Πέμπτη 28 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Με σταθερό χέρι στην κάλπη

Μπροστά στις εκλογές, το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να αποφασίσουν με βάση την εμπειρία τους. Οχι μόνο για τα προβλήματα που βιώνει η εργατική λαϊκή οικογένεια, αλλά κυρίως να κρίνει ποια πολιτική, και ποιων κομμάτων, δημιουργεί τα προβλήματα. Το σημαντικότερο, ποιος, στην πράξη και όχι στα λόγια, αντιτάχθηκε και αντιμάχεται αυτήν την πολιτική. Γιατί, είναι εύκολο - και, μάλιστα, στα τηλεοπτικά σαλόνια - να οδύρεται κάποιος για την ανεργία. Δε λείπουν και εκείνοι που εξηγούν τις αιτίες της ανεργίας. Ποιοι είναι, όμως, αυτοί, που όχι απλώς συμπάσχουν με τους εργάτες, αλλά βρίσκονται δίπλα τους;

Μόνο από την ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών, μπορεί να δει ο καθένας ποιος ήταν δίπλα στους εργαζόμενους του «Παπουτσάνη», που παλεύουν για να αποτρέψουν απολύσεις. Ποιος στάθηκε στο ίδιο αγωνιστικό μετερίζι με τους εργαζόμενους στο Καζίνο Πάρνηθας. Ποιος οργάνωσε και οργανώνει τους αγώνες των απλήρωτων ναυτεργατών. Ποιος στάθηκε στις πύλες των εργοστασίων για την επιτυχία κινητοποιήσεων και συλλαλητηρίων. Ποιος όρθωσε το ανάστημά του στις ντιρεκτίβες της ευελιξίας, που γίνονταν νόμοι του κράτους από τα κόμματα του δικομματισμού. Ποιοι στην πράξη, μαζί με τους εργάτες σε κλάδους και επιχειρήσεις, έσπασαν με την πάλη τους τις συμφωνίες «κυρίων» του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ για αυξήσεις μικρότερες του ενός ευρώ. Ποιοι αντιστέκονται με τίμημα και κόστος στην εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή. Ποιοι με συνέπεια και επιμονή υπερασπίζονται το σύνθημα των διαδηλώσεων «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»! Και ποιοι λοιδορούνται από τα Μέσα Ενημέρωσης των βαρόνων της πλουτοκρατίας γι' αυτήν την αδιαπραγμάτευτη στάση τους.

Παντού και πάντα, στις μεγάλες και μικρές αναμετρήσεις της, η εργατική τάξη δίπλα της είχε τους κομμουνιστές. Είχε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Γι' αυτό και η αστική τάξη έχει βάλει στο στόχαστρο το κόμμα της εργατικής τάξης. Για την πλουτοκρατία, πρέπει να φύγει από τη μέση το κόμμα που της κάνει ζημιά. Να φύγουν εκείνοι, που με παρρησία και ταξικό θάρρος δείχνουν τον αντίπαλο, οργανώνουν τους αγώνες της εργατιάς, φωτίζουν τη διέξοδο από τα βάσανα που βιώνει, επιμένουν στο δρόμο της λαϊκής εξουσίας. Να φύγει απο τη μέση το ΚΚΕ των αγώνων, το ΚΚΕ της ανιδιοτέλειας, το ΚΚΕ της αντίστασης. Και επειδή ούτε οι διώξεις, ούτε η τρομοκρατία περνάνε στο ΚΚΕ, η αστική τάξη και τα κόμματά της καταφεύγουν στη συκοφαντία. Επειδή το κνούτο της οικονομικής τους εξουσίας δεν φοβίζει τους Κουκουέδες και τους ΚΝίτες, ανασύρουν την παλιά τους τέχνη, την προβοκάτσια και τη λάσπη.

Και μόνον η βρώμικη επίθεση της πλουτοκρατίας στο Κόμμα, πρέπει να πονηρέψει τους εργάτες. Να κάτσουν και να σκεφτούν, γιατί πάλι προεκλογικά ξαναζεσταίνουν τις συκοφαντίες τους, γιατί το μοναδικό κόμμα που βάζουν στο στόχαστρο είναι το ΚΚΕ; Γιατί η άρχουσα τάξη στη χώρα μας γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, πως για να προωθήσει τα νέα της αντιλαϊκά σχέδια, που ετοιμάζει μετά τις εκλογές, πρέπει να βγει από τη μέση εκείνη η δύναμη, εκείνο το μετερίζι, γύρω από το οποίο μπορεί να οργανωθεί η πάλη των εργαζομένων. Οι συκοφαντίες και η βρώμικη επίθεση κατά του ΚΚΕ είναι μια ακόμα απόδειξη για τον εργάτη να κάνει τη σίγουρη επιλογή. Να πάει με σταθερό χέρι στην κάλπη στις 7 Ιούνη και να υπερψηφίσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Να στραπατσάρει και τα αντεργατικά σχέδια του κεφαλαίου, και των κομμάτων του, και τις συκοφαντίες τους.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ