Τετάρτη 7 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΝΑ ΜΩΡΑΚΙ μόλις 5,5 μηνών έχασε χθες το απόγευμα τη ζωή του, όταν - κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες - παρασύρθηκε από λεωφορείο της ΕΘΕΛ στο Χαϊδάρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Ιεράς Οδού, μία μητέρα με το μωρό της προσπάθησε να κατέβει το πεζοδρόμιο. Αγνωστο όμως πώς, το μωρό βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του λεωφορείου, βρίσκοντας έτσι τραγικό θάνατο.

ΣΕ ΑΛΛΗΛΟΜΗΝΥΣΕΙΣ προχώρησαν οδηγός που αρνήθηκε να πληρώσει στα διόδια της Ελευσίνας και η κοινοπραξία «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ», που τα εκμεταλλεύεται μέσω των ληστρικών συμβάσεων παραχώρησης. Το περιστατικό έγινε την Κυριακή του Πάσχα, όταν ο οδηγός δήλωσε στην υπάλληλο των διοδίων Ελευσίνας ότι δεν πληρώνει το αντίτιμο των διοδίων. Η υπάλληλος δεν τον άφησε να περάσει, αρνούμενη να σηκώσει την μπάρα και βάζοντας έναν κώνο πίσω από το αυτοκίνητό του. Από την κοινοπραξία ειδοποιήθηκε η Τροχαία που έφτασε μετά από μια ώρα. Καταγράφηκαν τα στοιχεία του και ο οδηγός ζήτησε να μηνύσει την υπάλληλο, τον υπεύθυνο των διοδίων και κάθε υπεύθυνο για παράνομη κατακράτηση. Μετέβησαν όλοι στο Αστυνομικό Τμήμα Μάνδρας, όπου υπέβαλε τη μήνυση. Ωστόσο, τον μήνυσε και η εταιρεία για συκοφαντική δυσφήμηση. Οδηγός και υπάλληλοι της εταιρείας κρατήθηκαν στο Τμήμα μέχρι τις 11 μ.μ. Αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της λεωφορειακής γραμμής «Χ94» προχωρά ο ΟΑΣΑ, από την Τετάρτη 7 Απρίλη, που συνδέει την Εθνική Αμυνα με το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Ταυτόχρονα, ενισχύει δρομολόγια άλλων λεωφορειακών γραμμών από και προς το αεροδρόμιο. Πιο συγκεκριμένα, τα δρομολόγια αφορούν τις γραμμές: «Χ 95» (Σύνταγμα - Αερολιμένας Αθηνών) που καλύπτει και τη διαδρομή της υπό κατάργηση «Χ 94», τη «Χ 93» (Στ. Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού - Αερολιμένας Αθηνών) και τη γραμμή «Χ 97» (Στ. Δάφνης - Αερολιμένας Αθηνών).

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Για να διεκδικήσουν ανήλικα τέκνα μέσω δικαστηρίων αποζημίωση για οποιονδήποτε λόγο, πρέπει πρώτα να συμφωνήσουν και οι δύο γονείς που έχουν από κοινού τη γονική μέριμνα των παιδιών. Αυτό αποφάσισε το Συμβούλιο Επικρατείας και δεν επέτρεψε σε εν διαστάσει μητέρα να λάβει αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο για λογαριασμό των παιδιών της που τα είχε φυγαδεύσει ο πατέρας τους στην Ιορδανία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ