Τρίτη 5 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΠΛΟΙΩΝ: Με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες οι ηλεκτρολόγοι πλοίων Πειραιά, συσπειρωμένοι στην ταξική τους Ενωση, κλιμακώνουν τον αγώνα τους για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Εκτός από την αύξηση 10 ευρώ στα μεροκάματά τους, οι ηλεκτρολόγοι απαιτούν το 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, πέρα από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, να επεκταθεί και στα μαγαζιά. Διεκδικούν επίσης την ανώτερη ασφαλιστική κλάση σε όσους μπαίνουν στην τελευταία 5ετία πριν τη συνταξιοδότηση.

ΦΑΡΜΑΚΟ: Σε μαζικό διάβημα στο υπουργείο Απασχόλησης προχωρά αύριο Τετάρτη, στις 2 μ.μ., αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο και τα Συναφή Επαγγέλματα (ΟΕΦΣΕΕ), ώστε να παραδώσει στην υπουργό κείμενο θέσεων για το ΤΕΑΥΦΕ (το επικουρικό ταμείο του κλάδου) και συνολικά το Ασφαλιστικό.

ΟΛΠ: Συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά με αποχή από τις υπερωρίες και την εργασία τα Σαββατοκύριακα. Χτες η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά με πρόταση της Δημοκρατικής Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΔΕΣΚ) αποφάσισε να κηρύξει παμπειραϊκή 24ωρη απεργία την ημέρα που θα κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή το εκτρωματικό νομοσχέδιο για τους λιμενεργάτες.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ: Σε αγωνιστική επαγρύπνηση έχει θέσει το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά τους μεταλλεργάτες, για να αποτρέψουν το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης που επιχειρείται με την παράνομη και καταχρηστική απόλυση του Α΄ αντιπροέδρου του Συνδικάτου Βασίλη Ριφουνά από την πολυεθνική ΚΑΡΜΠΟΝ ΛΟΡΑΙΝ. Χτες το Συνδικάτο κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων απαιτώντας να ακυρωθεί η απόλυση. Η αίτηση θα εκδικαστεί σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά. Ο διαχειριστής της επιχείρησης Κ. Παπακωνσταντίνου, μέλος της διοίκησης του ΣΕΒ, αγνόησε τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή του άρθρου 15 του ν. 1264, η οποία απέρριψε την αίτησή του να αρθεί η συνδικαλιστική προστασία του Β. Ριφουνά.

ΞΑΝΘΗ: Πανξανθιώτικη απεργία πραγματοποιούν αύριο το πρωί εργαζόμενοι και φορείς της Ξάνθης, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους γιατί οι συνεταιριστικές βιομηχανίες της Θράκης, οδηγούνται στο κλείσιμο ή το ξεπούλημα. Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που αναμένεται να συγκεντρωθούν θα πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη στη γέφυρα του Νέστου από τις 8.30 έως τις 11.30 το πρωί και το ίδιο χρονικό διάστημα θα παραλύσει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ