ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2009
Σελ. /40
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ
Πλατύ άνοιγμα εκεί που ζουν και δουλεύουν οι εργάτες

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι εξορμήσεις. Σε μαζική συμμετοχή και ενίσχυση της κοινής πάλης με τους εργαζόμενους καλεί τους αγρότες η ΠΑΣΥ

«`Ή με το κεφάλαιο, ή με τους εργάτες». Το σύνθημα αυτό πρέπει να ηχήσει βροντερά το Σάββατο, διαλύοντας κάθε αυταπάτη (φωτ. από πρωτομαγιάτικη πορεία)
«`Ή με το κεφάλαιο, ή με τους εργάτες». Το σύνθημα αυτό πρέπει να ηχήσει βροντερά το Σάββατο, διαλύοντας κάθε αυταπάτη (φωτ. από πρωτομαγιάτικη πορεία)
Στην τελική ευθεία για την επιτυχία του πανεργατικού συλλαλητηρίου που θα γίνει το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Συντριβανίου, στο πλαίσιο των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, έχουν μπει οι ταξικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη και στις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Με εντατικούς ρυθμούς και καθημερινές εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και κατοικίας, οι ταξικές δυνάμεις δουλεύουν για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων από όλους τους κλάδους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καλούν τους εργαζόμενους να στρατευθούν στο πλευρό τους για την απόκρουση της αντεργατικής επίθεσης. Για την ενίσχυση της δράσης που στην ημερήσια διάταξή της έχει την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, για ανάπτυξη σχεδιασμένη με βάση τις λαϊκές ανάγκες. Στο πλαίσιο αυτό χτες βράδυ πραγματοποιήθηκε πλατιά σύσκεψη της Γραμματείας Ξάνθης του ΠΑΜΕ.

Την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη, στις 12 μ., η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του ΕΚΘ, όπου θα παρουσιάσει το διεκδικητικό πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Χτες περιοδείες έγιναν σε μια σειρά εργοστάσια και καταστήματα του εμπορίου. Σήμερα Τρίτη στελέχη του ΠΑΜΕ θα περιοδεύσουν στον ΟΤΕ στη Σταυρούπολη, στο μηχανουργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο εργοτάξιο του Δήμου Πυλαίας, στην εταιρεία ΜΕΛΛΟΝ, στην ICAP, στο Practiker, στα καταστήματα Jumbo, στη ΒΕΡΝΙΚΟΛ, στη ΜΕΛ και το βράδυ στη νυχτερινή βάρδια αποκομιδής του Δήμου Θεσσαλονίκης. Αύριο Τετάρτη οι περιοδείες θα ξεκινήσουν από νωρίς τα ξημερώματα με πρώτο σταθμό τη νυχτερινή βάρδια πλυστικών του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν περιοδείες στα εργοτάξια καθαριότητας «Μακεδονία Παλάς» και αρχιτεκτονικού του Δήμου Θεσσαλονίκης, στα συνεργεία οδοποιίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο εργοτάξιο καθαριότητας νυχτερινής βάρδιας «Αλυσίδα» του Δήμου Θεσσαλονίκης, στις αποθήκες του Carrefour, στο εργοστάσιο ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ και στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ.).

Με το βλέμμα στραμμένο στους επόμενους αγώνες

Η νέα βάρδια της εργατικής τάξης πρέπει πρώτη να πάρει τη θέση της στα μπλόκα των ταξικών δυνάμεων και της καθημερινής οργάνωσης της πάλης
Η νέα βάρδια της εργατικής τάξης πρέπει πρώτη να πάρει τη θέση της στα μπλόκα των ταξικών δυνάμεων και της καθημερινής οργάνωσης της πάλης
Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ καλεί τους αγρότες και η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, ώστε με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο να δώσουν αγωνιστική απάντηση σε όλους αυτούς (κυβέρνηση - ΕΕ - κόμματα του ευρωμονόδρομου) που τους καταδικάζουν στην φτώχεια και στον αφανισμό. Με ανακοίνωση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης με την οποία γίνονται εξορμήσεις, η ΠΑΣΥ καλεί τους φτωχούς και μικρομεσαίους αγρότες να υιοθετήσουν το πλαίσιο πάλης που προτείνει και απαντά στις σύγχρονες ανάγκες της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Να διεκδικήσουν:

  • Ικανοποιητικές κατώτερες εγγυημένες τιμές και επιδοτήσεις σε όλα τα αγροτικά και ζωοκομικά προϊόντα.
  • Τιμαριθμική αναπροσαρμογή της ενιαίας ενίσχυσης και κατάργηση όλων των νόμιμων και παράνομων παρακρατήσεων.
  • Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής παραγωγής, που σημαίνει απόρριψη της ΚΑΠ και προστασία της εγχώριας παραγωγής.
  • Δραστική μείωση του κόστους παραγωγής, με εκτέλεση βασικών έργων υποδομής, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και μηχανήματα, του φόρου στο πετρέλαιο για όλους (και μικροαγρότες και εργατοαγρότες), μείωση των επιτοκίων στο ΑΤΕ κ.ά.
  • Προστασία της εγχώριας παραγωγής από τις αθρόες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις.
  • Προστασία του δασικού πλούτου και του δασικού περιβάλλοντος.
  • Πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής από αποκλειστικά Δημόσιο ΕΛΓΑ.
  • Αμεσο διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.
  • Αμεσο σταμάτημα των αγροτοδικείων.

Η ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότερς να δυναμώσουν τον αγώνα για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής και να παλέψουν «για ανάπτυξη της Γεωργίας και Κτηνοτροφίας σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού και τις δυνατότητες της χώρας μας. Για ανάδειξη του Παραγωγικού Συνεταιρισμού σε βασικό μοχλό ανάπτυξης της Γεωργίας, για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα του μικρού και τεμαχισμένου κλήρου, να μειωθεί το κόστος παραγωγής, να βελτιωθεί η παραγωγικότητα της γεωργίας».

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Θα προχωρήσουμε αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις»

Την περιφρόνηση της κυβέρνησης στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων διαμήνυσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που έχει προγραμματίσει στο όνομα της ανάκαμψης της οικονομίας επανέλαβε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων ενόψει της ΔΕΘ. Οπως είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαθανασίου:«Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα που πρέπει να πάρει αδιαφορώντας για οποιεσδήποτε αντιδράσεις». Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) Κ. Μίχαλος, εμφανίστηκε ικανοποιημένος επειδή, όπως συμπέρανε από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο τελευταίος «θέλει και πιστεύω ότι θα προχωρήσει στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που εκκρεμεί».

Κοινή συνισταμένη στα υπομνήματα και τις αξιώσεις που προβλήθηκαν από τη μεριά των εργοδοτών είναι η ολόπλευρη στήριξη των επιχειρήσεων με κάθε είδους κίνητρα και παρεμβάσεις στο όνομα της στήριξης της απασχόλησης και της εξόδου από την κρίση. Στο ίδιο πλαίσιο αξιώνουν εντατικοποίηση και επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών με ό,τι αυτές συνεπάγονται για τα εργασιακά δικαιώματα, την Υγεία, την Παιδεία. Χτες ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας.

Οι βιομήχανοι της Β.Ελλάδας

Τη δραστήρια παρέμβαση του κράτους, αλλά και την μεγέθυνση των οικονομικών κινήτρων και κρατικών ενισχύσεων ζητούν από την κυβέρνηση οι βιομήχανοι της Βορείου Ελλάδας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση. Τα παραπάνω προκύπτουν από υπόμνημα που κατέθεσε χτες στον πρωθυπουργό η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας, αντιπροσωπεία της οποίας είχε συνάντηση με τον Κ. Καραμανλή ενόψει της ΔΕΘ.

Οι μεγαλοβιομήχανοι, προβάλλοντας τις αξιώσεις τους προς την κυβέρνηση και συνεχίζοντας, προφανώς, τις προηγούμενες αξιώσεις που είχαν εγείρει για ολοκληρωτική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων προκειμένου να σωθούν οι ίδιοι και οι επιχειρήσεις τους, με τη χτεσινή τους επιστολή ζητούν μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας, χάραξη ...στρατηγικής για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την Κοινή Αγροτική Πολιτική, οικονομικά κίνητρα, δημιουργία και δωρεάν παραχώρηση υποδομών κλπ.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι μεγαλοβιομήχανοι, αυτοί που στο όνομα της απελευθέρωσης των αγορών και του ελεύθερου ανταγωνισμού λεηλατούν και τα τελευταία δικαιώματα των εργαζομένων, οι ίδιοι, στο όνομα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης για:

  • Το «πάγωμα» των δανείων και την κεφαλαιοποίηση των τόκων για δύο χρόνια.
  • Τη μείωση των επιτοκίων των τραπεζών.
  • Τη μόνιμη χρηματοδότηση των επιτοκίων δανεισμού των επιχειρήσεων.
  • Την κατάργηση της εισφοράς του 0,6%.
  • Τη δημιουργία κρατικού φορέα για το σχεδιασμό, παραγωγή και άσκηση βιομηχανικής πολιτικής για την ενίσχυση ευπαθών και δυναμικών κλάδων της μεταποίησης.
  • Την παροχή κατευθύνσεων για την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας, αφού σε αντίθετη περίπτωση η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ «θα αποβεί καταστροφική για τη βιομηχανία μεταποίησης αγροτικών προϊόντων».
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου στα Ακίνητα για τις βιομηχανίες.
  • «Την προστασία των εγχώριων επιχειρήσεων» (;) μέσα από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο ελέγχων
  • Χρηματοδοτήσεις επενδυτικών σχεδίων με απλούστευση των σχετικών διαδικασιών

Στο ίδιο υπόμνημα διατυπώνονται έξι ακόμα «προτάσεις για την περιφερειακή ανάπτυξη», μεταξύ των οποίων λόγος γίνεται για επιτάχυνση των έργων μεταφορικών υποδομών, την αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου της Θεσσαλονίκης, τη δημιουργία «ζώνης καινοτομίας Θεσσαλονίκης», τον εκσυγχρονισμό του συνόλου των υποδομών κλπ.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο

«Συνεννόηση πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών φορέων» ζητάει και η πλειοψηφία της διοίκησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΒΕΑ) στη γραμμή ΣΕΒ, ΣΕΛΠΕ και ΕΒΕΑ, στο υπόμνημα που έστειλε στον πρωθυπουργό ενόψει της ΔΕΘ. Μεταξύ των άλλων το ΒΕΑ ζητάει πρόγραμμα επιδότησης επιτοκίου και παροχής εγγύησης μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ), επιδότηση της απασχόλησης, κατά τις αξιώσεις των εμποροβιομηχάνων, ίδρυση ταμείου ανεργίας επαγγελματοβιοτεχνών λόγω της οικονομικής κρίσης. Ακόμη, ζητάει μείωση του ύψους του προϋπολογισμού προτάσεων στο πρόγραμμα ΠΕΠ Αττικής για τη μεταποίηση και γενικότερα προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο ΕΣΠΑ που δεν αποκλείουν τις επιχειρήσεις στην πράξη, αναστολή πληρωμής 6-12 μήνες των δόσεων δανείων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που μέχρι τις 31 Αυγούστου 2008 εξυπηρετούσαν κανονικά τις δανειακές τους υποχρεώσεις και ο μέσος όρος των αποτελεσμάτων τους την τελευταία τριετία ήταν θετικός.

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Στο πλευρό της εργοδοσίας

Με μια αισχρή επίθεση ενάντια στις ταξικές δυνάμεις προσπαθούν να κρύψουν το ρόλο που παίζουν στηρίζοντας την αντεργατική επίθεση

Το ρόλο που παίζουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, εξυπηρετώντας την ένταση της αντεργατικής επίθεσης και της εργοδοτικής ασυδοσίας επιβεβαιώνει η πλειοψηφία του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Μεσσηνίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «Αυτόνομη Παρέμβαση») που - όπως όλα δείχνουν - επιχειρεί με κάθε τρόπο να φράξει τη δράση των ταξικών δυνάμεων.

Ενοχλημένη από την παρέμβαση της Αγωνιστικής Κίνησης Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μεσσηνίας που - και μετά τα τρία εργατικά «ατυχήματα» που σημειώθηκαν με εργαζόμενους στο δήμο μόνο μέσα στον περασμένο μήνα - έσπευσε να αναδείξει ότι υπεύθυνη για τις απειλές στην υγεία των εργαζομένων είναι η πολιτική των ΕΕ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και να καλέσει σε πάλη ενάντια σ' αυτή, η συμβιβασμένη πλειοψηφία προχωρά σε μια αισχρή επίθεση ενάντια στον επικεφαλής της παράταξης και συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, Ηλία Φωτόπουλου.

«Αυτή τη φορά οι παρατάξεις των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο Σωματείο εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας ξεπέρασαν τον εαυτό τους» - σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ - που εξηγεί οτι «αφού συνεδρίασαν, χωρίς να ειδοποιήσουν τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ (μέλος του ΔΣ) αν και το θέμα τον αφορούσε άμεσα, χωρίς απαρτία (5 στους 11), χωρίς καν να δίνουν τα πρακτικά του ΔΣ, έδωσαν στη δημοσιότητα μία κατάπτυστη πληρωμένη ανακοίνωση σε όλες τις εφημερίδες, που αν βγάλει κανείς τον τίτλο θα μπερδευτεί και θα θεωρήσει ότι βγήκε από τα γραφεία αστυνομικού τμήματος της δεκαετίας του '50». Σ' αυτή την ανακοίνωση ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ χαρακτηρίζεται «λασπολόγος». Ως ... λασπολογία προφανώς οι δυνάμεις της πλειοψηφίας θεωρούν προφανώς την επισήμανση των ευθυνών που και οι ίδιες έχουν για τα εργατικά «ατυχήματα» συγκαλύπτοντας τους αληθινούς ενόχους. Κάτι που έρχονται οι ίδιοι να επιβεβαιώσουν χαρακτηρίζοντας τα «ατυχήματα» ... «ατυχή συμβάντα που έγιναν στο δήμο Καλαμάτας».

«Οι ξεπουλημένοι εργατοπατέρες, όχι μόνο κατηγορούν ανυπόστατα ότι το στέλεχος του ΠΑΜΕ δεν κάνει καλά τη δουλειά του αλλά επιχειρούν να ποινικοποιήσουν την πολιτική δράση στους χώρους δουλειάς, αφού φαίνεται ότι αυτό που τους ενοχλεί πιο πολύ είναι η διακίνηση έντυπου υλικού από το ΠΑΜΕ. Σε ρόλο εισαγγελέα (ρουφιάνου) καλεί τη δημοτική αρχή να πάρει μέτρα, για να απαγορεύσει τη δράση του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Να θαυμάσουμε τη δημοκρατικότητά τους και την ανοχή τους στη διαφορετική αντίληψη του ΠΑΜΕ! Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Το ίδιο το ΔΣ να καλεί τη δημοτική αρχή να πάρει κατασταλτικά μέτρα ενάντια σε συνδικαλιστή. Η στάση τους μας ωθεί να παραφράσουμε την γνωστή παροιμία του σοφού λαού μας και να σκεφτούμε ότι "αν έχεις τέτοιους εργατοπατέρες, τι τους θες τους εργοδότες;"» επισημαίνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

«Τη δύναμη του ΠΑΜΕ φοβούνται και γι' αυτό αντιδρούν χειρότερα και απ' την εργοδοσία. Η απάντησή τους θα είναι ένταση της δράσης, αγώνας για τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και το ξεσκέπασμα του εργοδοτικού συνδικαλισμού» τονίζει και μεταξύ άλλων υπογραμμίζει: «Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα και να αποφασίσουν με ποιον θα παν και ποιον θ' αφήσουν».

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ
Μάχη για τη ζωή του δίνει 49χρονος

Στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων νοσηλεύεται εργάτης μετά από «ατύχημα» το περασμένο Σάββατο

Νέο εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε το Σάββατο το πρωί στο τμήμα κατασκευής της Εγνατίας Οδού στο Μαλακάσι Τρικάλων, όπου την ευθύνη κατασκευής έχει η εταιρία «ΑΚΤΟΡΑΣ». Ο 49χρόνος Απόστολος Μπίλλας από το Μέτσοβο, χειριστής στο κοντρόλ παραγωγής μπετόν, τραυματίστηκε σοβαρά όταν το άκρο του αριστερού του χεριού μέχρι και την ωμοπλάτη «μαγκώθηκε» από τον ιμάντα παραγωγής του υλικού στην προσπάθεια του να τον «ξεφρακάρει».

Ο άτυχος εργάτης μεταφέρθηκε αρχικά από συνάδελφό του στο τοπικό ΚΥ και από εκεί διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση. Αξίζει να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων στο παραπάνω τμήμα της Εγνατίας Οδού απολύθηκε μετά την ολοκλήρωση κατασκευής του μεγαλύτερου μέρους των εργασιών. Με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της δουλειάς των λίγων εργαζομένων που έχουν απομείνει οι οποίοι δουλεύουν έως και 10 - 12 ώρες τη μέρα, προκειμένου να ολοκληρωθούν γρήγορα και με το λιγότερο δυνατό κόστος τα χρυσοφόρα για το μεγάλο κεφάλαιο χιλιόμετρα της Εγνατίας Οδού.

Ο σοβαρός τραυματισμός του 49χρόνου εργάτη και η μάχη που δίνει να κρατηθεί ζωντανός, αλλά και για να μη μείνει ανάπηρος, αποτελεί ακόμη μια ακόμη τραγική απόδειξη των συνεπειών που έχει η κυρίαρχη πολιτική που στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου πετσοκόβει τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΑΤΡΑΣ
Να πάρει συνολική απάντηση η αντεργατική επίθεση

Σε μαζική συμμετοχή στη μεθαυριανή απεργία καλούν οι ταξικές δυνάμεις

Σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Παμπατραϊκή απεργία, μεθαύριο Πέμπτη και στη απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου, καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ ενάντια στη συνολική επίθεση που δέχονται στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους οι εργαζόμενοι, με στόχο να αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου.

Μια επίθεση, που όπως σημειώνει και στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Πάτρας, προϋποθέτει τη μείωση μισθών, την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, το χτύπημα της Υγείας, της Παιδείας, κλπ. «Και στην πόλη μας - αναφέρεται χαρακτηριστικά - στο όνομα αντιμετώπισης της κρίσης, εφαρμόζουν την 4ημερή εκ περιτροπής εργασία με μείωση μισθών - στο καζίνο του Ρίου και αλλού - υλοποιώντας νόμο του ΠΑΣΟΚ τον οποίο εφαρμόζει πιστά και η κυβέρνηση της ΝΔ».

Σημειώνεται, ότι η απόφαση για την 24ωρη απεργία πάρθηκε από το Εργατικό Κέντρο με μοναδικό (!) αίτημα το καζίνο του Ρίου, την ίδια στιγμή που τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε μια σειρά χώρους δουλειάς στην περιοχή. Μια απεργία, που όπως τονίζουν οι ταξικές δυνάμεις, η συμβιβασμένη συνδικαλιστική πλειοψηφία προσπαθεί να μετατρέψει σε ακόμα «μια ντουφεκιά στον αέρα».

Η Γραμματεία καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση με το πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων να συσπειρωθούν στα ταξικά τους σωματεία, να δώσουν οργανωμένα τη μάχη «ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ, του κεφαλαίου». Παράλληλα, υπογραμμίζει, «αποδείχτηκε ότι για να φέρει αποτελέσματα η πάλη χρειάζεται διαχωρισμός από τους εργατοπατέρες, σύγκρουση με το πολιτικό και συνδικαλιστικό προσωπικό του κεφαλαίου».

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καθημερινές περιοδείες

Περιοδείες σε χώρους δουλειάς ενόψει του πανεργατικού συλλαλητηρίου, το επόμενο Σάββατο, διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Σήμερα Τρίτη 1 Σεπτέμβρη:

  • Στις 7.30 π.μ., ο Γιάννης Ζιώγας, βουλευτής του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στον ΟΤΕ της Κλεάνθους και στη συνέχεια στη ΔΕΗ της Παπαναστασίου.
  • Στις 10 π.μ., ο βουλευτής του ΚΚΕ θα περιοδεύσει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
  • Επίσης, στις 10 π.μ., η Σοφία Καλαντίδου, βουλευτής του ΚΚΕ θα περιοδεύσει στον ΟΑΣΘ (Αμαξοστάσια Φοίνικα και Σταυρούπολης).
  • Επίσης, σήμερα Τρίτη διοργανώνεται περιοδεία στελεχών της ΚΟΘ του ΚΚΕ στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Οι περιοδείες της ΚΟΘ στο Πανεπιστήμιο θα συνεχιστούν και την Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη οπότε στελέχη του κόμματος θα περιοδεύσουν στη Γεωτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ