Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης 2009
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Στο πλευρό της εργοδοσίας

Με μια αισχρή επίθεση ενάντια στις ταξικές δυνάμεις προσπαθούν να κρύψουν το ρόλο που παίζουν στηρίζοντας την αντεργατική επίθεση

Το ρόλο που παίζουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, εξυπηρετώντας την ένταση της αντεργατικής επίθεσης και της εργοδοτικής ασυδοσίας επιβεβαιώνει η πλειοψηφία του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Μεσσηνίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «Αυτόνομη Παρέμβαση») που - όπως όλα δείχνουν - επιχειρεί με κάθε τρόπο να φράξει τη δράση των ταξικών δυνάμεων.

Ενοχλημένη από την παρέμβαση της Αγωνιστικής Κίνησης Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μεσσηνίας που - και μετά τα τρία εργατικά «ατυχήματα» που σημειώθηκαν με εργαζόμενους στο δήμο μόνο μέσα στον περασμένο μήνα - έσπευσε να αναδείξει ότι υπεύθυνη για τις απειλές στην υγεία των εργαζομένων είναι η πολιτική των ΕΕ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και να καλέσει σε πάλη ενάντια σ' αυτή, η συμβιβασμένη πλειοψηφία προχωρά σε μια αισχρή επίθεση ενάντια στον επικεφαλής της παράταξης και συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, Ηλία Φωτόπουλου.

«Αυτή τη φορά οι παρατάξεις των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο Σωματείο εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας ξεπέρασαν τον εαυτό τους» - σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ - που εξηγεί οτι «αφού συνεδρίασαν, χωρίς να ειδοποιήσουν τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ (μέλος του ΔΣ) αν και το θέμα τον αφορούσε άμεσα, χωρίς απαρτία (5 στους 11), χωρίς καν να δίνουν τα πρακτικά του ΔΣ, έδωσαν στη δημοσιότητα μία κατάπτυστη πληρωμένη ανακοίνωση σε όλες τις εφημερίδες, που αν βγάλει κανείς τον τίτλο θα μπερδευτεί και θα θεωρήσει ότι βγήκε από τα γραφεία αστυνομικού τμήματος της δεκαετίας του '50». Σ' αυτή την ανακοίνωση ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ χαρακτηρίζεται «λασπολόγος». Ως ... λασπολογία προφανώς οι δυνάμεις της πλειοψηφίας θεωρούν προφανώς την επισήμανση των ευθυνών που και οι ίδιες έχουν για τα εργατικά «ατυχήματα» συγκαλύπτοντας τους αληθινούς ενόχους. Κάτι που έρχονται οι ίδιοι να επιβεβαιώσουν χαρακτηρίζοντας τα «ατυχήματα» ... «ατυχή συμβάντα που έγιναν στο δήμο Καλαμάτας».

«Οι ξεπουλημένοι εργατοπατέρες, όχι μόνο κατηγορούν ανυπόστατα ότι το στέλεχος του ΠΑΜΕ δεν κάνει καλά τη δουλειά του αλλά επιχειρούν να ποινικοποιήσουν την πολιτική δράση στους χώρους δουλειάς, αφού φαίνεται ότι αυτό που τους ενοχλεί πιο πολύ είναι η διακίνηση έντυπου υλικού από το ΠΑΜΕ. Σε ρόλο εισαγγελέα (ρουφιάνου) καλεί τη δημοτική αρχή να πάρει μέτρα, για να απαγορεύσει τη δράση του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Να θαυμάσουμε τη δημοκρατικότητά τους και την ανοχή τους στη διαφορετική αντίληψη του ΠΑΜΕ! Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Το ίδιο το ΔΣ να καλεί τη δημοτική αρχή να πάρει κατασταλτικά μέτρα ενάντια σε συνδικαλιστή. Η στάση τους μας ωθεί να παραφράσουμε την γνωστή παροιμία του σοφού λαού μας και να σκεφτούμε ότι "αν έχεις τέτοιους εργατοπατέρες, τι τους θες τους εργοδότες;"» επισημαίνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

«Τη δύναμη του ΠΑΜΕ φοβούνται και γι' αυτό αντιδρούν χειρότερα και απ' την εργοδοσία. Η απάντησή τους θα είναι ένταση της δράσης, αγώνας για τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και το ξεσκέπασμα του εργοδοτικού συνδικαλισμού» τονίζει και μεταξύ άλλων υπογραμμίζει: «Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα και να αποφασίσουν με ποιον θα παν και ποιον θ' αφήσουν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ