ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 30 Μάη 2009
Σελ. /48
Πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σήμερα Σάββατο

-- 11 π.μ. περιοδεία σε καταστήματα και καφετέριες του Ιλίου (πεζόδρομος Νέστορος και Μανάκη). Στις 11.30 π.μ. ομιλία σε προεκλογική συγκέντρωση, στη συμβολή του πεζόδρομου με την οδό Πατρόκλου.

-- 8.30 μ.μ. ομιλία σε προεκλογική συγκέντρωση στην Ελευσίνα, στην πλατεία Ηρώων.

Αύριο Κυριακή

-- Θα επισκεφτεί την περιοχή του Ωρωπού. Στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς στο Πνευματικό Κέντρο της περιοχής.

Τη Δευτέρα 1/6

-- 12 μ. συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο «Electra Palace», στην αίθουσα «Βυζάντιο ΙΙ», με θέμα: «Το περιβάλλον και τα μεγάλα έργα».

-- 8.30 μ.μ. θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην πλατεία Αριστοτέλους. Η ομιλία θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ3.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Μολών λαβέ

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους που προσπαθούν και σκέφτονται να ετοιμάσουν προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 1

Εμείς δεν μπορούμε να ματαιώσουμε την προβοκάτσια. Αμα θέλουν να την κάνουν. Τους δηλώνουμε ότι θα το πληρώσουν ακριβά και εκείνο που θα μας προσφέρουν, είναι τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, οι φίλοι του Κόμματος, να κάνουν τη νύχτα μέρα, να τρέξουν ακόμα πιο πολύ από όσο τρέχουν, ούτως ώστε να μην υπάρχει καμιά ζημιά για το Κόμμα. Μολών λαβέ».

-- Ποιοι είναι αυτοί, τους ξέρετε;

-- «Λες να μην το ξέρω; Γιατί το λέω; Εχουμε πει τίποτα που δεν ισχύει; Γιατί να τους καταδώσω; Μήπως πρέπει να έρθει και ο εισαγγελέας να μου πάρει δήλωση γι' αυτό;»...

Την Τετάρτη όλοι στο Πεδίον του Αρεως!

Εντατικά προετοιμάζεται η κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα

Με εντατικούς ρυθμούς οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας, Πειραιά και Αττικής του ΚΚΕ και οι αντίστοιχες Οργανώσεις της ΚΝΕ δουλεύουν για την επιτυχία της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του Κόμματος, την Τετάρτη 3 Ιούνη, στις 8.30 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως, όπου θα μιλήσουν η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, ενώ θα χαιρετίσει η Ρόζα Ραμπιάις από το Πορτογάλικο Κομμουνιστικό Κόμμα.

Η προετοιμασία της συγκέντρωσης έχει ενταχθεί και δεθεί με την πλατιά πολιτική δραστηριότητα των δυνάμεων του Κόμματος, μία βδομάδα πριν ανοίξει η κάλπη των ευρωεκλογών. Το κάλεσμα για παρουσία στο Πεδίον του Αρεως μεταφέρεται σε σπίτια εργατικών - λαϊκών οικογενειών, ηχεί σε εργασιακούς χώρους, σχολεία και σχολές, παντού όπου οι κομμουνιστές ανοίγουν συζήτηση για την ανάγκη υπερψήφισης του ΚΚΕ, την ανάγκη τιμωρίας της ΕΕ και των κομμάτων που υποστηρίζουν τον «ευρωμονόδρομο». Υψώνεται στους δρόμους της Αθήνας που ήδη «στολίζονται» με τις αφίσες της συγκέντρωσης.

Το κάλεσμα συμμετοχής στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση απευθύνεται σε όλους. Σε κάθε άνθρωπο του μόχθου. Να δηλώσει και με τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση την απόφασή του να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της λαϊκής αντεπίθεσης. Την απόφασή του να συναντηθεί με το ΚΚΕ και στην κάλπη.

Οι προσυγκεντρώσεις για το Πεδίον του Αρεως έχουν οριστεί ως εξής:

-- Ομόνοια: Οι ΚΟ Υπηρεσιών, Δικηγόρων, Καλλιτεχνών, Πειραιά και Αττικής.

-- Προπύλαια: Οι Οργανώσεις Σπουδάζουσας και ΤΕΙ της ΚΝΕ, η Αχτίδα ΑΕΙ.

-- Μοναστηράκι: Οι Οργανώσεις Νοτίων Συνοικιών.

-- Σύνταγμα: Οι Οργανώσεις Νοτιοανατολικών Συνοικιών, 2ου Διαμερίσματος.

-- Πλατεία Καραϊσκάκη: Οι Οργανώσεις ΟΤΑ, 3ου - 4ου Διαμερίσματος.

-- Πλατεία Αττικής: Οι Οργανώσεις Βορείων, Βορειοδυτικών Συνοικιών.

-- Πλατεία Βάθης: Οι Οργανώσεις Βιομηχανίας, Ενέργειας, ΜΜΕ, Τηλεπικοινωνιών, Μεταφορών, Δημόσιας Διοίκησης, Εκπαιδευτικών.

-- Πλατεία Κάνιγγος: Οι Οργανώσεις Κατασκευών, ΕΒΕ.

-- ΜΕΤΡΟ Στ. Λαρίσης: Οι Οργανώσεις Δυτικών Συνοικιών, Νοτιοδυτικών Συνοικιών.

-- Γήπεδο Παναθηναϊκού, Αλεξάνδρας: Οι Οργανώσεις Υγείας, Ανατολικών Συνοικιών, Βορειοανατολικών Συνοικιών, 7ου Διαμερίσματος.

-- Πλατεία Αμερικής: Οι Οργανώσεις 5ου - 6ου Διαμερίσματος.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Tη Δευτέρα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση

Στις 8.30 το βράδυ, στην πλατεία Αριστοτέλους

Τη Δευτέρα 1η του Ιούνη στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους θα γίνει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και θα χαιρετίσει εκπρόσωπος του Ουγγρικού Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος.

Προσυγκεντρώσεις, που οργανωμένα με πορείες θα κατευθυνθούν στο χώρο της πλατείας Αριστοτέλους, θα ξεκινήσουν στις 7.30 το βράδυ από την πλατεία ΧΑΝΘ, το Λιμάνι και το Βαρδάρι.

Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι νεολαίοι της ΚΝΕ, που όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για τις ευρωεκλογές, καλούν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία με τη μαζική συμμετοχή τους στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος να εκφράσουν την απόφασή τους να ενισχύσουν μαζικά το ΚΚΕ και στην κάλπη.

Για τη δουλειά της ΚΟΘ του ΚΚΕ που αυτές τις μέρες δίνει τη μάχη και για την επιτυχία της συγκέντρωσης, μίλησε στο «Ρ» ο Δημήτρης Μαϊκίδης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Οπως είπε, «κορυφώνεται ένα πολύ μεγάλο άνοιγμα της ΚΟΘ του ΚΚΕ σε όλους τους χώρους δουλειάς, μέσα σε ένα θετικό κλίμα για τις θέσεις του ΚΚΕ. Γιατί το κόμμα μας, οι εργαζόμενοι δεν το βλέπουν τώρα δίπλα τους, ήταν αποκούμπι και μπροστάρης στον αγώνα τους για το μεροκάματο, στην υπεράσπιση του οχτάωρου, στους μεγάλους αγώνες για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, στον αγώνα ενάντια στις απολύσεις, έξω από τα πολυκαταστήματα για να μην καταργηθεί η Κυριακή αργία, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κ.ά..

Αυτή την πείρα συζητάμε με τους εργαζόμενους και βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα από τον αγώνα όπως έγινε π.χ. με τους εργαζόμενους από την εταιρεία «Πλαίσιο» που μέσα από την επιτροπή αγώνα που στήσανε αντιστάθηκαν στην μείωση των ημερών εργασίας με πρόσχημα την κρίση, στις απολύσεις, με αποτέλεσμα η εργοδοσία να πάρει πίσω όλους τους σχεδιασμούς της. Με τους εργαζόμενους της εταιρείας «ΑΜΑΣΑ», με τους εμποροϋπάλληλους του πολυκαταστήματος «ΦΩΚΑ» που αντιστάθηκαν στις απολύσεις κ.α.. Από εκεί βγαίνει και η ανάγκη για τους εργαζόμενους να βγει ισχυρό το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές γιατί τη δύναμή του θα την αξιοποιήσει για το δυνάμωμα του εργατικού κινήματος, γιατί θα μπει εμπόδιο στα νέα αντιλαϊκά σχέδια της πλουτοκρατίας, της ΕΕ και των κομμάτων της.

Σ' αυτά τα πλαίσια δουλεύουμε και για την επιτυχία της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ με τη σ. Αλέκα Παπαρήγα. Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά, να ακούσουν την πολιτική πρόταση του κόμματός μας που δένει αρμονικά την πρωτοπόρα θεωρία μας με την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών σε κάθε χώρο δουλειάς. Συνεχίζουμε μαχητικά μέχρι την τελευταία ώρα των εκλογών με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ ώστε να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια, να γίνει το βόλι ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, να ανοίξει ο δρόμος για το μέλλον με τους εργαζόμενους και τους συμμάχους τους στο προσκήνιο».

  • Νωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Electra Palace» στην αίθουσα «Βυζάντιο», με θέμα «Το περιβάλλον και τα μεγάλα έργα».
Το εκλογικό κέντρο της Αθήνας

Το εκλογικό κέντρο της ΚΟΑ λειτουργεί στην οδό Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου.

Τηλέφωνα εκλογικού κέντρου:

  • Γραμματεία - Τηλεφωνικό κέντρο: 210.3302.078, 210.3301.464
  • FAX Εκλογικού κέντρου: 210.3301.474
  • EMAIL Εκλογικού κέντρου: ekkke@otenet.gr
Το εκλογικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη

Το εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην οδό Εγνατίας και Σωκράτους 3. Λειτουργεί καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 10 μ.μ. Στο εκλογικό κέντρο μπορούν να απευθύνονται οι ετεροδημότες για πληροφορίες σχετικά με τον τόπο που ψηφίζουν και τη μετακίνησή τους.

Τηλέφωνο επικοινωνίας του εκλογικού κέντρου: 2310. 280.243.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ