Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 25 Δεκέμβρη 2009 - Κυριακή 27 Δεκέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10561

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Καλοτάξιδες δημιουργικές συναντήσεις

Παπαγεωργίου Βασίλης

Σ' ένα περιβάλλον ασφυκτικό, όπου ό,τι δεν είναι κέρδος δεν υπάρχει, σε μια εποχή όπου ο πολιτισμός, σ' όποια του έκφραση, «οφείλει» είτε να καταναλώνεται ως «art-berger», είτε να πνίγεται σε ένα πέλαγος παραγώγων των μονοπωλίων του χώρου, υπάρχει δρόμος αντίστασης. Φαίνεται να 'ναι διαφορετικός για τους παραγωγούς, άλλος απ' αυτόν που έχουν ανάγκη οι «καταναλωτές». Κι όμως κοινός. Αυτοί που επιμένουν να παράγουν στα περιφερειακά θέατρα, αυτοί που επιμένουν για ένα καλό και χρήσιμο βιβλίο, οι άλλοι που γράφουν ακόμα μουσική έξω από το ρεύμα, και όλοι εκείνοι που ψάχνουν διέξοδο, έχουν κοινό τόπο να σταθούν και δρόμο να τραβήξουν. Αυτές οι μέρες είναι μια ευκαιρία για τέτοιου τύπου συναντήσεις.


ΣΕΛ.  2  -  6


ΙΣΤΟΡΙΑ
Εδωσε ώθηση στην πνευματική δραστηριότητα

Η επιρροή του Δεκέμβρη του 1944 στη λογοτεχνία.


ΣΕΛ.  11   -   14
ΚΚΕ
Κοντά στα προβλήματα και τον αγώνα των αθλητών

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στους αγώνες των αθλητών, για την εξασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Πάγια θέση του είναι ότι ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλο το λαό και ειδικά για τη νεολαία.


ΣΕΛ.  15
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Εξωπλανήτης με νερό!

Εντοπίστηκε πετρώδης εξωπλανήτης, πλούσιος σε νερό, σε σχετικά μικρή απόσταση από το ηλιακό μας σύστημα, τόσο που ίσως κάποτε μπορέσουμε να μελετήσουμε ακόμα και την ατμόσφαιρά του.


ΣΕΛ.  7
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Μονοπωλιακά ... «πλουραλιστικές» ερμηνείες

Αν και 23 εκδότες εξέδωσαν το 37,4% της εγχώριας παραγωγής το 2008 και 707 «μικρότεροι» εξέδωσαν μόλις το 18,4%, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου εκλαμβάνει ως ... «πλουραλιστικό» τον εκδοτικό κλάδο...


ΣΕΛ.  3
Καθ' οδόν: Σε λαϊκά έθιμα των ημερών

Θυμόμαστε και γνωρίζουμε παραδόσεις του λαού μας, με την πεποίθηση πως αυτός είναι που θα φέρει τις καλύτερες μέρες σαν τα έθιμα που δημιούργησε.


ΣΕΛ.  16   -   17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ