Μαζικές εξορμήσεις και πικετοφορίες από τις ταξικές δυνάμεις το Σάββατο, σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές, ενάντια στην ακρίβεια και τις συνέπειες της κρίσης
Πικετοφορία νεολαίων στην οδό Αθηνάς, στη Βαρβάκειο αγορά |
Εργαζόμενοι, νεολαίοι, αυτοαπασχολούμενοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Γραμματείας της Αθήνας του ΠΑΜΕ, το Σάββατο το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από μαγαζιά και τις λαϊκές αγορές σε όλους τους δήμους της Αθήνας. Παράλληλα, νεολαίοι στο κέντρο της Αθήνας, σε συγκροτημένες ομάδες, πραγματοποίησαν πικετοφορίες στους εμπορικούς δρόμους και συγκεκριμένα στις οδούς Αθηνάς, Πατησίων και 3ης Σεπτεμβρίου. Με πικέτες, συνθήματα και μοιράζοντας πλατιά την ανακοίνωση της Γραμματείας, κάλεσαν τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόζονται και δίνουν ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο, καταδικάζοντας ταυτόχρονα το λαό στην ακρίβεια, τη φτώχεια, την ανεργία.
Οι ταξικές δυνάμεις κάλεσαν τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από το πλαίσιο αιτημάτων που προβάλλει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Να συμμετέχουν αποφασιστικά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 27 Νοέμβρη και στην απεργία στις 10 Δεκέμβρη, διεκδικώντας:
Eξόρμηση, έξω από το σούπερ μάρκετ «Καρφούρ» στη συμβολή των οδών Κηφισίας και Αλεξάνδρας |
Στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας
Σε καθήκον πρώτης γραμμής για κάθε αγωνιστή εργαζόμενο και συνδικαλιστή αναδεικνύεται η συμμετοχή στη μεθαυριανή πλατιά σύσκεψη που διοργανώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ για την προετοιμασία των συλλαλητηρίων στις 27 Νοέμβρη και της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 10 του Δεκέμβρη. Η σύσκεψη θα γίνει την Πέμπτη 20 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος). Ανάλογη πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη διοργανώνει το ΠΑΜΕ και στη Θεσσαλονίκη, αύριο Τετάρτη 19 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
Με καθημερινές εξορμήσεις και πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις, οι ταξικές δυνάμεις προετοιμάζουν τις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος. Παλεύουν για την επιτυχία των συλλαλητηρίων, της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ομόνοιας και η απεργιακή συγκέντρωση της 10ης Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ., επίσης στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στην πλ. Κοραή.
ΚΕΣΕΝ: Συνέντευξη Τύπου με θέμα την επικινδυνότητα της κτιριακής υποδομής του ετοιμόρροπου ΚΕΣΕΝ, τα προβλήματα στη Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση και την επίδρασή τους στην απασχόληση θα δώσουν αύριο, Τετάρτη, η διοίκηση της ΠΕΜΕΝ και η Συντονιστική Επιτροπή του ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών. Η συνέντευξη θα δοθεί στις 11 π.μ. στο αμφιθέατρο του ΚΕΣΕΝ, Φλέμινγκ 43, Ρέντης.
ΜΑΡΟΥΣΙ: Τετράωρη στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αμαρουσίου διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εργαζόμενους στον Οργανισμό και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις.
ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ: Απεργούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου στον ΟΔΙΕ διεκδικώντας οικονομικά αιτήματα.
ΙΝΤΡΑΚΟΜ: 24ωρη απεργία στις 20 του Νοέμβρη θα κάνουν οι εργαζόμενοι στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας που θέλει, στο όνομα της κρίσης, να κάνει περίπου 200 απολύσεις.
ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ: Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωρούν την ερχόμενη Παρασκευή στις 11 π.μ. τα σωματεία των γεωτεχνικών. Οπως τονίζουν σε κοινή ανακοίνωση, «η συνεχιζόμενη επιστημονική και επαγγελματική απαξίωση και αποξένωση από τα επιστημονικά και γνωστικά μας αντικείμενα και η οικονομική μας υποβάθμιση επιβάλλουν μια οργανωμένη και μαζική πανγεωτεχνική αντίδραση για την ουσιαστική αντιμετώπισή τους».