Πέμπτη 28 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
Διεκδικήστε τον πλούτο που παράγετε

Στο εργοστάσιο της «Tasty» στον Αγιο Στέφανο, περιόδευσε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Αθήνας του Κόμματος, καλώντας τους εργαζόμενους να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ στις ερχόμενες ευρωεκλογές

Μόνον η ενίσχυση του ΚΚΕ, στις ευρωεκλογές, θα δώσει ώθηση στα ταξικά συνδικάτα, θα δώσει δύναμη στους ίδιους τους εργαζόμενους να πάρουν όλα όσα δικαιωματικά τους ανήκουν, θα δώσει αντοχή, προοπτική στους ταξικούς αγώνες.

Να οργανώσουν αντεπίθεση να αποτρέπουν τα χειρότερα, να ανοίξουν τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, γιατί στις σημερινές συνθήκες που ο κοινωνικός χαρακτήρας της παραγωγής διευρύνεται ολοένα και περισσότερο, οι εργαζόμενοι, οι παραγωγοί του πλούτου, μπορούν, αν πιστέψουν στη δύναμή τους, να κοινωνικοποιήσουν την ιδιοκτησία των μονοπωλίων και πολυεθνικών, βάζοντας στην άκρη αυτήν τη χούφτα των πλουτοκρατών που σήμερα ιδιοποιείται τον παραγόμενο πλούτο.

Τα παραπάνω, υπογράμμισε ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Αθήνας, κατά την διάρκεια της χτεσινής περιοδείας που πραγματοποίησε στο εργοστάσιο της «Tasty» στον Αγ. Στέφανο, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος. Ο Δ. Αρβανιτάκης, συνομιλώντας με τους εργαζόμενους, τους κάλεσε να μην ανεχτούν κανέναν εκφοβισμό από την εργοδοσία , την αστική τάξη και τα κόμματά της και να βαδίσουν προς την κάλπη, αποφασισμένοι από τώρα με «κόκκινη ψήφο» στο χέρι, δίνοντας δύναμη στο ΚΚΕ, να φοβίσουν την εργοδοσία και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Επισήμανε ότι η εργοδοσία, οι πολυεθνικές, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με πρόσχημα την έξοδο από την κρίση, ετοιμάζουν και νέο σφοδρό χτύπημα στους μισθούς και στις συντάξεις, αλλά και στην Παιδεία και την Υγεία, στο σύνολο των λαϊκών δικαιωμάτων. Οποιος και να είναι κυβέρνηση, είτε ΝΔ είτε ΠΑΣΟΚ, τα πράγματα θα χειροτερεύσουν. Πρέπει να ηττηθούν. Ισχυρό ΚΚΕ και εκλογή τρίτου ευρωβουλευτή φοβίζει την εργοδοσία και τα κόμματά της.

Τόνισε, ακόμη, ότι η αστική τάξη εφευρίσκει και διάφορους άλλους τρόπους για να στηρίξει τα μονοπώλια. Ετσι ξεπηδούν και κάποια κόμματα, όπως οι «Οικολόγοι - Πράσινοι», το κόμμα - σύμμαχος του Φίσερ, του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας που σακάτεψε το λαό της Γιουγκοσλαβίας. Να ποια είναι η «οικολογία» που υποστηρίζουν, να ποια πολιτική κρύβεται, στην πραγματικότητα, πίσω από τις «πράσινες» διακηρύξεις τους. Να ξέρετε, είπε, ότι πρέπει να «πατώσουν» η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πρέπει όμως να διαλυθούν και οι όποιες αυταπάτες υπάρχουν γύρω από τα άλλα κόμματα.

Οπως, για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, που βάλθηκε να εξανθρωπίσει την ΕΕ.

Η ΕΕ καλύτερη δεν γίνεται, μόνο χειρότερη. Το ίδιο ισχύει και για τον ΛΑ.Ο.Σ., ένα κόμμα αντικομμουνιστικό, που χέρι - χέρι με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ λένε χυδαία ψέματα για το κόμμα μας. Το κόμμα μας, 90 χρόνια τώρα, το ΚΚΕ, είναι ηθικά άτρωτο, δεν μας ακουμπάνε τα ψέματα της εργοδοσίας, της αστικής τάξης και του ΛΑ.Ο.Σ. και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Σταθήκαμε όρθιοι 90 χρόνια στις φυλακές, στις εξορίες, στους σημερινούς αγώνες, με ιδανικά, αξίες, αδιαλλαξία απέναντι στον αντίπαλο.

Οι συκοφαντικές αυτές επιθέσεις, συνέχισε, εξαπολύονται, γιατί οι κομμουνιστές και οι άλλοι ριζοσπάστες εργάτες που συσπειρώνονται με την πολιτική μας, συγκρουόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, με τα μονοπώλια και την εργοδοσία, όπως στα «Τζάμπο» ενάντια στις απολύσεις. Γι' αυτό σας καλούμε σήμερα να δώσετε ακόμη μεγαλύτερη δύναμη στο ΚΚΕ.

Μόνο ισχυρό ΚΚΕ φοβάται η εργοδοσία και οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου. Γι αυτό και κάνουν λυσσασμένες προσπάθειες μηχανισμοί της αστικής τάξης και της εργοδοσίας, τους εργάτες που σκέφτονται ριζοσπαστικά και πλησιάζουν το ΚΚΕ να τους αποτρέψει καλλιεργώντας ακόμη και αποχή προκειμένου να μην ψηφίσουν ΚΚΕ. Μην ανεχτείτε άλλο να σας φοβίζουν, φοβίστε τους εσείς. Εσείς, με ισχυρό ΚΚΕ και τρίτο ευρωβουλευτή. Οποιος οργίζεται και αγανακτεί, μόνο ψηφίζοντας ΚΚΕ τούς φοβίζει. Η αποχή μετράει για τον ευρωμονόδρομο, κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ