Τετάρτη 7 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΡΟΓΚΕΛ.-- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη στρατιωτική βάση Κλάινε Μπρόγκελ του Βελγίου πραγματοποίησαν εκατοντάδες άνθρωποι το Σάββατο, ενώ αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη σύλληψη περίπου 300 διαδηλωτών που επιχείρησαν να μπουν στη φρουρούμενη από την αστυνομία βάση όπου πιστεύεται ότι είναι αποθηκευμένα πυρηνικά όπλα. Η αποθήκευση πυρηνικών κεφαλών στη βάση αυτή στο βόρειο Βέλγιο δεν έχει ποτέ επιβεβαιωθεί επίσημα, αλλά ειδικοί θεωρούν ότι σε αυτή βρίσκονται πυρηνικές βόμβες

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Στη σύλληψη οκτώ υπηκόων της Κολομβίας προχώρησαν οι αρχές της Βενεζουέλας σύμφωνα με συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εσωτερικών και Δικαιοσύνης Τάρεκ Αλ Αϊσάμι. Σύμφωνα με τον Αϊσάμι, οι οκτώ κατηγορούνται για κατασκοπεία αλλά και δολιοφθορές στο εθνικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

KAMΠΕΡΑ.-- «Ανησυχητική» χαρακτήρισε χτες ο Αυστραλός πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ την κατάσταση που επικρατεί στο Μεγάλο Κοραλλιογενή Υφαλο (έξω απ' τις ακτές του Κουίνσλαντ) έπειτα απ' την πρόσκρουση του κινεζικού πετρελαιοφόρου τάνκερ «Σεν Νενγκ 1» το Σάββατο σε ύφαλο με αποτέλεσμα να διαρρεύσει πετρέλαιο και να απειληθεί το πλούσιο πλην ευαίσθητο οικοσύστημα της περιοχής. Το πλοίο μεταφέρει περίπου 65.000 τόνους κάρβουνο και 975 τόνους πετρέλαιο.

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ.-- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο, καθώς οι νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές στον κόλπο του Ρίο είχαν φτάσει στους 77 μέσα σε μερικές ώρες και η πολιτεία είχε κυριολεκτικά παραλύσει. Και το αεροδρόμιο της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης έκλεισε για πολλές ώρες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ