταπέλτες των πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά, για να περιφρουρήσουν τη σημερινή 24ωρη απεργία τους που κήρυξαν στα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και να δώσουν την προοπτική επέκτασης και κλιμάκωσής της, για να αποκρούσουν τη βάρβαρη επίθεση του εφοπλιστικού κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων στο σύνολο των δικαιωμάτων τους. Η απόφαση των ναυτεργατών είναι μία: Σήμερα δε θα σηκωθεί κάβος! ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ καλούν σε προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη και καλούν συνταξιούχους ναυτεργάτες, σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού να πλαισιώσουν με αποφασιστικότητα τις απεργιακές φρουρές.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Κανένα καράβι δε θα φύγει σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά, λόγω της 24ωρης απεργίας των ναυτεργατών. Ακόμα, λόγω της 24ωρης απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, δε θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις εξωτερικού και εσωτερικού από και προς τα αεροδρόμια της χώρας. Επίσης, λόγω της τρίωρης στάσης ανά βάρδια που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, από σήμερα μέχρι αύριο το ξημέρωμα (6 π.μ. - 9 π.μ., 2 μ.μ. - 5 μ.μ., 10 μ.μ. - 1 π.μ.) δε θα γίνουν τα περισσότερα από τα εμπορικά και επιβατικά δρομολόγια.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ