ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΡΙΝΙΟ - ΑΡΤΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ
Μαζικές επιτυχημένες εκδηλώσεις

Η σταθερή και αταλάντευτη αγωνιστική πορεία του ΚΚΕ για το δίκιο της εργατικής τάξης και του λαού, η αναγκαιότητα και επικαιρότητα του σοσιαλισμού, η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του, ήταν τα κυρίαρχα μηνύματα των μαζικών διήμερων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν, το περασμένο Σαββατοκύριακο, σε Αγρίνιο, Αρτα και Κέρκυρα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, γονείς με τα παιδιά τους, άνθρωποι όλων των ηλικιών, πέρασαν τις πύλες του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ, με ιδιαίτερη συμμετοχή των νέων, που έκαναν το βήμα γνωριμίας και επαφής με την πλούσια 90χρονη ιστορία του Κόμματος και την 40χρονη δράση της ΚΝΕ.

Με κεντρικό σύνθημα «Πρωτοπόρα θεωρία - πρωτοπόρα δράση για το μέλλον μας, το σοσιαλισμό» αναδειχνόταν η 90χρονη προσφορά και αυτοθυσία των κομμουνιστών.

Πλούσια ήταν - πέρα από τα πολιτιστικά δρώμενα και αφιερώματα - η θεματολογία που απασχόλησε και τα τρία Φεστιβάλ, σχετικά με τα εργατικά λαϊκά προβλήματα, τα ζητήματα της Παιδείας, το μισθοφορικό στρατό, τα ναρκωτικά, κ.ά., και τις συνέπειες της πολιτικής της ΕΕ, που τα κόμματα του ευρωμονόδρομου τη συνδιαμορφώνουν και τη στηρίζουν. Προβλήθηκε το κάλεσμα του ΚΚΕ να εκφραστεί στις επικείμενες εκλογές η ανυπακοή και απειθαρχία στην ΕΕ και στα κόμματά της με την ενίσχυση της πολιτικής πρότασης του Κόμματος.

Να κυριαρχήσει στο λαό η ιδέα της ρήξης και της ανατροπής

Μιλώντας στις εκδηλώσεις ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, στο Αγρίνιο το Σάββατο και στην Κέρκυρα την Κυριακή, αναφέρθηκε στα λαϊκά προβλήματα, στα αδιέξοδα και στις συνέπειες της εφαρμοζόμενης πολιτικής που βιώνει η νεολαία και υπογράμμισε την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας και ο λαός και η νεολαία να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

«Σήμερα, είπε, περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να κυριαρχήσει στην εργατική τάξη και το λαό η ιδέα της ρήξης και της ανατροπής. Να δυναμώσει ο αγώνας. Προτείνουμε στο λαό ένα δρόμο που, δεν το κρύβουμε, θα έχει θυσίες, αλλά αυτές είναι πολύ μικρότερες, ασύγκριτα μικρότερες από τις θυσίες που καταβάλλουμε κάθε μέρα στο βωμό της κερδοφορίας μιας χούφτας πλουτοκρατών. Είναι ο δρόμος που θα φέρει την εργατική τάξη στην εξουσία μέσα από τη συγκρότηση μιας πλατιάς συμμαχίας όλων των καταπιεσμένων από τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό», τόνισε.

Κάλεσε το λαό και τη νεολαία να βγάλουν συμπεράσματα και για τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και την πολιτική της ΕΕ. Να κρίνουν, είπε, και τη στάση του ΚΚΕ που όλα αυτά τα χρόνια ήταν απέναντι και δεν αποδέχτηκε αυτό το μονόδρομο, δε συμβιβάστηκε ούτε για μια στιγμή. Που δείχνει στο λαό ότι υπάρχει και άλλος δρόμος ανάπτυξης, για το συμφέρον των εργαζομένων.


Κορυφώνεται σε όλη τη χώρα

Με μια σειρά διήμερες και μονοήμερες εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών, πάντα αφιερωμένες στην 90χρονη ιστορία του ΚΚΕ και τα 40 χρόνια ζωής και δράσης της ΚΝΕ, ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο το καλοκαιρινό ταξίδι του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ σε όλη τη χώρα.

Στην Καβάλα το Φεστιβάλ διοργανώνεται στις 11 και 12 Σεπτέμβρη, στο Δημοτικό Κήπο. Την Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη, στις 9 το βράδυ, θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΕ.

Στη Λαμία, στις 12 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Παλιού Δημαρχείου (Καράβι), στις 9 το βράδυ θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Χαλκίδα, στις 12 και 13 Σεπτέμβρη, στην παραλία στο «Στρογγυλό». Την Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη, στις 9 το βράδυ, θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το Σάββατο 13 Σεπτέμβρη οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στο θέατρο «Κωτσόπουλου».

Στην Πάτρα, στις 12 και 13 Σεπτέμβρη, στο Κάστρο. Το Σάββατο 13 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στα Γιάννενα, στις 12 και 13 Σεπτέμβρη, στο πάρκο Λιθαρίτσια. Το Σάββατο 13 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Λάρισα, στις 13 και 14 Σεπτέμβρη, στο Κηποθέατρο «Αλκαζάρ». Την Κυριακή 14 Σεπτέμβρη, στις 10 το βράδυ, θα μιλήσει ο Θόδωρος Τζιαντζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο Βόλο, στις 13 και 14 Σεπτέμβρη, στο πάρκο «Ρήγα Φεραίου», Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο. Την Κυριακή 14 Σεπτέμβρη, στις 9.45 το βράδυ, θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακόμα, εκδηλώσεις διοργανώνονται:

Στο Μεσολόγγι, στις 10 Σεπτέμβρη.

Στη Λιβαδειά, στις 11 Σεπτέμβρη.

Στην Αμφισσα, στις 12 Σεπτέμβρη.

Στην Αλεξανδρούπολη, στις 12 και 13 Σεπτέμβρη.

Στην Καρδίτσα, στις 13 και 14 Σεπτέμβρη.

Στα Τρίκαλα, στις 13 και 14 Σεπτέμβρη.

Στην Κοζάνη, στις 13 και 14 Σεπτέμβρη.

Στη Φλώρινα, στις 14 Σεπτέμβρη.


Τιμή στους αλύγιστους της ταξικής πάλης

Οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ σε Χανιά και Ηράκλειο Κρήτης

Αφιερωμένες στους αλύγιστους της ταξικής πάλης που πέρασαν, βαρυποινίτες και θανατοποινίτες από τις φυλακές του Ιτζεδίν, στα Χανιά και όσους πέρασαν από τις φυλακές της Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο Κρήτης, είναι οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ, στην επέτειο των 90 χρόνων του Κόμματος και των 40 χρόνων από την ίδρυση της ΚΝΕ, που γίνονται στα Χανιά και στο Ηράκλειο.

Στα Χανιά

Η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων της ΚΝΕ διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων στις 12 - 13 Σεπτέμβρη 2008 στο χώρο των Φυλακών Ιτζεδίν. Την Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη στις 9.30 το βράδυ, θα μιλήσει ο Στέφανος Λουκάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Λίγο νωρίτερα, θα παρουσιαστεί το αφιέρωμα στις φυλακές Ιτζεδίν με ζωντανές μαρτυρίες πρώην πολιτικών κρατουμένων, απαγγελίες και δρώμενα πλαισιωμένα με μουσική. Το Σάββατο 13 Σεπτέμβρη θα μιλήσει στις 9 το βράδυ, ο Βασίλης Μητρόπουλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στο Ηράκλειο

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Ηράκλειο της Κρήτης διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Σεπτέμβρη, στο Κομμένο Μπεντένι (πάρκο). Το Σάββατο 13 Σεπτέμβρη, στις 21.30 το βράδυ, θα μιλήσει ο Στέφανος Λουκάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Την Κυριακή στις 21.00 το βράδυ, θα γίνει εκδήλωση τιμής στους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές - πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές Ν. Αλικαρνασσού, με μαρτυρίες αγωνιστών, χρονικό, δρώμενα αφήγησης πραγματικών γεγονότων από τη ζωή των πολιτικών κρατουμένων, μουσικό αφιέρωμα.


Από παλιότερη εκδήλωση της ΚΝΕ στις φυλακές του Ιτζεδίν
Από παλιότερη εκδήλωση της ΚΝΕ στις φυλακές του Ιτζεδίν


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ