ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 28 Μάη 2009
Σελ. /40
Συμμετοχή στην κάλπη και ψήφος στο ΚΚΕ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τους σχεδιασμούς χειραγώγησης της ψήφου

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του για τους σχεδιασμούς χειραγώγησης της ψήφου, τονίζει τα παρακάτω:

«Η ανοιχτή, αλλά και η έμμεση, η ωμή και προκλητική παρέμβαση σειράς καναλιών και αρκετών δημοσιογράφων, άλλων εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων υπέρ της αποχής, στην προσπάθεια χειραγώγησης της ψήφου, ιδιαίτερα νέων, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Θέλουν να σπρώξουν μεγάλα τμήματα της νεολαίας στο βάλτο της αδιαφορίας και της περιφρόνησης στην αγωνιστική στάση.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες να χαλάσουν αυτά τα σχέδια. Τα διάφορα κέντρα που διευθύνουν αυτή την εκστρατεία δεν έχουν στόχο να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους για τα μεγάλα προβλήματα και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν στη ζωή τους.

Επιδιώκουν να εμποδίσουν την ανάπτυξη ενός ισχυρού ανατρεπτικού κινήματος και να κατευθύνουν τη λαϊκή διαμαρτυρία και αγανάκτηση σε ανώδυνους δρόμους για το κεφάλαιο και σε κόμματα που οι ίδιοι κατασκευάζουν ή συντηρούν.

Την ισχυροποίηση του ΚΚΕ φοβούνται. Γιατί μόνο το ΚΚΕ έχει στόχο τα μεγάλα συμφέροντα, τα κόμματά τους, την ΕΕ και τους μηχανισμούς της. Το ΚΚΕ παλεύει με συνέπεια και σταθερότητα για να μην πληρώσουν την κρίση και τη σαπίλα του συστήματος τα λαϊκά στρώματα και η νεολαία.

Να χαλάσει ο λαός τα αντιλαϊκά σχέδια! Να δοθεί η απάντηση αγωνιστικά! Συμμετοχή στην κάλπη και ψήφος στο ΚΚΕ»!

Μάθε ΤΩΡΑ πού ψηφίζεις

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνουν όσοι θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές της 7ης Ιούνη είναι να μάθουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν. Κι αυτό, γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που παρουσιάζονται προβλήματα ή έχουν γίνει λάθη στην κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα οι ψηφοφόροι να ταλαιπωρούνται ή ακόμα και να υπάρχει ο κίνδυνος να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Το ότι κάποιος ψήφισε σε κάποιο εκλογικό τμήμα σε προηγούμενες εκλογές δε σημαίνει ότι οπωσδήποτε θα ψηφίσει στο ίδιο εκλογικό τμήμα και σε αυτές τις εκλογές. Υπάρχουν περιπτώσεις που πολλές οικογένειες, λόγω του «ανοίγματος» νέας οικογενειακής μερίδας και κατά συνέπεια εγγραφής σε νέα δημοτολόγια, έχει αλλάξει ο τόπος που ψηφίζουν. Οσοι έχουν κάνει αίτηση μεταδημότευσης, πρέπει να ελέγξουν πού ψηφίζουν.

Οσοι ψηφίζουν για πρώτη φορά (όσοι έχουν γεννηθεί μέσα στο 1991) ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να έχουν κάνει κάποια προηγούμενη διαδικασία. ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ στους εκλογικούς καταλόγους και απλά πρέπει να ελέγξουν και να μάθουν άμεσα πού ψηφίζουν.

ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, τόσο λιγότερα προβλήματα θα έχουμε. Ακόμα και μία ψήφος στο ΚΚΕ είναι πολύ σημαντική.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ με τίποτα να χαθεί έστω και μία ψήφος λόγω αμέλειας ή αβλεψίας.

Πώς μαθαίνουμε πού ψηφίζουμε

Οι τρόποι για να μάθουμε πού ψηφίζουμε είναι οι εξής:

  • Με τηλεφωνική κλήση στον αριθμό 1500.
  • Από τα ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ (τα γνωστά ΚΕΠ).
  • Από τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων.
  • Μέσα από την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών στη διεύθυνση www.ypes.gr και την Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης στη διεύθυνση www.ermis.gov.gr.

Σημειώνουμε ότι ψηφίζουμε από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, οπότε και κλείνουν οι κάλπες. Στα εκλογικά τμήματα πρέπει να αναλογούν μέχρι περίπου 600 ψηφοφόροι.

Νέα ιστοσελίδα του ΚΚΕ

Ανανεωμένη σε μορφή και περιεχόμενο και στρατευμένη στη μάχη των ευρωεκλογών που δίνουν σήμερα όλοι οι κομμουνιστές, μέλη, οπαδοί και φίλοι του Κόμματος, είναι από χτες η ιστοσελίδα του ΚΚΕ στο Διαδίκτυο, στη διεύθυνση http://www.kke.gr. Στην αρχική σελίδα, αλλά και σε κάθε σελίδα του ιστοτόπου κάνουν έντονη την παρουσία τους τα προεκλογικά υλικά του Κόμματος, αφίσες, έντυπα, βίντεο (τηλεοπτικά σποτ), στα οποία μπορεί κανείς να φτάσει γρήγορα, μόνο με μία κίνηση πλοήγησης. Η νέα ιστοσελίδα αποσκοπεί να αποτελέσει αποτελεσματικότερο μέσο για τη διάδοση και μέσω Διαδικτύου της πολιτικής πρότασης, των θέσεων και της παρέμβασης του ΚΚΕ στην ελληνική κοινωνία και διεθνώς.

Η ιστοσελίδα έχει λειτουργική διάταξη των συνδέσμων και των υλικών, με χώρο για προβολή των κύριων θεμάτων της επικαιρότητας και των τελευταίων νέων από τη δράση του Κόμματος. Στη δεξιά πλευρά εμφανίζονται μερικές από τις κεντρικές δραστηριότητες της τρέχουσας μέρας και της επόμενης, ενώ πλήρη αναφορά των δραστηριοτήτων κατά μέρα, βδομάδα, μήνα, ακόμα και έτος μπορεί να έχει κανείς μέσω του ημερολογίου που ακολουθεί. Οι πληροφορίες αυτές θα είναι χρήσιμες όχι μόνο στους δημοσιογράφους, αλλά και σε κάθε επισκέπτη της ιστοσελίδας που θέλει να ενημερωθεί για ενδεχόμενες συγκεντρώσεις ή περιοδείες στην πόλη ή στον τόπο δουλειάς του.

Ολα τα υλικά, δελτία Τύπου, ανακοινώσεις των καθοδηγητικών οργάνων, επεξεργασίες των τμημάτων και επιτροπών της ΚΕ του ΚΚΕ είναι διαταγμένα θεματολογικά με βάση τις κατηγορίες που εμφανίζονται στο μενού στα αριστερά της σελίδας, με περαιτέρω κατάταξη σε καρτέλες για τα πρόσφατα υλικά, εκείνα που αποτελούν θέσεις του Κόμματος, συνδέσμους προς σχετικούς ιστοτόπους, κτλ. Σε κάθε θεματολογική ιστοσελίδα ξεχωρίζουν ένα έως τρία από τα σημαντικότερα θέματα της τελευταίας περιόδου, που αναδεικνύουν τα επιμέρους μέτωπα και επίκαιρες επεξεργασίες του ΚΚΕ. Σε ειδική κατηγορία βρίσκονται οι Ερωτήσεις, Επερωτήσεις και προτάσεις νόμου του ΚΚΕ στο Κοινοβούλιο και οι παρεμβάσεις του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στο πάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχουν σύνδεσμοι προς βασικά υλικά, όπως το πρόγραμμα και το καταστατικό του ΚΚΕ, υλικά για την ιστορία του Κόμματος, για ιδεολογικά θέματα, καθώς και ιστοσελίδα με πληροφορίες για τρόπους επικοινωνίας με την ΚΕ και τις Οργανώσεις του ΚΚΕ. Στην κορυφή της σελίδας, μέσα στην καλαίσθητη προμετωπίδα, υπάρχουν σύνδεσμοι προς τις ξενόγλωσσες ιστοσελίδες του ΚΚΕ, στα αγγλικά, στα ρώσικα, στα γαλλικά και στα ισπανικά.

Νέο στοιχείο για την ιστοσελίδα του ΚΚΕ αποτελεί η δυνατότητα αναζήτησης υλικών, με λέξεις μέσα στο κείμενο και άλλα πρόσθετα κριτήρια, όπως θεματολογική κατηγορία, είδος υλικού, χρονική περίοδος δημοσίευσης των ζητούμενων άρθρων, το τμήμα ή το όργανο του ΚΚΕ που το συνέταξε, αν πρόκειται για παρέμβαση του Κόμματος στο ελληνικό Κοινοβούλιο ή στο Ευρωκοινοβούλιο κ.ο.κ.

Στη νέα ιστοσελίδα του ΚΚΕ υπάρχει και σύνδεσμος προς την ιστοσελίδα που κατασκεύασε η ΚΝΕ ειδικά για τις ευρωεκλογές και βρίσκεται στη διεύθυνση eu.kne.gr.

Πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σήμερα Πέμπτη

-- 8 μ.μ. στο debate των πολιτικών αρχηγών για τις ευρωεκλογές.

Αύριο Παρασκευή

-- 12.15 μ.μ. θα επισκεφτεί την εταιρεία Lavipharm ΑΕ (Αγία Μαρίνα, Παιανία) και θα μιλήσει στους εργαζόμενους.

-- 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα Σεπόλια (οδούς Αυλώνος και Δυρραχίου).

-- 8.15 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Μελετίου.

Το Σάββατο 30/5

-- 11 π.μ. περιοδεία σε καταστήματα και καφετέριες του Ιλίου (πεζόδρομος Νέστορος και Μανάκη). Στις 11.30 π.μ. ομιλία σε προεκλογική συγκέντρωση, στη συμβολή του πεζόδρομου με την οδό Πατρόκλου.

-- 8.30 μ.μ. ομιλία σε προεκλογική συγκέντρωση στην Ελευσίνα, στην πλατεία Ηρώων.

Την Κυριακή 31/5

-- Θα επισκεφτεί την περιοχή του Ωρωπού. Στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς στο Πνευματικό Κέντρο της περιοχής.

Τη Δευτέρα 1/6

-- 12 μ. συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο «Electra Palace», στην αίθουσα Βυζάντιο ΙΙ.

-- 8.30 μ.μ. θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην πλατεία Αριστοτέλους. Η ομιλία θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ3.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Tη Δευτέρα 1η Ιούνη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση

Τη Δευτέρα 1η του Ιούνη στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους θα γίνει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και θα χαιρετίσει εκπρόσωπος του Ουγγρικού Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος.

Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι νεολαίοι της ΚΝΕ, που όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για τις ευρωεκλογές, καλούν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία με τη μαζική συμμετοχή του στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος να εκφράσει την απόφασή του να ενισχύσει μαζικά το ΚΚΕ και στην κάλπη.

Προσυγκεντρώσεις θα ξεκινήσουν στις 7.30 το βράδυ από την πλατεία ΧΑΝΘ, το Αγαλμα Βενιζέλου και το Βαρδάρι.

Νωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Electra Palace» στην αίθουσα Βυζάντιο ΙΙ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ