Παρασκευή 6 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, διαπίστωσε ότι υπάρχουν «πολλές», «πολύ σοβαρές» διαφωνίες με τους Βρετανούς σχετικά με τη μετά το Brexit σχέση, έπειτα από έναν πρώτο γύρο συνομιλιών που ολοκληρώθηκε χτες.

ΛΙΜΑ.-- Πέθανε χτες σε ηλικία 100 χρόνων ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Χαβιέρ Πέρες ντε Κουέγιαρ. Ο Περουβιανός διπλωμάτης διετέλεσε γενικός γραμματέας του ΟΗΕ από το 1982 έως το 1991.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Σχέδιο διενέργειας πιθανής έρευνας σε βάρος του Χάιντερ Μπάιντεν, γιου του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που διεκδικεί με αξιώσεις το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη, αποκάλυψε χτες ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ρον Τζόνσον, που είναι πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας στη Γερουσία. Ο Χάιντερ Μπάιντεν λοιδορείται μεταξύ άλλων ότι αξιοποίησε το αξίωμα του πατέρα του την περίοδο που διετέλεσε αντιπρόεδρος, για να προωθήσει διάφορα επιχειρηματικά σχέδια, μεταξύ των οποίων ορισμένα έγιναν στην Ουκρανία.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας της εταιρείας των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF, που εκτελούσε το δρομολόγιο Στρασβούργο - Παρίσι, εκτροχιάστηκε χτες το πρωί, προκαλώντας τον τραυματισμό 20 ανθρώπων, ένας από τους οποίους - ο μηχανοδηγός - βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό. Η αμαξοστοιχία είχε 348 επιβαίνοντες και ο εκτροχιασμός της φέρεται να προκλήθηκε εξαιτίας κατολίσθησης σε πλαγιά.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ