Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΑ ΠΑΣ.- Ο Πρόεδρος της Βολιβίας Εβο Μοράλες κατηγόρησε το κόμμα PODEMOS ότι επιχειρεί να διχάσει τη χώρα, αναφερόμενος στην κήρυξη απεργίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδιά του να προχωρήσει σε συνταγματική μεταρρύθμιση και κάλεσε το λαό της Βολιβίας «να υπερασπιστεί τη δημοκρατία», καθώς επίσης και τις ένοπλες δυνάμεις «να αναλάβουν το ρόλο που προβλέπεται από το Σύνταγμα, να υπερασπιστούν την κυριαρχία της χώρας και την επικράτειά της».

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.- Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με το χαλασμένο κρέας από τη γερμανική εφημερίδα «Bild», όπου αναφέρει ότι ποσότητες χαλασμένου κρέατος και άλλων ειδών διατροφής έχουν εξαχθεί σε εννέα κράτη-μέλη της ΕΕ, την Τσεχία, την Ιταλία, τη Δανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.- Η μεγαλύτερη, παγκοσμίως, εταιρεία ημιαγωγών «Intel» ανακοίνωσε τα σχέδια της να περικόψει 10.500 θέσεις εργασίας ή το 10% του προσωπικού της, μέσω απολύσεων και της πώλησης ζημιογόνων μονάδων, στο πλαίσιο «ενός προγράμματος ριζικής αναδιάρθρωσης».

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.- Στο εδώλιο του κατηγορουμένου και ο πρώην δικτάτορας της Αργεντινής, Χόρχε Βιντέλα, ο οποίος το 1976 ανέτρεψε την κυβέρνηση της Ισαμπέλ Περόν, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο της Αργεντινής αποφάνθηκε ότι η χάρη που του είχε δοθεί είναι αντισυνταγματική.

ΝΤΙΛΙ.- Η προ δύο μηνών αποπομπή του πρωθυπουργού Αλκατίρι και η αντικατάστασή του απ' τον Χοσέ Ράμος Χόρτα δε σταματά τις σφαγές και τις λεηλασίες στην ανατολικοτιμορέζικη πρωτεύουσα, όπου και χτες σημειώθηκαν συγκρούσεις νεαρών με Αυστραλούς αστυνομικούς που βρίσκονται στην περιοχή για την αποκατάσταση της «τάξης».

ΓΕΝΕΥΗ.- Νέο τύπο φυματίωσης ιδιαίτερα ανθεκτικού ακόμη και στα ισχυρότερα φάρμακα ανακάλυψε ο Νοτιοαφρικανός γιατρός Δρ Τόνι Μολ. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, επιβεβαιώνοντάς τον, προειδοποίησε ότι η νόσος θα μπορούσε να εξαπλωθεί με ανησυχητικούς ρυθμούς ιδιαίτερα σε χώρες της Αφρικής, της Ανατολικής Ευρώπης και των ΗΠΑ, όπου έχει ήδη εντοπιστεί.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ