ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 28 Μάη 2009
Σελ. /40
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
Διεκδικήστε τον πλούτο που παράγετε

Στο εργοστάσιο της «Tasty» στον Αγιο Στέφανο, περιόδευσε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Αθήνας του Κόμματος, καλώντας τους εργαζόμενους να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ στις ερχόμενες ευρωεκλογές

Μόνον η ενίσχυση του ΚΚΕ, στις ευρωεκλογές, θα δώσει ώθηση στα ταξικά συνδικάτα, θα δώσει δύναμη στους ίδιους τους εργαζόμενους να πάρουν όλα όσα δικαιωματικά τους ανήκουν, θα δώσει αντοχή, προοπτική στους ταξικούς αγώνες.

Να οργανώσουν αντεπίθεση να αποτρέπουν τα χειρότερα, να ανοίξουν τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, γιατί στις σημερινές συνθήκες που ο κοινωνικός χαρακτήρας της παραγωγής διευρύνεται ολοένα και περισσότερο, οι εργαζόμενοι, οι παραγωγοί του πλούτου, μπορούν, αν πιστέψουν στη δύναμή τους, να κοινωνικοποιήσουν την ιδιοκτησία των μονοπωλίων και πολυεθνικών, βάζοντας στην άκρη αυτήν τη χούφτα των πλουτοκρατών που σήμερα ιδιοποιείται τον παραγόμενο πλούτο.

Τα παραπάνω, υπογράμμισε ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Αθήνας, κατά την διάρκεια της χτεσινής περιοδείας που πραγματοποίησε στο εργοστάσιο της «Tasty» στον Αγ. Στέφανο, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος. Ο Δ. Αρβανιτάκης, συνομιλώντας με τους εργαζόμενους, τους κάλεσε να μην ανεχτούν κανέναν εκφοβισμό από την εργοδοσία , την αστική τάξη και τα κόμματά της και να βαδίσουν προς την κάλπη, αποφασισμένοι από τώρα με «κόκκινη ψήφο» στο χέρι, δίνοντας δύναμη στο ΚΚΕ, να φοβίσουν την εργοδοσία και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Επισήμανε ότι η εργοδοσία, οι πολυεθνικές, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με πρόσχημα την έξοδο από την κρίση, ετοιμάζουν και νέο σφοδρό χτύπημα στους μισθούς και στις συντάξεις, αλλά και στην Παιδεία και την Υγεία, στο σύνολο των λαϊκών δικαιωμάτων. Οποιος και να είναι κυβέρνηση, είτε ΝΔ είτε ΠΑΣΟΚ, τα πράγματα θα χειροτερεύσουν. Πρέπει να ηττηθούν. Ισχυρό ΚΚΕ και εκλογή τρίτου ευρωβουλευτή φοβίζει την εργοδοσία και τα κόμματά της.

Τόνισε, ακόμη, ότι η αστική τάξη εφευρίσκει και διάφορους άλλους τρόπους για να στηρίξει τα μονοπώλια. Ετσι ξεπηδούν και κάποια κόμματα, όπως οι «Οικολόγοι - Πράσινοι», το κόμμα - σύμμαχος του Φίσερ, του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας που σακάτεψε το λαό της Γιουγκοσλαβίας. Να ποια είναι η «οικολογία» που υποστηρίζουν, να ποια πολιτική κρύβεται, στην πραγματικότητα, πίσω από τις «πράσινες» διακηρύξεις τους. Να ξέρετε, είπε, ότι πρέπει να «πατώσουν» η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πρέπει όμως να διαλυθούν και οι όποιες αυταπάτες υπάρχουν γύρω από τα άλλα κόμματα.

Οπως, για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, που βάλθηκε να εξανθρωπίσει την ΕΕ.

Η ΕΕ καλύτερη δεν γίνεται, μόνο χειρότερη. Το ίδιο ισχύει και για τον ΛΑ.Ο.Σ., ένα κόμμα αντικομμουνιστικό, που χέρι - χέρι με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ λένε χυδαία ψέματα για το κόμμα μας. Το κόμμα μας, 90 χρόνια τώρα, το ΚΚΕ, είναι ηθικά άτρωτο, δεν μας ακουμπάνε τα ψέματα της εργοδοσίας, της αστικής τάξης και του ΛΑ.Ο.Σ. και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Σταθήκαμε όρθιοι 90 χρόνια στις φυλακές, στις εξορίες, στους σημερινούς αγώνες, με ιδανικά, αξίες, αδιαλλαξία απέναντι στον αντίπαλο.

Οι συκοφαντικές αυτές επιθέσεις, συνέχισε, εξαπολύονται, γιατί οι κομμουνιστές και οι άλλοι ριζοσπάστες εργάτες που συσπειρώνονται με την πολιτική μας, συγκρουόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, με τα μονοπώλια και την εργοδοσία, όπως στα «Τζάμπο» ενάντια στις απολύσεις. Γι' αυτό σας καλούμε σήμερα να δώσετε ακόμη μεγαλύτερη δύναμη στο ΚΚΕ.

Μόνο ισχυρό ΚΚΕ φοβάται η εργοδοσία και οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου. Γι αυτό και κάνουν λυσσασμένες προσπάθειες μηχανισμοί της αστικής τάξης και της εργοδοσίας, τους εργάτες που σκέφτονται ριζοσπαστικά και πλησιάζουν το ΚΚΕ να τους αποτρέψει καλλιεργώντας ακόμη και αποχή προκειμένου να μην ψηφίσουν ΚΚΕ. Μην ανεχτείτε άλλο να σας φοβίζουν, φοβίστε τους εσείς. Εσείς, με ισχυρό ΚΚΕ και τρίτο ευρωβουλευτή. Οποιος οργίζεται και αγανακτεί, μόνο ψηφίζοντας ΚΚΕ τούς φοβίζει. Η αποχή μετράει για τον ευρωμονόδρομο, κατέληξε.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ
Εντείνεται η μάχη του ψηφοδελτίου

Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι οι Επιτροπές Ετεροδημοτών της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας (ΚΟΑ) του ΚΚΕ, εντείνουν τη μάχη, ώστε καμιά ψήφος να μη χαθεί στις ευρωεκλογές. Ωστε, όλοι, όπου κι αν ψηφίζουν, να μεταβούν και να ενισχύσουν το ΚΚΕ. Με συστηματική και οργανωμένη δουλειά, όλες οι Επιτροπές Ετεροδημοτών, περιοχών και νομών, άνθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι το σπίτι, στη δουλειά και στη γειτονιά, δίνουν τη μάχη του ψηφοδελτίου. Αποκαλύπτουν το ρόλο της ΕΕ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, και γιατί πρέπει όλοι να ψηφίσουν ΚΚΕ.

«Ο στόχος μας είναι να εξασφαλιστεί ότι δε θα υπάρξει ούτε ένας άνθρωπος που θέλει ή σκέφτεται να ψηφίσει ΚΚΕ, που δε θα πάει στα Δωδεκάνησα», λέει στο «Ρ» ο υπεύθυνος της Επιτροπής, Σάκης Χούλλης. Και, όπως μας λέει, παρά τη δυσκολία της απόστασης, «αποκρυσταλλώνεται μια θετική εξέλιξη». Ετσι, τις επόμενες μέρες, προγραμματίζεται μια πρώτη σύσκεψη με όλους τους Δωδεκανήσιους ετεροδημότες. Ηδη, στο χώρο των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, γίνονται αναλυτικές συζητήσεις με φοιτητές και σπουδαστές που, όλο και περισσότεροι, δηλώνουν ότι θα στηρίξουν το Κόμμα. Παράλληλα, απευθύνονται και σε Πολιτιστικούς Συλλόγους και Οργανώσεις, με στόχο όσος κόσμος συσπειρώνεται εκεί, να ενισχύσει τη μοναδική φωνή της αντίστασης.

Η συζήτηση, όμως, είναι η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, που οι εργαζόμενοι Δωδεκανήσιοι στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις τη νιώθουν κυριολεκτικά στο πετσί τους. Και αυτό γιατί με την απελευθέρωση των συγκοινωνιών, των θαλάσσιων μεταφορών, όλα τα νησιά - με εξαίρεση τη Ρόδο και την Κω - στα Δωδεκάνησα, έχουν γίνει ...άγονες γραμμές! Ετσι, για να πάει και να έρθει κάποιος στο νησί του χρειάζεται ...100 ευρώ! Το γεγονός αυτό - όπως μας εξηγεί ο Σ. Χούλλης - δίνει σε όλο και περισσότερους απλούς ανθρώπους, τη δυνατότητα να καταλάβουν την πολιτική της ΕΕ, ποιους ευνοεί και γιατί πρέπει να κηρύξουν και μέσα από την κάλπη ανυπακοή και αντίσταση.

Εντατικοποιείται η δουλειά των Επιτροπών

Την ίδια στιγμή, όλες οι Επιτροπές Ετεροδημοτών, συνεχίζουν και εντατικοποιούν τη δουλειά τους, προσεγγίζοντας όλο και περισσότερους εργαζόμενους. Ο Ορέστης Παπαγιαννόπουλος, υπεύθυνος της Επιτροπής της Στερεάς Ελλάδας, σημειώνει ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από συσκέψεις, ενώ παρατηρείται μαζική προσέλευση ετεροδημοτών για να προμηθευθούν τόσο ψηφοδέλτια, όσο και της επιστολής της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία και διακινείται πλατιά. «Ο κόσμος συμμετέχει όλο και πιο ενεργά», σημειώνει.

Αντίστοιχα και στη Θεσσαλία οργανώνονται διαρκώς συσκέψεις, όπως μας λέει ο Νίκος Τέγος, υπεύθυνος των Επιτροπών Ετεροδημοτών. «Να μην υπάρξει άνθρωπος που να μην πάει», μας λέει και επισημαίνει ότι γίνεται εξαντλητική κουβέντα, με όλους τους ανθρώπους, για το πόσο σημαντική είναι η ψήφος και την ανάγκη να μην υπάρξει καμιά αποχή. Πόσο μάλλον, όταν οι Θεσσαλοί αγρότες έχουν ζήσει στην πράξη την πολιτική της ΕΕ, όπως είναι η ΚΑΠ και η νέα ΚΑΠ.

Συσκέψεις, όμως, πραγματοποιούνται και για τις περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και τη Θράκη. «Ο κόσμος πείθεται όλο και περισσότερο να πάει να ψηφίσει, να σπάσει στην πράξη την αποχή, παρά τη μεγάλη απόσταση», μας λέει ο Δημήτρης Θεοχάρης, υπεύθυνος της Επιτροπής Ετεροδημοτών της Δυτικής Μακεδονίας.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
Καταγγέλλει προσπάθεια φίμωσης του ΚΚΕ

Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ καταγγέλλει προσπάθεια φίμωσης του Κόμματος. Συγκεκριμένα, σε σχετική καταγγελία της ΚΟΑ, τονίζονται τα ακόλουθα: «Σήμερα (σ.σ. χτες) αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να παρεμποδίσουν συνεργεία του ΚΚΕ στην οδό Αθηνάς που έκαναν αφισοκόλληση. Επικαλέστηκαν μάλιστα ότι η αφισοκόλληση είναι παράνομη.

Καταγγέλλουμε αυτές τις ενέργειες των δυνάμεων καταστολής. Ο,τι κι αν κάνουν οι δυνάμεις καταστολής, η φωνή και η πολιτική του ΚΚΕ θα φτάσει πλατιά. Οσοι βάλθηκαν να κυνηγούν τις αφίσες του ΚΚΕ, όπως ο δήμαρχος Αθηναίων, Ν. Κακλαμάνης, που με συνεργεία του δήμου τη νύχτα κατεβάζει αφίσες και πανό, γελιούνται.

Η φτωχολογιά θα στείλει μήνυμα: Ισχυρό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές για να φοβάται η πλουτοκρατία και οι δυνάμεις της».

Συσκέψεις ετεροδημοτών

-- Αύριο Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στο εκλογικό κέντρο στην Αθήνα (Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου) σύσκεψη ετεροδημοτών Στερεάς και Εύβοιας. Θα μιλήσει ο Β. Βακάλης.

-- Αύριο Παρασκευή, στις 6 μ.μ., σύσκεψη ετεροδημοτών Καρδίτσας, στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών. Θα μιλήσει ο Χρ. Κατσώτης.

-- Την Κυριακή 31/5 σύσκεψη Ναξιωτών στο Συνδικάτο Οικοδόμων στο Γαλάτσι, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Γ. Τασιούλας, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

-- Τη Δευτέρα 1/6 συγκέντρωση ετεροδημοτών Κρήτης στο εκλογικό κέντρο της ΚΟΑ, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Μπ. Αγγουράκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Πούλμαν για ετεροδημότες

Οι Οργανώσεις Αθήνας, Σπουδάζουσας και ΤΕΙ της ΚΝΕ θα δρομολογήσουν πούλμαν για τη μετάβαση ετεροδημοτών ψηφοφόρων του ΚΚΕ στους εξής προορισμούς:

-- Θεσσαλονίκη, Λαμία και Λάρισα.

-- Γιάννενα, Πάτρα, Αγρίνιο και Αρτα.

-- Καλαμάτα, Κόρινθο, Τρίπολη.

Για κλείσιμο θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στην Αθήνα και στα τηλέφωνα: 210.3302.078 και 210.3301.464.

  • Οι ετεροδημότες μπορούν να απευθύνονται στο παρακάτω τηλέφωνο για οποιαδήποτε πληροφορία: 210.3301.106, Κεντρικό Εκλογικό Κέντρο, Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ