ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 31 Οχτώβρη 2009
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προβοκατόρικη προκήρυξη για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα

Η προβοκατόρικη προκήρυξη, με την οποία αναλαμβάνεται η ευθύνη για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα (φωτ.), έρχεται να επιβεβαιώσει τη θέση του ΚΚΕ ότι αυτές οι ενέργειες είναι έργο σκοτεινών και ύποπτων μηχανισμών

Eurokinissi

Η προβοκατόρικη προκήρυξη, με την οποία αναλαμβάνεται η ευθύνη για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα (φωτ.), έρχεται να επιβεβαιώσει τη θέση του ΚΚΕ ότι αυτές οι ενέργειες είναι έργο σκοτεινών και ύποπτων μηχανισμών
Προκήρυξη που υπηρετεί αντιδραστικούς σχεδιασμούς και επιχειρεί να ταυτίσει τη μαζική λαϊκή πολιτική δράση με την ατομική τρομοκρατία, καταδικασμένη ως μορφή δράσης από τους κομμουνιστές και τα εργατικά κινήματα από την εποχή του Μαρξ το 19ο αιώνα, στάλθηκε και δημοσιεύτηκε χτες στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Στην προκήρυξη καταβάλλεται προσπάθεια να ταυτιστούν η Κομμουνιστική Διεθνής, οργανώσεις αντίστασης στο ναζιστικό ζυγό και ο ΔΣΕ με προβοκατόρικους μηχανισμούς στημένους από ιμπεριαλιστικές υπηρεσίες ή μηχανισμούς που χρησιμοποιούνται απ' αυτές και που η δράση τους υπηρετεί τους σκοπούς των μονοπωλίων για ενίσχυση του κατασταλτικού μηχανισμού του αστικού κράτους προκειμένου για να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα. Αλλωστε, πολιτικοί παράγοντες του ιμπεριαλισμού, αλλά και των αστικών κρατών έχουν ομολογήσει παρόμοιο έργο. Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους (πατέρας), έχει δηλώσει επίσημα ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τρομοκρατικές ομάδες, είτε φτιάχνοντάς τες, είτε διεισδύοντας σε αυτές. Είχε μιλήσει για άμεσες σχέσεις της CIA με την Αλ Κάιντα. Υποτίθεται βεβαίως πως μηχανισμοί αυτού του τύπου είναι «άφαντοι» και κινούνται - δήθεν αόρατα - κάτω από τη μύτη των διωκτικών αρχών και των μυστικών υπηρεσιών. Στην περίπτωση που η δράση τους «πυκνώσει», τότε εμφανίζονται οι ...σωτήρες των μηχανισμών του κράτους και τις «εξαρθρώνουν», αφήνοντας πίσω την απαραίτητη «ουρά» για την αναζωπύρωση του φαινομένου.

'Η να θυμίσουμε παλιότερα αστικές κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Ιταλία που αποκάλυπταν ότι η «Γκλάντιο» στην Ιταλία και η «Κόκκινη Προβιά» στην Ελλάδα ήταν κατασκευασμένες από το ΝΑΤΟ και άλλα «ευαγή» ιμπεριαλιστικά επιτελεία των ΗΠΑ. Είναι τυχαίο επίσης ότι ανάλογες ενέργειες χρόνια τώρα αξιοποιούνται για το λεγόμενο αντιτρομοκρατικό πόλεμο των καπιταλιστικών κρατών; Ποιοι έχουν συμφέρον από ανάλογες ενέργειες; Οι λαοί που «πληρώνουν τη νύφη»; Και μέσα σε όλα αυτά να διαπερνά ο συνειρμός της δήθεν φιλολαϊκής ιδεολογίας και δράσης αυτών των σκοτεινών μηχανισμών, προκειμένου να καθηλώσει τις λαϊκές δυνάμεις από την οργάνωση των διεκδικητικών τους αγώνων.

Εξόφθαλμη πλαστογράφηση της ιστορίας των λαϊκών αγώνων για να τσακίσουν τις αξίες τους

Η προβοκατόρικη προκήρυξη των αυτοαποκαλούμενων «Ομάδων Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας» αναλαμβάνει την ευθύνη για την ένοπλη αιματηρή επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγ. Παρασκευής. Αφού στην αρχή παραθέτει αποσπάσματα από το καταστατικό της Κομμουνιστικής Διεθνούς και από ομιλία του Νίκου Ζαχαριάδη, αναφέρει:

«Οι ακραίες συνθήκες που διαμορφώνονται από τη συνακόλουθη της καπιταλιστικής κρίσης όξυνση της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας, επιβάλλουν επιτακτικά την οργάνωση δομών μαζικής λαϊκής αυτοάμυνας για την αντιμετώπισή της. Απέναντι στο καθεστώς τρόμου που οι κρατικές δυνάμεις καταστολής και οι φασιστικές συμμορίες από κοινού επιχειρούν να εδραιώσουν στους χώρους όπου το προλεταριάτο και η νεολαία ζει, εργάζεται και αγωνίζεται και το οποίο αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για την ομαλή διεξαγωγή της επιχείρησης μετακύλισης των απωλειών της καπιταλιστικής κρίσης από το κεφάλαιο στον εργαζόμενο λαό, το λαϊκό επαναστατικό κίνημα πρέπει να λάβει άμεσα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, όλα τα οργανωτικά και τεχνικά εκείνα μέτρα, που θα επιτρέψουν στο προλεταριάτο να αποκρούσει την τρομοκρατία και να ματαιώσει τα σχέδια των εκμεταλλευτών του.

Στην κατεύθυνση αυτή οργανώθηκε η επίθεση εναντίον της Διεύθυνσης Στρατοχωροφυλακής Βορειοανατολικής Αττικής, την οποία πραγματοποίησε ομάδα προλετάριων αγωνιστών. Στην ένοπλη τρομοκρατία του στρατού της πλουτοκρατίας θα αντιτάξουμε τη δυναμική μας αυτοάμυνα. Οπορτουνιστικές ταλαντεύσεις, υποχωρήσεις και περαιτέρω ανοχές, οδηγούν στην εξάντληση, την αποδυνάμωση και τελικά την εξόντωση του προλεταριάτου και του επαναστατικού κινήματος. Ολοι στα άρματα, όλοι στον αγώνα για τη δικτατορία του προλεταριάτου και τον κομμουνισμό. Ζήτω η ΟΠΛΑ, ζήτω η 28η Οκτωβρίου του 1946»!

Στην προκήρυξη χρησιμοποιείται μια φρασεολογία με απώτερο σκοπό να τσακίσουν ιδεολογία και πολιτική της μαζικής λαϊκής επαναστατικής πάλης που δεν έχουν καμία σχέση με τέτοιους μηχανισμούς που αποκαλούνται τρομοκρατικές οργανώσεις. Αλλωστε τέτοιοι μηχανισμοί με τη δράση τους αποτέλεσαν το καλύτερο πρόσχημα στην άρχουσα τάξη για να περάσει αντιδραστικά μέτρα όπως ήταν τα τελευταία χρόνια οι τρομονόμοι, η ενίσχυση των προσβάσεων ξένων μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, η δυσφήμιση κυρίως της αντιδικτατορικής πάλης ώστε να καμφθούν οι αντιιμπεριαλιστικές διαθέσεις μεγάλων τμημάτων του ελληνικού λαού.

  • Σε ιδιαίτερα σοβαρή, αλλά όχι κρίσιμη, κατάσταση νοσηλεύεται η αστυνομικός που τραυματίστηκε κατά την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα. Ο άλλος σοβαρά τραυματισμένος αστυφύλακας φαίνεται να διέφυγε τον κίνδυνο, βγήκε από τη ΜΕΘ και νοσηλεύεται σε θάλαμο απλής νοσηλείας.

Χτες, η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου επισκέφτηκε την τραυματία αστυνομικό και της ευχήθηκε ταχεία και πλήρη ανάρρωση.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κακότεχνη απόπειρα πλαστογράφησης και συκοφάντησης των λαϊκών αγώνων

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για την προβοκατόρικη προκήρυξη που δημοσιεύτηκε χτες στην «Ελευθεροτυπία»

Για την προβοκατόρικη προκήρυξη που δημοσιεύτηκε χτες στην «Ελευθεροτυπία», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

«Η "προκήρυξη" αυτών που πλαστογραφούν ονόματα και σύμβολα των λαϊκών αγώνων, όπως το όνομα της ηρωικής αντιστασιακής Ο.Π.Λ.Α., και που δηλώνουν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη της επίθεσης στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής, δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Ερχεται να επιβεβαιώσει τη θέση του ΚΚΕ ότι αυτές οι ενέργειες είναι έργο σκοτεινών και ύποπτων μηχανισμών. Οτι το πραγματικό κίνητρο της δράσης τους υπηρετεί αντιδραστικούς σχεδιασμούς, όπως η συκοφάντηση του επαναστατικού, λαϊκού κινήματος, η δικαιολόγηση μέτρων καταστολής και τρομοκρατίας σε βάρος του.

Η προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στην "Ελευθεροτυπία" αποτελεί ένα νέο μνημείο κακότεχνης απόπειρας πλαστογράφησης και συκοφάντησης του αντιιμπεριαλιστικού λαϊκού αγώνα του ΔΣΕ (1946 - 1949) και της συμβολής της πρωτοπόρας Κομμουνιστικής Διεθνούς στη διαμόρφωση του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος, που εκτός των άλλων αποτέλεσε την κύρια δύναμη της αντιφασιστικής νίκης των λαών.

Με τη μέθοδο της αντιγραφής κειμένων και ημερομηνιών οι συγγραφείς της "περίεργης" προκήρυξης επιχειρούν να ταυτίσουν την προβοκατόρικη δράση μηχανισμών με τον μαζικό λαϊκό επαναστατικό αγώνα που πραγματικά στρέφεται κατά του καπιταλισμού.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα στο σύνολό τους να επαγρυπνούν και να αξιοποιήσουν την εμπειρία και τα διδάγματα της πρόσφατης και παλιότερης ιστορίας του λαϊκού κινήματος. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της προβοκάτσιας και συνολικά της δράσης των ποικιλόμορφων μηχανισμών των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, που δρουν για την υπονόμευση και το χτύπημα των λαϊκών δικαιωμάτων, μπορεί να γίνει μόνο με την ανάπτυξη ενός ρωμαλέου εργατικού λαϊκού κινήματος που έχει στο στόχαστρό του σταθερά την εξουσία των μονοπωλίων».

Ο ΛΑ.Ο.Σ. συνταυτίζεται με τους προβοκάτορες

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Με μια προβοκατόρικη δήλωση, που γεννάει άθλιους και επικίνδυνους συνειρμούς για τη δράση του ΔΣΕ και του μαζικού λαϊκού κινήματος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. έδωσε επί της ουσίας πλήρη κάλυψη στους συντάκτες της «προκήρυξης». Ο Κ. Αϊβαλιώτης είπε: «Η προκήρυξη της Ο.Π.Λ.Α, που ανέλαβε την ευθύνη, συνειρμικά παραπέμπει στις πρώτες δηλώσεις της κ. Παπαρήγα περί "προβοκάτσιας" και συναφών παραγώγων. Τα Αστυνομικά Τμήματα για 65 χρόνια αποτελούν στόχο όλων εκείνων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αρνούνται τη Δημοκρατία». Αμεση ήταν η απάντηση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, που σε σχόλιό του σημείωσε: «Με τη δήλωση του Κ. Αϊβαλιώτη η ηγεσία του ΛΑ.Ο.Σ. συνταυτίζεται με τους συγγραφείς της προβοκατόρικης προκήρυξης που δημοσιεύεται σήμερα στην "Ελευθεροτυπία"».

Με τη φόρα της ιδέας της συναίνεσης

Μεγάλη φόρα έχουν πάρει κάποιοι, ώστε να θολώσουν τα νερά και να καλλιεργηθεί το αναγκαίο κλίμα της «εθνικής ομοψυχίας» που επιζητά το κεφάλαιο και τα κόμματά του, με αφορμή και την τρομοκρατία. Κατά τη χτεσινή της παρουσία στο δελτίο ειδήσεων του «Αλτερ» η Ντ. Μπακογιάννη, με την κεκτημένη ταχύτητα των ημερών, μετέφερε την «πληροφορία» πως η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη πρότεινε τη διοργάνωση συλλαλητηρίου για να καταδικαστεί η τρομοκρατία. Χρειάστηκε να παρέμβει η ίδια η βουλευτής του Κόμματος για να αποκαταστήσει την αλήθεια. Οτι, δηλαδή, ποτέ και πουθενά δεν πρότεινε κανένα συλλαλητήριο και ότι τη θέση του το ΚΚΕ για την τρομοκρατία, για το ποιοι την αξιοποιούν και με ποιο σκοπό, την έχει διατυπώσει από την πρώτη στιγμή και δε χωράει καμιά παρερμηνεία.

Αλλού να ψάξουν οι εκπρόσωποι του αστικού πολιτικού συστήματος για «πρόθυμους» να συμπράξουν στην καλλιέργεια εκείνης της συναίνεσης, η οποία, πίσω από την αυτονόητη καταδίκη της ατομικής βίας, θα νομιμοποιεί και την ένταση της επίθεσης στο λαϊκό κίνημα, που είναι και ο απώτερος στόχος των προβοκατόρων και όσων αξιοποιούν τη δράση τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ