ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 16 Ιούλη 2009
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
Συνδιαχείριση στο Αιγαίο με ΝΑΤΟική ομπρέλα

Προγραμματίζονται συζητήσεις στρατιωτικών υπό αμερικανική εποπτεία σε εφαρμογή της νέας δομής του ΝΑΤΟ

Ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις για την ενοποίηση του εναέριου χώρου του Αιγαίου, με την εποπτεία του ΝΑΤΟ και υπό την αεροπορική κάλυψη των τουρκικών μαχητικών που καθημερινά παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο, έχουν δρομολογηθεί σε εφαρμογή των δεσμεύσεων που διαδοχικά έχουν αναλάβει απέναντι στο ΝΑΤΟ οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, οι οποίες έχουν αποδεχτεί την κατάργηση στα πλαίσια του ΝΑΤΟ των εθνικών ορίων και τη δημιουργία ενιαίου επιχειρησιακού χώρου.

Το πρώτο βήμα έχει ήδη γίνει με την αποδοχή από την ελληνική κυβέρνηση (πρόσφατο ΚΥΣΕΑ) της λειτουργίας στη Λάρισα του CAOC-4, δηλαδή του ΝΑΤΟικού κέντρου συνδυασμένων αεροπορικών επιχειρήσεων, όπου στη θέση του διοικητή θα εναλλάσσονται Ελληνας και Τούρκος αξιωματικός, σηματοδοτώντας έτσι την ελληνική αποδοχή στη συνδιαχείριση του Αιγαίου υπό ΝΑΤΟικό καπέλο.

Σύμφωνα και με χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», σε διμερείς διαπραγματεύσεις Ελλάδας - Τουρκίας για το Αιγαίο, υπό την εποπτεία του Αμερικανού διοικητή του αεροπορικού στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, πτέραρχου Λι Μακ, αναμένεται να εξελιχθούν οι συνομιλίες που έχουν προγραμματιστεί για τις 21 - 22 Ιούλη, οι οποίες αφορούν στη διασύνδεση των ραντάρ ΝΑΤΟικού ενδιαφέροντος των δύο χωρών και τη διασύνδεση των εναέριων χώρων Ελλάδας - Τουρκίας για σκοπούς της Συμμαχίας.

Από ελληνικής πλευράς στις συζητήσεις θα πάρουν μέρος αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας και όπως εκτιμάται, εάν τελικά προχωρήσει η διασύνδεση των εναέριων χώρων των δύο χωρών προκύπτει άμεσα θέμα επανακαθορισμού των περιοχών επιτήρησης και αστυνόμευσης στο Αιγαίο, πράγμα που συνεπάγεται αλλαγές σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, δηλαδή ελληνικές περιοχές ευθύνης θα περάσουν υπό τουρκικό έλεγχο. Επίσης, σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τα τουρκικά αεροσκάφη που καθημερινά μπαίνουν παράνομα στο Αιγαίο θ' απεικονίζονται από τα ραντάρ του ΝΑΤΟ ως «φίλια», οπότε και οι αναχαιτίσεις θα θεωρούνται χωρίς νόημα.

Είναι σαφές ότι αντικείμενο των διαπραγματεύσεων αυτών αποτελεί η εφαρμογή στο Αιγαίο της νέας δομής του ΝΑΤΟ και είναι μέρος των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί από τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών υποστήριξε χτες ότι τα θέματα του Αιγαίου πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ελληνοτουρκικής διαπραγμάτευσης υπό την εποπτεία της ΕΕ και άλλων «τρίτων». «Μπορούμε, είπε, να συζητήσουμε τα μεταξύ μας προβλήματα. Εάν υπάρξουν θέματα που δε θα συμφωνήσουμε, αυτά μπορούν να παραπεμφθούν σε τρίτες πλευρές», ενώ πρόσθεσε πως «υπάρχει συμφωνία σε κάποια ζητήματα στο Αιγαίο», χωρίς όμως να διευκρινίσει.

Μάλιστα, έθεσε ζήτημα συνολικής πολιτικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών πέρα από το όσα προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο, καθώς όπως ισχυρίστηκε «εάν εξετάσετε τη δομή του Διεθνούς Δικαίου και τις σχετικές με το Αιγαίο διατάξεις του, θα αντιληφθείτε ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο αν εξεταστεί στο σύνολό του». Επίσης πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι διερευνητικές επαφές μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών. Στα παραπάνω απάντησε από την πλευρά του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ο εκπρόσωπος Γρ. Δελαβέκουρας, ο οποίος έκανε λόγο για «απαράδεκτη και αντίθετη σε κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου συμπεριφορά που φθάνει στο σημείο υπέρπτησης ελληνικού εδάφους από τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη».

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Εκστρατεία» και συμμαχίες κατά των μεταναστών

Σε κοινό αντιδραστικό μέτωπο με τον Σ. Μπερλουσκόνι και τον Χ. Θαπατέρο, για τη διαχείριση της μετανάστευσης συνολικά από την ΕΕ

Μετανάστες σε λιμάνι της Ν. Ιταλίας υπό το βλέμμα των δυνάμεων καταστολής

Associated Press

Μετανάστες σε λιμάνι της Ν. Ιταλίας υπό το βλέμμα των δυνάμεων καταστολής
«Μέτωπο» με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά των μεταναστών προωθεί η κυβέρνηση, επιχειρώντας να αναδείξει το ζήτημα της «λαθρομετανάστευσης» ως πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά από την ΕΕ. Μετά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με το σοσιαλιστή Χ. Θαπατέρο στη Μαδρίτη, ο Κ. Καραμανλής συνέχισε την «εκστρατεία» κατά των μεταναστών με επίσκεψη στη Ρώμη, όπου συναντήθηκε με τον Ιταλό ομόλογό του.

Στις σύντομες δηλώσεις που έγιναν μετά την ημίωρη συνάντηση, ο Κ. Καραμανλής προσπάθησε να «υποβαθμίσει» το ζήτημα της μετανάστευσης, προφανώς για να δείξει ότι δεν ταυτίζεται απόλυτα και αντιγράφει τις βάρβαρες μεθόδους εξόντωσης των μεταναστών που προβλέπει ο νόμος που ψήφισε πριν από λίγες μέρες η ιταλική κυβέρνηση. Ανέδειξε ως πρώτο θέμα των συνομιλιών τα ζητήματα ενέργειας, αλλά έσπευσε βέβαια να αποσαφηνίσει ότι «βεβαίως συζητήσαμε και το μεγάλο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης».

Επισήμανε ότι για το ζήτημα αυτό οι δύο κυβερνήσεις είχαν συνεργαστεί στενά και «επιτύχαμε να συμπεριληφθούν οι συγκεκριμένες παράγραφοι στα συμπεράσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου». Οπως ανέφερε, μεταξύ των δύο πρωθυπουργών συμφωνήθηκε «να συνεχίσουμε τις κοινές δράσεις σ΄ όλες τις κατευθύνσεις, όπως στην προώθηση των συμφωνιών επανεισδοχής της ΕΕ με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης των λαθρομεταναστών και στη σημαντική ενίσχυση της FRONTEX».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο Σ. Μπερλουσκόνι δηλώνοντας ότι θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες, ώστε η ΕΕ να είναι το κύριο σημείο αναφοράς και ανάληψης δραστηριοτήτων για τις συμφωνίες επανεισδοχής με τις χώρες της Αφρικής.

«Πρότυπο» το ιταλικό μοντέλο

Για να κατανοήσει κανείς το μέγεθος των αντιδραστικών μεθοδεύσεων σε βάρος των μεταναστών, αρκεί μια συνοπτική αναφορά στον αντιμεταναστευτικό νόμο που ψήφισε στις αρχές Ιούλη η Γερουσία της Ιταλίας, μετά από πρόταση της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, με 157 ψήφους υπέρ και 124 κατά. Πρόκειται για το λεγόμενο «Νόμο για την Ασφάλεια», που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η θέσπιση της πιο απάνθρωπης αντιμεταναστευτικής πολιτικής.

Με αυτόν θεσπίζεται το λεγόμενο αδίκημα της «λαθρομετανάστευσης» με επιβολή προστίμου 5.000 - 10.000 ευρώ στους μετανάστατες που θα συλληφθούν χωρίς χαρτιά και με άμεση απέλαση. Ως «λαθραίους» κατονομάζει η αστική τάξη της γειτονικής χώρας, όπως και όλη η ΕΕ, ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες ξεριζωμένοι από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που πρωτοστατεί και η ΕΕ, από την φτώχεια και την ανέχεια.

Ο ιταλικός νόμος προχωράει και στη θέσπιση του «χαφιεδισμού» αφού γίνεται υποχρεωτική η καταγγελία των μεταναστών στη δικαστική αρχή, με μόνη εξαίρεση τους διευθυντές σχολείων και τους γιατρούς (η διάταξη περιλάμβανε και αυτούς αλλά αποσύρθηκε γιατί εκτιμήθηκε ότι θα προκαλούσε μεγάλες αντιδράσεις). Παράλληλα, αυξάνεται στους τρεις μήνες (από δύο) η περίοδος παραμονής στα διάφορα «κέντρα προσωρινής κράτησης», τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου στοιβάζονται εν αναμονή της απέλασής τους.

Σε ό,τι αφορά τους Ιταλούς που νοικιάζουν σπίτι σε ξένους που δε διαθέτουν άδεια παραμονής, προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών. Επιπλέον, εγκρίθηκε δέσμη μέτρων που δίνει το «πράσινο φως» στις λεγόμενες «περιπολίες εθελοντών» που θα συνδράμουν την αστυνομία. Ιδιαίτερη προθυμία να συμμετέχει σε αυτό το κυνήγι μεταναστών έχει δείξει το λεγόμενο «Κόμμα της Εθνοφρουράς», συγκαλυμμένο νεοφασιστικό κόμμα, που μετά τη διαπίστωση ότι τα μέλη του σκόπευαν να «περιπολούν» φορώντας στολές με σύμβολα παρεμφερή με τα ναζιστικά, ο νόμος απαγόρευσε τις στολές και τα περιβραχιόνια και οι ομάδες θα είναι άοπλες και υποτίθεται ότι δεν θα κάνουν χρήση σωματικής βίας ενώ προβλέπεται να υπόκεινται τον έλεγχο των δημοτικών αρχών.

Πέρα από αυτή την βαρβαρότητα, ο νόμος προβλέπει επίσης ότι τα ληξιαρχεία δεν θα εγγράφουν παιδιά από γονείς που δεν έχουν άδεια παραμονής. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν γενιές αδήλωτων παιδιών, που, ενώ θα έχουν γεννηθεί στην Ιταλία, θα στερούνται ακόμη και το δικαίωμα της ταυτότητας.

Η υπόλοιπη ιμπεριαλιστική ατζέντα

Σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά, ο Κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στα ισχυρά κοινά συμφέροντα μεταξύ των δύο χωρών που από κοινού προωθούν δύο μεγάλα έργα: Τον αγωγό του «Σάουθ Στριμ» και τον αγωγό φυσικού αερίου Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας (ITGI). «Το γεγονός μάλιστα ότι, μόλις χτες, υπεγράφη και η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, στη Σόφια, για ένα παρακλάδι του ITGI, δείχνει ότι αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αυτός ο αγωγός», σχολίασε ο πρωθυπουργός. Ανέφερε ακόμα ότι αντικείμενο των συνομιλιών αποτέλεσαν και άλλα θέματα «κοινού ενδιαφέροντος» όπως η «Ενωση για τη Μεσόγειο» και η κατάσταση και η προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Από τη μεριά του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις των δυο χωρών, τονίζοντας ότι τα εννέα δισεκατομμύρια ευρώ στα οποία ανέρχονται σήμερα οι εμπορικές συναλλαγές Ελλάδας - Ιταλίας μπορούν σίγουρα να αυξηθούν. Σε σχέση με την τουριστική κίνηση ή με τον τουρισμό, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, αναφέρθηκε στη δυνατότητα κοινών πακέτων με ταξίδια στην Ελλάδα και την Ιταλία που θα μπορούν να δελεάσουν κυρίως τους επισκέπτες από την Απω Ανατολή.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Να απαγορευτούν όλη την προεκλογική περίοδο

Τη θέση του ΚΚΕ μετέφερε ο Σπ. Χαλβατζής, στη χτεσινή συζήτηση τροπολογίας για παύση των δημοσιεύσεων 15 μέρες πριν από τις εκλογές

«Να καταργηθούν οι δημοσκοπήσεις στην καθ' αυτό προεκλογική περίοδο», ζήτησε χτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης τροπολογίας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, σύμφωνα με την οποία επανέρχεται το καθεστώς απαγόρευσης δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων μια βδομάδα πριν τις εκλογές.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε ότι πρέπει «στην προεκλογική περίοδο που διαρκεί τέσσερις μήνες να απαγορευτούν οι δημοσκοπήσεις. Αλλωστε τα κυβερνητικά κόμματα έχουν στη διάθεσή τους τεράστια μέσα. Εχουν όλο το χρόνο, έχουν όλες τις δυνατότητες να επηρεάσουν. Ε, ας μην επηρεάζουν και με τις δημοσκοπήσεις μέχρι τις τελευταίες ημέρες των εκλογών». Επιπρόσθετα, ο Σπύρος Χαλβατζής επισήμανε πως «οι δημοσκοπήσεις πολύ συχνά χρησιμοποιούνται, για να διαμορφώσουν κλίμα, εντυπώσεις, αλλά και για να χειραγωγούν όχι μόνο στην πολιτική, αλλά και στην οικονομία και στην αγορά, παντού».

Αιτιολογώντας την τροπολογία, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, είπε ότι «ο τρόπος με τον οποίον λειτούργησε αυτή η διάταξη δεν απέδωσε τα αναμενόμενα». Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο Χρήστος Παπουτσής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «νομοθετεί χωρίς αρχές και χωρίς προσχήματα». Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΝ Αθ. Λεβέντης, υποστηρίζοντας πως «θα είναι σωστό, οι δεκαπέντε ημέρες πριν από τις εκλογές να είναι το όριο», ενώ ο Γ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «απελευθέρωσε» την ημερομηνία των δημοσκοπήσεων, γιατί «εκείνη την εποχή ο Ρουσόπουλος ήταν ο Θεός της παράταξης».

ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ
Νέος ξυλοδαρμός εργάτη γης από το Μπαγκλαντές

Η αντιμεταναστευτική πολιτική και η λογική της «μηδενικής ανοχής», το έδαφος στο οποίο καλλιεργείται η επιθετικότητα σε βάρος των κυνηγημένων

Μετανάστες εργάτες γης στην πλατεία της Μανωλάδας κατά τη μεγάλη απεργία το Μάη του 2008
Μετανάστες εργάτες γης στην πλατεία της Μανωλάδας κατά τη μεγάλη απεργία το Μάη του 2008
Αλλο ένα κρούσμα αυθαίρετης βίας από κάτοικο της Νέας Μανωλάδας σε βάρος του εργάτη γης Μοχάμεντ Σομόρ Ουντίν, από το Μπαγκλαντές καταγράφηκε προχτές Τρίτη, αργά το βράδυ. Ο μετανάστης ξυλοκοπήθηκε με ένα στειλιάρι για οφειλούμενα που χρωστούσε άλλος στον κάτοικο της Ν. Μανωλάδας! Μάλιστα τα χτυπήματα που δέχτηκε ήταν κυρίως στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί αιμόφυρτος αρχικά στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Πύργου, όπου διαπιστώθηκε ήπια κρανιοεγκεφαλική κάκωση και χρειάστηκε να γίνουν ράμματα σε δύο μέρη του κεφαλιού του.

Και το νέο κρούσμα είναι συνέπεια της «μηδενικής ανοχής» ενάντια στους μετανάστες που καλλιεργεί η κυρίαρχη αντιμεταναστευτική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, την οποία στηρίζουν και προπαγανδίζουν από κοινού το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ. Δεν είναι τυχαίο ότι στην ίδια περιοχή πληθαίνουν τα φαινόμενα βίας σε βάρος των κυνηγημένων από τις πατρίδες τους, που γίνονται αντικείμενο σκληρής εκμετάλλευσης από τους μεγαλοφραουλάδες της περιοχής. Λίγες μόλις μέρες πριν, άλλοι δυο κάτοικοι της Μανωλάδας είχαν δέσει σε μηχανάκι και είχαν σύρει μέσα στο χωριό Μπαγκλαντέζους μετανάστες, βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Μοχάμεντ Σομόρ Ουντίν στους γιατρούς του νοσοκομείου του Πύργου, όπου νοσηλεύτηκε και πήρε εξιτήριο χτες, ένας κάτοικος της Νέας Μανωλάδας ήρθε αργά το βράδυ της Τρίτης στο κατάλυμα όπου έμενε και του ζήτησε κάποια χρωστούμενα λεφτά, τα οποία όμως δεν του τα όφειλε ο ίδιος. Ο δράστης είχε πάει νωρίτερα σε έναν άλλο εργάτη γης, με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, ο οποίος φαίνεται πως του χρωστούσε λεφτά. Ο τελευταίος, προκειμένου να ξεφύγει από τις επιθετικές διαθέσεις, δικαιολογήθηκε πως τα χρήματα που ήταν γι' αυτόν τα είχε δανείσει λίγο νωρίτερα σε έναν συμπατριώτη του, τον Μοχάμεντ Σομόρ Ουντίν. Αμέσως ο δράστης έτρεξε να βρει τον άτυχο μετανάστη τον οποίο και ξυλοκόπησε.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ υπογραμμίζει πως «το κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού, που έντεχνα καλλιεργεί και οξύνει η κυρίαρχη αντιλαϊκή - αντιμεταναστευτική πολιτική, στην προπαγάνδα, που θέλει τους μετανάστες ενόχους για όλα τα δεινά των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να κρυφτεί ο πραγματικός αντίπαλος, και στην πολιτική που θέλει τους αλλοδαπούς εργάτες, ούτε λίγο - ούτε πολύ, εγκληματίες, έχει τη βαθύτερη αιτία του το χτεσινό γεγονός επίθεσης σε μετανάστη εργάτη γης στη Νέα Μανωλάδα από Ελληνα κάτοικο της περιοχής. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ., κλιμακώνει τους διωγμούς και τις απωθήσεις προσφύγων και μεταναστών (όπως στον καταυλισμό μεταναστών στην Πάτρα)».

35 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ
Εκδήλωση διοργανώνει ο ΣΦΕΑ

Την Πέμπτη 23 Ιούλη, στο Πάρκο Ελευθερίας

Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-74 (ΣΦΕΑ 1967- '74) διοργανώνει, την Πέμπτη 23/7/2009 στις 8 το βράδυ, εκδήλωση μνήμης για την επέτειο των 35 χρόνων από την κατάρρευση της χούντας, που θα γίνει στο μνημειακό, ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου ΕΑΤ-ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας (Βασ. Σοφίας 85, πίσω από το μνημείο του Ελ. Βενιζέλου). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή και χαιρετισμό από τον πρόεδρο του ΣΦΕΑ 1967-'74 Νίκο Τριανταφύλλου.
  • Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια από τους Λένα Αλκαίου, Σόνια Θεοδωρίδου, Λάμπρο Καρέλα, Γιάννη Ματσούκα και το ΤΡΙΦΩΝΟ (Ερωφίλη, Νίκος Κουρουπάκης, Δημήτρης Υφαντής).
  • Απαγγελίες από τους ηθοποιούς Μπέτυ Βαλάση και Μαρία Καψή.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα επιμελήθηκε και παρουσιάζει η δημοσιογράφος Σοφία Αδαμίδου. Η εκδήλωση θα κλείσει με μικρή δεξίωση.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Καταγγέλλει το φακέλωμα στο Μαρούσι

Την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου για «να ελέγχει τα στοιχεία των μεταναστών ηλεκτρονικά μέσω συστημάτων που συνδέονται με τους υπολογιστές της Ασφάλειας», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

«Η δημοτική αρχή προχωράει σε ηλεκτρονικό φακέλωμα για να μην ξεφεύγει κανείς μετανάστης από τα δόκανα της αστυνομίας. Βιάζεται και πρωτοστατεί στην εφαρμογή της αντιμεταναστευτικής πολιτικής, θέλει να πάρει εύσημα από την Ευρωπαϊκή Ενωση, την κυβέρνηση της ΝΔ, τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ. που στηρίζουν αυτή την πολιτική και δημιουργούν εχθρικό περιβάλλον στα θύματα του ιμπεριαλισμού», σημειώνει το ΠΑΜΕ.

«Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να περιφρουρήσουν τα δικαιώματα των μεταναστών, να σταματήσουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και ενέργειες όπως του Δήμου Αμαρουσίου. Ο χαφιεδισμός είναι επιζήμιος και ποτέ δεν ωφέλησε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Η πραγματική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους δήμους για τους οικονομικούς μετανάστες είναι η πάλη κόντρα την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, η απειθαρχία στις συμφωνίες της ΕΕ, ο αγώνας για ασφαλή διαβίωση των μεταναστών για όσο διάστημα μένουν στη χώρα μας, η παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων για να μπορούν να ταξιδέψουν και ο σεβασμός στα δικαιώματά τους», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ