Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2021 - αριθ. φύλλου: 13893

«Ρεσάλτο» στον ΕΦΚΑ για νέες ανατροπές σε συντάξεις - Ασφάλιση
  • Νέες συγκεντρώσεις στις 14 Δεκέμβρη από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις | Στην Αττική, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 π.μ. με πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου
  • Με το νομοσχέδιο αναβαθμίζεται κι άλλο ο ρόλος της «αγοράς» στο ασφαλιστικό σύστημα και σε κρίσιμους τομείς, όπως στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, που έχει δημιουργηθεί από τις εισφορές των ασφαλισμένων

ΣΕΛ.  9

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αστειότητες...

«Αυτά που γίνονται τώρα στην Αλεξανδρούπολη ασφαλώς και δεν έχουν επιθετικό προσανατολισμό έναντι κανενός. Αυτά που ακούγονται είναι αστειότητες...». Αυτά είπε ο υπουργός Αμυνας την Παρασκευή από την Αλεξανδρούπολη, έχοντας στο πλευρό του τον Αμερικανό πρέσβη Πάιατ. Εννοούσε προφανώς ότι τα καμιά 70αριά επιθετικά ελικόπτερα και τα 1.000 οχήματα των ΗΠΑ, λίγο παραδίπλα, έφευγαν για την πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία για να ...μοιράσουν καραμέλες.

Κι όλα αυτά τα έλεγε ο υπουργός την ώρα που στη Μαύρη Θάλασσα, στην Ουκρανία και σε όλη την περιοχή οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις οξύνονται και έχουν συγκεντρωθεί τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις «με το δάχτυλο στη σκανδάλη». Τα έλεγε μια μέρα μετά τη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, που εκτόξευε πολεμικές απειλές και προειδοποιήσεις προς την ανταγωνίστρια Ρωσία.

Αλλά μιας και η κυβέρνηση επιστρατεύει αυτές τις «αστειότητες», προφανώς για να καθησυχάσει τον λαό, που δικαιολογημένα ανησυχεί βλέποντας τη χώρα να γίνεται ΝΑΤΟικό ορμητήριο και ταυτόχρονα στόχος, καλό είναι να θυμηθούμε πόσα από τα «ανέκδοτα» που έχουν κατά καιρούς επιστρατεύσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και λοιποί για να υπερασπιστούν την πολιτική της εμπλοκής στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ βγήκαν αληθινά.

Αλήθεια, πόσο δικαιώθηκαν οι «αστειότητες» ότι η βαθύτερη εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ θωρακίζει από την επιθετικότητα της - ΝΑΤΟικής συμμάχου - Τουρκίας; Το ακριβώς αντίθετο επιβεβαιώθηκε.

Πόσο αστεία ακούγονται σήμερα τα «παχιά λόγια» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και όλων των αστικών επιτελείων, που στήριξαν την αμερικανοΝΑΤΟική Συμφωνία των Πρεσπών, ότι αυτή θα άνοιγε μια «νέα εποχή ασφάλειας και σταθερότητας»;

Μια ματιά στη γειτονική χώρα και συνολικά στα Βαλκάνια σήμερα, όπου ξαναφουντώνουν τα σχέδια ακόμα και για αλλαγές συνόρων, αποδεικνύει ότι κάθε βήμα των ΝΑΤΟικών σχεδίων οδηγεί σε όξυνση των ανταγωνισμών με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, τους οποίους πληρώνουν οι λαοί.

Πόσο «αστειότητες» ακούγονται σήμερα οι προειδοποιήσεις του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος και του ΚΚΕ ότι ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα, παρά μόνο νέους μεγάλους κινδύνους, από τις συμφωνίες της αστικής τάξης με επίκεντρο τα ευρωατλαντικά σχέδια; Την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα «έστηναν χορό» για το πόσο «θωρακίζουν την ασφάλεια» οι συμφωνίες που έκλειναν πότε στην Ανατολική Μεσόγειο, πότε στον Περσικό και πότε με ισχυρά καπιταλιστικά κράτη όπως η Γαλλία.

Πριν καλά καλά στεγνώσει το «μελάνι» τους, αποδεικνύεται ότι πρόκειται για επιθετικές συμφωνίες, ενταγμένες στα ευρωατλαντικά σχέδια απέναντι σε άλλους λαούς, που βάζουν τον λαό και τις Ενοπλες Δυνάμεις στο «στόμα του λύκου»: Είτε πρόκειται για την αποστολή «Πάτριοτ» στη Σαουδική Αραβία, ή την ετοιμασία για αποστολή «μάχιμου τμήματος» στο μακελειό της γαλλικής επέμβασης στο Σαχέλ, είτε για τις πιο «κοντινές» ΝΑΤΟικές αποστολές σε Ανατ. Μεσόγειο, Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο, που ξεκάθαρα γίνονται στόχος αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Και για να επιστρέψουμε εκεί από όπου ξεκινήσαμε: Τι βρήκε τελικά μπροστά του ο λαός από τις «διαβεβαιώσεις» των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και τις «διακηρύξεις» περί «ασφάλειας και σταθερότητας», που συνοδεύουν τόσα χρόνια τη μετατροπή της χώρας σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, με τις «πρωτιές» στους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς; Την αναβάθμιση των κινδύνων από τη μεγαλύτερη έκθεσή του στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στους ανταγωνισμούς, όπως δείχνουν και οι κλιμακούμενες προειδοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος ότι η χώρα μας βρίσκεται «εντός βεληνεκούς» των όπλων αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Ο λαός έχει τη δύναμη να τους «κόψει το γέλιο». Οι κινητοποιήσεις στην Αλεξανδρούπολη το προηγούμενο διάστημα δείχνουν τον δρόμο: Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Για να ξεκουμπιστούν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από την Αλεξανδρούπολη και όλη την Ελλάδα, να γυρίσουν τα στρατεύματα από αποστολές εκτός συνόρων. Για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, τις συμμαχίες της αστικής τάξης που ματώνουν τον λαό.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΑ
Πιο αναγκαίο και επίκαιρο από ποτέ το χτίσιμο μιας κοινωνίας απελευθερωμένης από τα δεσμά του κεφαλαίου

Με ομιλία στην εκδήλωση της ΚΟ Γαλλίας, το Σάββατο, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Παρίσι


ΣΕΛ.  14   -   15


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Νέος γύρος μεθοδεύσεων για να αλλοιωθούν οι συσχετισμοί

Σε συγκέντρωση σήμερα στα δικαστήρια καλούν η απερχόμενη διοίκηση και σωματεία


ΣΕΛ.  8
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΗ ΛΑΡΥΜΝΑ
Σημαντική ενίσχυση των ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων, ψήφος συνέχισης του αγώνα

Πρώτη δύναμη με 41,5% η «Αγωνιστική Ενότητα ΛΑΡΚΟ», που καταλαμβάνει 4 από τις 9 έδρες στο νέο ΔΣ


ΣΕΛ.  8
ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ
Ζυμώσεις και διεργασίες μετά τον πρώτο γύρο

ΣΕΛ.  6
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΕΞ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Βαθιά εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

ΣΕΛ.  5
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Προετοιμάζουν τις συγκεντρώσεις στις 16/12 ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό

ΣΕΛ.  8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ αλλά ούτε λέξη για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας

Από 15 Δεκέμβρη ο εμβολιασμός στις ηλικίες 5 - 11 ετών


ΣΕΛ.  11


Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org