ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 30 Μάη 2009
Σελ. /48
«Να μπει σε κάθε λαϊκό σπίτι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ»

Σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στο Αγρίνιο, μίλησε χτες η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η Ελένη Μπέλλου
Η Ελένη Μπέλλου
«Εμπιστευτείτε το ΚΚΕ. Κάντε την ψήφο στο ΚΚΕ όπλο αντεπίθεσης. Με τη δική σας φωνή και ψήφο, στις 7 Ιούνη, στην κάλπη, με το εκλογικό αποτέλεσμα, στις 8/6, να γίνει πράξη το μόνο σύνθημα που είναι προς όφελος της λαϊκής πλειοψηφίας: Οχι στην ΕΕ, το μονόδρομο του κεφαλαίου στην Ευρώπη. Οχι πια άλλος χαμένος δρόμος με ΝΔ ή με ΠΑΣΟΚ. Τώρα, πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά, ψήφο στο ΚΚΕ. Για να κάνουμε ένα σίγουρο βήμα μπροστά. Να απαντήσουμε με τη δική μας αντεπίθεση στο νέο κύμα επίθεσης σε βάρος της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού».

Αυτό το αγωνιστικό και ελπιδοφόρο μήνυμα προέτρεψε να στείλουν στις επικείμενες ευρωεκλογές, με τη μαζική ισχυροποίηση του ΚΚΕ, η εργατική τάξη, η νεολαία και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, που ασφυκτιούν από την ευρωενωσιακή αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική, η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αγρίνιο.

«Οι εκλογές στις 7 Ιούνη είναι η δική σας ευκαιρία, είπε χαρακτηριστικά η Ελένη Μπέλλου, να νιώσει πιο αδύναμη η κυβέρνηση της ΝΔ, να μην αντέχει να φέρει στη Βουλή τα νέα αντιλαϊκά νομοσχέδιά της. Να μην μπορεί το ΠΑΣΟΚ να λέει ότι έχει λαϊκή συναίνεση να πάει σε εκλογές που θα του δώσουν την κυβέρνηση για να περάσει παρόμοια νέα αντιλαϊκά μέτρα. Αυτά που σήμερα συνιστούν η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα, το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ, αυτά που συνιστούν, ανεξάρτητα αν θα είναι κυβέρνηση η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ σε 2-3 μήνες ή τον Απρίλη του 2010. Μην αφήσετε περιθώριο σε οποιαδήποτε πλάνη και απάτη ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική χωρίς απειθαρχία, ανυπακοή, χωρίς σύγκρουση και ρήξη με την ΕΕ, χωρίς καθαρή και ξάστερη απόρριψη του ευρωμονόδρομου».

Αλάνθαστο κριτήριο

«Η θέση και στάση των κομμάτων απέναντι στην ΕΕ, από τη στιγμή της συγκρότησής της το 1991 έως σήμερα, είναι μοναδικό και αλάνθαστο κριτήριο στο μόνο πραγματικό ταξικό ερώτημα: Με τα μονοπώλια ή με το λαό; Σήμερα υπάρχει ανάλογη συσσωρευμένη πείρα, ώστε πολλοί περισσότεροι να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα προς όφελος του δικού τους ταξικού συμφέροντος, να μην πέσουν σε άλλη πολιτική πλάνη. Μη φοβηθείτε να κάνετε το βήμα, αφού η πείρα σας σας πείθει ότι μόνο το ΚΚΕ σας είπε την αλήθεια, πάλεψε για τα δικαιώματα και τις ανάγκες σας».

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν το ίδιο "ευρωόραμα", την ίδια στρατηγική για επενδύσεις εκτός Ελλάδας. Αυτή η στρατηγική διόγκωσε τα ελλείμματα. Πρώτα απ' όλα, έκανε ελλειμματικό το αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο, συρρίκνωσε τη μεταποίηση, άνοιξε τις πύλες για την εισαγωγή κάθε φύσης προϊόντων. Παράλληλα, και τα δυο κόμματα, που εναλλάσσονταν στη διακυβέρνηση, έδιναν επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους μεγαλοεισαγωγείς, στους βιομήχανους. Ανοιξαν τις πύλες εξαγωγής κεφαλαίων για να κερδίσουν περισσότερο στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά Λάτσηδες, Βαρδινογιάννηδες, Δασκαλόπουλοι, Μυτιληναίοι, Βγενόπουλοι και άλλοι. Γι' αυτό μπήκε στην ΕΕ η Ελλάδα και οι καπιταλιστές της στη λίστα των 100 πρώτων που δραστηριοποιούνται στη Βρετανία, μπήκαν και στους 10 πρώτους. Και έτσι, από τη δεκαετία του 1990, για πρώτη φορά η Ελλάδα έγινε χώρα εξαγωγής κεφαλαίων για άμεσες επενδύσεις. Αλλά έγιναν φτωχότεροι οι εργατοϋπάλληλοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες».

Απευθυνόμενη στη νεολαία, η ομιλήτρια σημείωσε: «Γνωρίζετε τι σημαίνει stage, ανασφάλιστη δουλειά με μισθό κάτω από την σύμβαση που είναι οδηγία της ΕΕ και έγινε ελληνικός νόμος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίστηκε και διευρύνθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ. Πραγματοποιήθηκε σε δεκάδες δήμους σε αγαστή σύμπραξη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ. Ξέρετε ότι και με δασκάλους και καθηγητές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν έμεινε βιβλίο, ακόμη και στο δημοτικό, που να μην προπαγανδίζει την ΕΕ, το άνοιγμα των αγορών και τις ιδιωτικοποιήσεις. Δηλαδή, την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα, την ατομικότητα. Με άλλα λόγια, το φιλελευθερισμό, αυτόν που σήμερα το ΠΑΣΟΚ - και όχι μόνο - μαζί και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, παλεύουν να εμφανίσουν ως το μοναδικό υπαίτιο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, στην ΕΕ, διεθνώς. Για να βγάλουν λάδι τη δική τους πολιτική, για να ξεχαστεί ότι το ΠΑΣΟΚ, ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση, εξυπηρέτησε τα μονοπώλια εις βάρος του λαού, στην Ελλάδα και στην ΕΕ. Με ανάλογα επιχειρήματα έβαλε "αριστερούτσικη" πλάτη και στήριζε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ».

«Το ανάθεμα του "νεοφιλελευθερισμού", του "καζινοκαπιταλισμού", οι διακηρύξεις για έναν "υγιή, ανθρώπινο καπιταλισμό", βολεύουν, υπογράμμισε παρακάτω η Ελένη Μπέλλου, για να ανακοπεί η τάση λαϊκής δυσαρέσκειας και να μη γίνει ποτάμι λαϊκής, πολιτικής και κοινωνικής αντίστασης, αντεπίθεσης.

Ολα τα επιτελεία, εγχώρια και διεθνή, αυτό φοβούνται, αυτό προσπαθούν να αποτρέψουν και ξέρουν ότι το λαϊκό ποτάμι μπορεί να τους κλονίσει μόνο με μπροστάρη το ΚΚΕ. Ούτε από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από τον ΛΑ.Ο.Σ., ούτε από Οικολόγους, κινδυνεύουν. Ισα ίσα, αυτό θέλουν. Αν δε γίνεται αλλιώς να φύγει ψήφος από το πρωτότοκο και δευτερότοκο κόμμα του κεφαλαίου, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τότε πάση θυσία να πάει οπουδήποτε αλλού, εκτός από το ΚΚΕ. Γι' αυτό τα δικά τους φερέφωνα παράγουν και αναπαράγουν όχι μόνο την αποχή που τους βολεύει, αλλά και ανώδυνους διάττοντες αστέρες, πριν τον ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα τους Οικολόγους, ως δήθεν 3η πολιτική δύναμη. Προβάλλουν και αναπαράγουν το ψέμα, τη λάσπη στο ΚΚΕ, με ανέντιμα μέσα προσπαθούν να το απαξιώσουν στη λογική ότι "όλοι ίδιοι είναι"».

«Ψήφος, υπογράμμισε η Ελένη Μπέλλου, σε όσα κόμματα και ψηφοδέλτια δε διαχωρίζονται από την ΕΕ είναι χαμένη ψήφος για την υπόθεση της λαϊκής άμυνας και αντεπίθεσης. Μόνον η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος για ισχυρά μέτωπα πάλης για το μισθό, το ωράριο, τη σύνταξη, τις τιμές του αγρότη, για δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, για τη μη αμφισβήτηση των συνόρων στο Αιγαίο, στη Θράκη και όχι εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Ψήφος στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, στον ΛΑ.Ο.Σ., στους Πράσινους Οικολόγους είναι ψήφος - συμπλήρωμα στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στήριξη του ευρωμονόδρομου του κεφαλαίου».

«Μονόδρομος για κάθε ευρωπαϊκό λαό και για τον ελληνικό, συμπλήρωσε, είναι ο δρόμος της απειθαρχίας, της ρήξης με την ΕΕ, τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που την υποστηρίζουν. Σήμερα αυτός ο δρόμος κερδίζει έδαφος και σε άλλες χώρες της ΕΕ, φάνηκε με την κοινή Διακήρυξη των 21 κομμάτων που για πρώτη φορά έγινε σε ευρωεκλογές. Γι' αυτό με όλη μας τη δύναμη λέμε: Μην αφήσετε τον αντικομμουνισμό να σταλάξει αμφιβολία στο μυαλό και στην καρδιά σας. Η βαθύτερη ουσία του αντικομμουνισμού είναι να δημιουργήσει αμφιβολίες στον μισθωτό, ανεξάρτητα από το μορφωτικό επίπεδο και την ειδίκευσή του, να θολώσει και να συκοφαντήσει τη δυνατότητα, τη ρεαλιστικότητα του άλλου δρόμου στην οικονομία και, γενικότερα, στην κοινωνική συγκρότηση, έξω από την οικονομική κυριαρχία των μονοπωλίων, της εξουσίας τους, την ευρωενωσιακή και τη ΝΑΤΟική λυκοσυμμαχία τους. Το ΚΚΕ δε λέει ότι όποιος δεν είναι πεισμένος με όλες τις ιδέες και το πρόγραμμα του ΚΚΕ ότι είναι αντικομμουνιστής. Λέμε, μην πέφτετε στην παγίδα του γκαιμπελισμού. Φοβίστε τους με ψήφο για ισχυρό ΚΚΕ. Μέχρι την άλλη Κυριακή, κάντε δική σας υπόθεση το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ να φτάσει σε κάθε λαϊκό σπίτι».

Προεκλογικές δραστηριότητες στο εξωτερικό

Ενα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, περιοδειών και συζητήσεων με τους Ελληνες μετανάστες σε χώρες - μέλη της ΕΕ, υλοποιούν το επόμενο διάστημα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Αννα Γρηγοριάδου και Πάνος Απέργης. Συγκεκριμένα:

Σήμερα Σάββατο

-- Σε συνεστίαση που διοργανώνει η ΚΟ Γαλλίας του ΚΚΕ στο Παρίσι για τις ευρωεκλογές, στις 8 μ.μ., στο ελληνικό εστιατόριο YGREC, θα μιλήσει η Α. Γρηγοριάδου.

-- Στις 11 π.μ., ο Π. Απέργης θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στη βόρεια Στοκχόλμη στην αίθουσα της ελληνικής κοινότητας της περιοχής Ρίνγεμπι. Θα περιοδεύσει στη συνέχεια σε μέρη που συχνάζουν Ελληνες και θα συναντηθεί με εκπροσώπους μαζικών φορέων του ελληνισμού στη Στοκχόλμη και θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση που διοργανώνει η ΚΟ Νότιας Στοκχόλμης στην αίθουσα της ελληνικής κοινότητας. Το ίδιο βράδυ, στις 9 μ.μ., θα παρευρεθεί σε εκδήλωση που διοργανώνει το γυναικείο τμήμα της ελληνικής κοινότητας κεντρικής Στοκχόλμης.

Αύριο Κυριακή

-- Στο Εσσεν, στη 1 μ.μ., η Α. Γρηγοριάδου θα μιλήσει στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας στο DGBHouse (Wilhelm-Leuschnerstr 69-77).

-- Ο Π. Απέργης θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στην αίθουσα της ελληνικής κοινότητας της πόλης Μάλμοε στη νότια Σουηδία, και θα περιοδεύσει σε ελληνικά στέκια.

Παράλληλα, θα κάνει παρεμβάσεις σε μια σειρά συγκεντρώσεις που διοργανώνει το δανέζικο κίνημα ενάντια στην ΕΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ