Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 30 Μάη 2009 - αριθ. φύλλου: 10384


Στην κάλπη ΝΑ ΠΑΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΚΕ για να οργανώσουμε την αντεπίθεση
  • Στη μάχη του ψηφοδελτίου με την αισιοδοξία της εμπιστοσύνης και νέων ανθρώπων στην πολιτική και τη δράση μας. Πληθαίνουν τα θετικά μηνύματα ενίσχυσης στην κάλπη
  • Υπογραφές στήριξης του ΚΚΕ από εκπαιδευτικούς και δηλώσεις από παράγοντες της κοινωνικής ζωής.

Καλούμε τους ανθρώπους του μόχθου να κάνουν μια ανακεφαλαίωση όχι της τελευταίας χρονιάς, αλλά όλων των χρόνων τουλάχιστον από το 1992 και μετά, που ψηφίστηκε η συνθήκη του Μάαστριχτ, ανεξάρτητα αν είναι υπέρ της συνολικής ρήξης ή όχι. Δίχως αντίσταση, έχουμε χάσει τις κατακτήσεις. Θα γίνει ένα δραματικό πισωγύρισμα ιδιαίτερα για τις νεότερες ηλικίες. Και η κάλπη πρέπει να τιμωρήσει. Η τιμωρία, σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στα άλλα μικρότερα που παίζουν και δημαγωγούν χωρίς να έχουν καθαρές θέσεις, απελευθερώνει. Να ψηφίσουν το ΚΚΕ και καινούριοι κομμουνιστές αλλά και άνθρωποι οι οποίοι δεν εντάσσουν τον εαυτό τους στο ΚΚΕ, στην κομμουνιστική άποψη. Ετσι το Κόμμα θα πάει ψηλά. Αυτό θα μεταφραστεί σε ακόμη μεγαλύτερη δύναμη και υποχρέωση να ανταποκριθούμε και μαζί με άλλες, όσες ριζοσπαστικές δυνάμεις, ταξικές, υπάρχουν στο κίνημα, να οργανώσουμε την αντεπίθεση πριν είναι εντελώς, εντελώς αργά και ορισμένες ανατροπές πάρουν ανεπίστρεπτη πορεία.


ΣΕΛ.  8   -   9,    11   -   13

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΗΤΗΡΙΑ - ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΑ
Κατάφωρη αδικία για να κερδίζουν οι επιχειρήσεις

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να αποκατασταθούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα περισσότερων από 30.000 εποχικά εργαζόμενων σε διαλογητήρια και συσκευαστήρια αναλαμβάνουν οι ταξικές δυνάμεις, ύστερα από σύσκεψη που διοργάνωσε στη Νάουσα η Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών. Οι εποχικά εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, ασφαλίζονται στον ΟΓΑ και όχι στο ΙΚΑ. Σαν συνέπεια, χάνουν στοιχειώδη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ενώ οι εργοδότες κερδίζουν 40 εκατ. ευρώ επιπλέον κάθε χρόνο.


ΣΕΛ.  31

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ
Διάβημα διαμαρτυρίας του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  7
ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Σκέφτονται να προβοκάρουν το ΚΚΕ

«Επειδή διαθέτουμε καλούς φίλους, αλλά υπάρχουν και έντιμοι άνθρωποι, και σε πολιτικούς χώρους και σε δημοσιογραφικούς, έντιμοι οι οποίοι βεβαίως δεν είναι κομμουνιστές αλλά δεν αντέχουν τις βρώμικες εκστρατείες, έχουμε την πληροφορία ότι πολιτικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι προσπαθούν και σκέφτονται να ετοιμάσουν μια προβοκάτσια τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές εναντίον του ΚΚΕ, με την ελπίδα να κόψουν 1% σε ποσοστό από το ΚΚΕ. Ψηφοφόρους που για πρώτη φορά θέλουν να ψηφίσουν το Κόμμα. Μολών λαβέ, λοιπόν.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 3


ΣΕΛ.  3


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org