Πέμπτη 28 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Νέα ιστοσελίδα του ΚΚΕ

Ανανεωμένη σε μορφή και περιεχόμενο και στρατευμένη στη μάχη των ευρωεκλογών που δίνουν σήμερα όλοι οι κομμουνιστές, μέλη, οπαδοί και φίλοι του Κόμματος, είναι από χτες η ιστοσελίδα του ΚΚΕ στο Διαδίκτυο, στη διεύθυνση http://www.kke.gr. Στην αρχική σελίδα, αλλά και σε κάθε σελίδα του ιστοτόπου κάνουν έντονη την παρουσία τους τα προεκλογικά υλικά του Κόμματος, αφίσες, έντυπα, βίντεο (τηλεοπτικά σποτ), στα οποία μπορεί κανείς να φτάσει γρήγορα, μόνο με μία κίνηση πλοήγησης. Η νέα ιστοσελίδα αποσκοπεί να αποτελέσει αποτελεσματικότερο μέσο για τη διάδοση και μέσω Διαδικτύου της πολιτικής πρότασης, των θέσεων και της παρέμβασης του ΚΚΕ στην ελληνική κοινωνία και διεθνώς.

Η ιστοσελίδα έχει λειτουργική διάταξη των συνδέσμων και των υλικών, με χώρο για προβολή των κύριων θεμάτων της επικαιρότητας και των τελευταίων νέων από τη δράση του Κόμματος. Στη δεξιά πλευρά εμφανίζονται μερικές από τις κεντρικές δραστηριότητες της τρέχουσας μέρας και της επόμενης, ενώ πλήρη αναφορά των δραστηριοτήτων κατά μέρα, βδομάδα, μήνα, ακόμα και έτος μπορεί να έχει κανείς μέσω του ημερολογίου που ακολουθεί. Οι πληροφορίες αυτές θα είναι χρήσιμες όχι μόνο στους δημοσιογράφους, αλλά και σε κάθε επισκέπτη της ιστοσελίδας που θέλει να ενημερωθεί για ενδεχόμενες συγκεντρώσεις ή περιοδείες στην πόλη ή στον τόπο δουλειάς του.

Ολα τα υλικά, δελτία Τύπου, ανακοινώσεις των καθοδηγητικών οργάνων, επεξεργασίες των τμημάτων και επιτροπών της ΚΕ του ΚΚΕ είναι διαταγμένα θεματολογικά με βάση τις κατηγορίες που εμφανίζονται στο μενού στα αριστερά της σελίδας, με περαιτέρω κατάταξη σε καρτέλες για τα πρόσφατα υλικά, εκείνα που αποτελούν θέσεις του Κόμματος, συνδέσμους προς σχετικούς ιστοτόπους, κτλ. Σε κάθε θεματολογική ιστοσελίδα ξεχωρίζουν ένα έως τρία από τα σημαντικότερα θέματα της τελευταίας περιόδου, που αναδεικνύουν τα επιμέρους μέτωπα και επίκαιρες επεξεργασίες του ΚΚΕ. Σε ειδική κατηγορία βρίσκονται οι Ερωτήσεις, Επερωτήσεις και προτάσεις νόμου του ΚΚΕ στο Κοινοβούλιο και οι παρεμβάσεις του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στο πάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχουν σύνδεσμοι προς βασικά υλικά, όπως το πρόγραμμα και το καταστατικό του ΚΚΕ, υλικά για την ιστορία του Κόμματος, για ιδεολογικά θέματα, καθώς και ιστοσελίδα με πληροφορίες για τρόπους επικοινωνίας με την ΚΕ και τις Οργανώσεις του ΚΚΕ. Στην κορυφή της σελίδας, μέσα στην καλαίσθητη προμετωπίδα, υπάρχουν σύνδεσμοι προς τις ξενόγλωσσες ιστοσελίδες του ΚΚΕ, στα αγγλικά, στα ρώσικα, στα γαλλικά και στα ισπανικά.

Νέο στοιχείο για την ιστοσελίδα του ΚΚΕ αποτελεί η δυνατότητα αναζήτησης υλικών, με λέξεις μέσα στο κείμενο και άλλα πρόσθετα κριτήρια, όπως θεματολογική κατηγορία, είδος υλικού, χρονική περίοδος δημοσίευσης των ζητούμενων άρθρων, το τμήμα ή το όργανο του ΚΚΕ που το συνέταξε, αν πρόκειται για παρέμβαση του Κόμματος στο ελληνικό Κοινοβούλιο ή στο Ευρωκοινοβούλιο κ.ο.κ.

Στη νέα ιστοσελίδα του ΚΚΕ υπάρχει και σύνδεσμος προς την ιστοσελίδα που κατασκεύασε η ΚΝΕ ειδικά για τις ευρωεκλογές και βρίσκεται στη διεύθυνση eu.kne.gr.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ